Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Учителка по История Разкри: Натискат ни да Промиваме Мозъците на Децата с Фалшива История и Анти-Руска Пропаганда!

Една достойна българска учителка по история разкри ужасяващата истина:
МОН и няколко НПО със западно финансиране ни притискат брутално да промиваме мозъците на българските ученици с фалшива фашистка история. История, в която най-големият исторически враг на България е Русия и турско робство не е имало.
История, в която ние, българите, сме извили ръцете на „москалите“ да ни освободят, въпреки явното им нежелание… И ако някой учител откаже да преподава подобни гнусотии на децата, той на мига бива уволнен. Министерство на образованието е наело „специалисти“ от няколко НПО, включително и такива от въздесъщата „Америка за България“, които непрестанно ни привикват на семинари, където ни консултират как по-ефективно да фалшифицираме българската история“, написа софийска учителка в социалните мрежи. Заради страх от репресии, преподавателката по история е запазила анонимност. Но написаното е с толкова високо ниво на достоверност, че няма как ние от Skandalno.net да не го публикуваме. Още повече, че разполагаме със свидетелства за тези зловредни практики на МОН и НПО-тата и от други учители. Публикуваме свидетелството на учителката без каквато и да е редакторска намеса. Ето цялата й изповед:

„Здравейте!
Помолихте ме да напиша това, което знам за обучението на учителите по История, организирано от МОН.
Такива обучения се провеждат от началото на годината, всяка седмица. Има задължителна квота и от всяка област се изпращат по 3-ма учители, или експерти от РУО. Досега са обучени 10 групи, по 75 човека всяка. Тъй като капацитетът на всяка зала е ограничен, всяка група е разделена на още 3 такива, на които преподават различни преподаватели от Софийския университет, Югозападния университет, Нов български университет и Шуменския университет.

Сред тези преподаватели са доц. Антоний Гълъбов и проф. Евелина Келбечева, които са хонорувани сътрудници към въздесъщата фондация „Америка за България“ на Джордж Сорос и съм сигурна, че знаете много неща за тях.

Евелина Келбечева

Наименованието на обучението е просто „Обучение на учители по История и цивилизации относно новите учебни програми за десети клас“. Обучението трае 5 дни и е изцяло финансирано от МОН.

От споделения опит с колеги, включени в първите групи, знаехме, че една от „новостите“, които трябва да научим на тези семинари и впоследствие да приложим в практиката си е „че турско робство не е имало“ и това е повтаряно и потретвано. На една от последните групи проф. Рая Заимова каза, че „Християнските семейства са давали по едно момче, а те са имало по много, за да има мир и любов и да живеят по-добре“ (това е относно кръвния данък); „Девширмето е път към просперитет“; „далеч от центровете на официалната религия българският селянин няма усещане за фатален избор“ (това пък е относно ислямизацията) и че „голяма част от българските светци били наказани със смърт от турците не за друго, а защото първо същите били приели исляма, а после се отказали от него“. Във всички групи преподавателите са акцентирали върху това, че ислямизацията по българските земи е била епизодична, не особено агресивна и в голяма степен – доброволна.

Друго, което ме впечатли в твърденията на НПО-консултантите: За всичките ни нещастия е виновна Русия, като се започне още от походите на княз Светослав през 10-ти век. Но, ние, българите, цели 7 пъти сме успели да й извием ръцете, включително и когато сме я принудили да води Освободителната война, която тя въобще не желаела да води. Но сме й извили ръцете! А днес „ние, българите трябва да се освободим от тази робска емоционалност, която ни държи здраво вързани за Русия. Било крайно време „да спрем да говорим за любов и привързаност към Освободителката, защото това че Русия ни била освободила, било пълна глупост. Съветът на НПО-преподавателите към нас, учителите, беше: На децата вече не трябвало да преподаваме факти, години, събития и личности! Трябвало да им обясняваме идеологии! Това било истински важното, за да станат мислещи хора с европейски ценности (думите са на доц. Лъчезар Стоянов). В социалистическия си период от 9 септември 1944 до 10 ноември 1989 България нямала нито едно положително постижение. Това бил най-мракобесният период от българската история! Нищо хубаво не се било случило тогава! И понеже след тия думи на доц. Стоянов в залата настъпи вълнение, преподавателят повиши тон и рече: „Това е държавна директива и ние сме ДЛЪЖНИ да преподаваме по този начин, иначе подлежим на съд“!

Същият ни зададе въпроса: „Вие искате ли да практикувате тази професия, или не искате?“ При което настъпи мълчание, което се запази до края на лекцията… Финалът беше „Вие трябва да знаете, че министерството плаща много пари да сте тук и да правите каквото ви се казва…“ (това за парите няколко пъти ни беше натяквано).

Аз зная, че не искам да се преподава по този начин на дъщеря ми! Искам тя да научи истинската история на страната си и да има други ценности. Затова Ви писах, въпреки, признавам си, че ми е притеснено. Но и знам, че ще продължа да си върша работата така, както си знам и както са ме учили далеч по-стойностни хора от тези, с които се сблъсках миналата седмица.

Същото споделиха с мен и други колеги, по време на почивките. За жалост, има и такива, които много старателно си водеха записки, убедени, че тъкмо това е истинската История на България… и нахъсани да я преподават по този начин.
Не знам дали и колко от колегите ми биха се осмелили да потвърдят това. Знаете какъв страх цари в нашата система… Това е.

Пожелавам ви успех!“ Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

13 кометара за Учителка по История Разкри: Натискат ни да Промиваме Мозъците на Децата с Фалшива История и Анти-Руска Пропаганда!

 1. СТЕФАНОВ Отговор

  06.05.2020 в 5:53

  До кога,ще търпим това?Нямат ли срам тези национални предатели?Тези лакеи от герб и тази хунта от кразци и дерибеи трябва да бъдат свалени от власт съдени и вкарани в затвор и това ШКЕМБЕ-КАРАКАЧАНОВ,който е уволнил един полковник за това че е казал:ТУРСКО РОБСТВО-което е вярно е бил УВОЛНЕН!Той трябва да бъде съден и уволнен и тикнат в ЦСЗ!ОСТАВКА на ГЕРБ и О.П.!!!

 2. Петрушков Отговор

  06.05.2020 в 8:34

  Според мене се опитвате да разсъждавате по въпроси, които изискват много задълбочена дискусия. И никакви оставки няма да помогнат. Клишета като жестокия кръвен данък или благодетелката Русия трудно се разбиват. И вашата статия не прави изключение – вие просто твърдите, че е имало робство и толкова и не се отлияавате с нищо от тези , които по същият начин твърдят, че е нямало робство. Да вземем кръвния данък. Какво знае обикновеният българин за еничарите? Та те са били най-голямата сила в Османската империя до началото на 19 век ,когато султан Махмуд ги избива за една нощ. Те са сваляли султани и са решавали кой да управлява. С какво изпращането на едно християнско момче в еничарския корпус е по-различно от пансионите например в Англия? Единствената разлика е смяната на вярата. Каква би била съдбата на това момче ако не беше станало еничар? А колко зле се чувства той от това, че е еничар? Все пак да не забравяме , че говорим за 15-16 век , когато иннквизицията в Западна Европа върши къде по-страшни неща, но никой не говори за робство под църквата. Няма повече да се разширявам, просто исках да кажа да не се отнасяте към вашите читатели като към олигофрени.

  • Иван Отговор

   06.05.2020 в 12:50

   Колко деца имате Петрушков и от колко сте готови да се откажете? Дали е все едно детето ви да иде някъде по избор или да е на сила? Колко еничари гинат в първата битка и какво става с негодните вече за служба? Знаете ли колко въпроси възникват в главата на един родител, КАКЪВТО ВИЕ НИКОГА НЕ СТЕ БИЛ?

  • Ккм Отговор

   06.05.2020 в 15:43

   Осман петрушков,….

 3. Анонимен Отговор

  06.05.2020 в 8:39

  НЕ ИЗВРЪЩАВАЙТЕ ДЕЦАТА НИ КРЪВ ЩЕ СЕ ЛЕЕ ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ ТЯ Е ЕДИНСТВЕНОТО НИ СПАСЕНИЕ КАКТО ВИНАГИ И НИКОГА СЪС НИКОГО НЯМА ДА Я ЗАМЕНИМ

 4. Анонимен Отговор

  06.05.2020 в 8:47

  СЕГА ЯСНО ЛИ ВИ Е ЗАЩО ХУНТАТА ГЕРБ НИКОГА НЯМА ДА УВЕЛИЧИ ПЕНСИИТЕ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ КОИТО ПОСТРОИХА БЪЛГАРИЯ И НА ТЕХНИТЕ ДЕЦА РОДЕНИ СЛЕД 1950 ДО 1890 ЦЕЛТА Е ГЕНОЦИД ЗА ДА НЯМА БАБИ И ДЯДОВЦИ У ДОМА ЗА ДА УЧАТ ДЕЦАТА НА ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ И ДА ИМ КАЖАТ ЧЕ НОВАТА ИСТОРИЯ Е ЛЪЖА И ЦЕЛ РОБСТВО

 5. Стоян Отговор

  06.05.2020 в 12:39

  Мога да ви разкажа една история от мен която се предава от поколение на поколение
  Моето родословие е от Беломорието
  След подписването на Санстефанският мирен договор всички Български земи са освободени от турското иго но след Берлинския конгрес Беломорието остава на Турция
  След този конгрес всички Българи бягат от Беломорието към княжество България, така и нашито семейство
  Най възрастният пра дядо ми остава със стадата животни последен
  Турците го настигат вземат му всички животни режат му ушите и го го пускат в Княжево България
  Като виждат мойте дядовци баща си се връщат обратно и обуват турците
  Тази история се предава от поколение на поколение
  И ще ми разправят , че нямало Турско робство

  • Иван Отговор

   06.05.2020 в 12:53

   Няма нужда да се връщаме в миналото, за да видим какво правят турците с несъгласните да са им поданици. Вижте Сирия, там се извършва геноцид ДНЕС!!!

   • Румяна

    07.05.2020 в 0:19

    Тук става въпрос за нашата скъпа България и никога не трябва да се забравя миналото за зверствата извършвани над българския народ през турското робство. Трябва отново да се пуснат и на малкия и големия екран тези достоверни филми направени в миналото които доказват унищожаването на народа ни през тези 5 ВЕКА!!!

 6. ЛаРа Отговор

  06.05.2020 в 20:07

  Срам и позор, линч за тези българи, които изопачават историята и историческите събития. Аз ще ги нарека ПОТУРНАЦИ, слуги на чужди интереси и идеологии! Защо стоим и чакаме да си развяват фесовете и да заблуждава децата ни. Нещо повече, искат да ги направят турски и фашистки слуги! Да лъжеш децата и цели поколения, че руският народ не е нашият ОСВОБОДИТЕЛ е наглос, нахалство, неблагодарност, граничещи с ценизъм!!!

 7. Иванов Отговор

  07.05.2020 в 1:50

  Обвиняват Радев че в деня на освобождение на България от ТУРСКО РОБСТВО 3 март се е качил на Шипка, а защо се премълчава факта че същия ден Борисов е ходил в Истамбул при Ердоган. Впрочем на Шипка се качи и Цвета Караянчева бурно освиркана от присъстващите.

 8. Веско Отговор

  07.05.2020 в 18:48

  Много се възмущават по форумите, ама като отидете на родителска среща, всички послушно записват какви помагала да купят и как детенцето да се промуши по-леко до гимназия. Ами разгледайте учебниците, говорете с децата, оплаквайте се.

 9. Запозната Отговор

  13.08.2020 в 14:19

  Страшно е. Искат да ни претопят само това ще ви кажа. На учителите се вика и крещи, има заплахи. Никога няма да забравя Заимова като каза „И така Русия се опитва да ни зароби, а с Турция сме живели добре. Съгласни сте, нали“. Как ни погледна злобно. Всеки ден ни се казва, че ще ни уволнят и какво ли не, че сме глупави, ако твърдим че сме славяни. Че турците и евро-атлантиците са ни най-добри приятели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *