Украйна благодари на държавите, пратили й оръжие. Сред тях е и България (ВИДЕО)

4

Кратък видеоклип с благодарности за помощта към редица държави пусна в туитър профила си украинското Министерство на външните работи. В списъка на споменатите държави е и България.

„Генерал Валерий Залужний: Искрено благодаря на партньорите ни за несекващата помощ в тези трудни времена“, гласи текстът към клипа. Ген. Залужний е главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна.

В клипа всъщност се изказват благодарности само към държави, които са изпратили оръжие на Украйна, стана ясно обаче от изявление на японския министър на външните работи Йошимаса Хаяши. Той е потърсил обяснение от Киев защо страната му не е спомената в клипа, въпреки че е предоставила на Украйна значителна финансова помощ както и бронежилетки и каски.

„Получихме обяснение от Украйна, че благодарността в този клип е само към държавите, предоставили помощ под формата на оръжия“, разясни министърът на пресконференция.

Япония не предоставя като помощ смъртоносни оръжия, защото има такова ограничение в конституцията си.

Официалната помощ от страна на България също е само под формата на бронежилетки и каски. А БСП заплаши с напускане на управляващата коалиция ако дори и един патрон бъде изпратен на Украйна. В същото време българското оръжие е четвърто по обем на доставките за воюващата Украйна, разкри преди ден публикация на „Ню Йорк Таймс“. Това обаче става през търговски сделки с трети страни – американски и европейски правителства и компании.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

4 КОМЕНТАРИ

 1. На Корнелия джобовете са обърнати на запад, децата и в америка а дебелия заден отходник е в бг и сере големи тафтаци, чак в Украйна замирисало, уж е лева а доставя патрони и снаряди срещу Русия, уж ни лук яла ни пърдяла, само дето миризмата я издала.

  • Такива като теб, които си мислят че Русия е лява са вечно излъгани.
   Не е ясно какво ви е нужно да видите, че левите от 33 г. са в америка, а Русия си е тотално капиталистическа страна.
   Леви са съюзите, десните са сами и се борят за родината си.

 2. ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ ЗАЕДНО С ДЕЦАТА ВНУЦИТЕ И ТЕЗИ КОИТО СА ВИ СЪЗДАЛИ УПРАВЛЯВАЩИ БЪЛГАРИЯ НАЦИСТИ АНАТЕМА ОСРАХТЕ СЕ С СИНЬОЖЪЛТИ ЯЙЦА КРЪВТА НА ХРИСТОС Е ЧЕРВЕНА ДА ЖИВЕЕ И ПРЕБЪДЕ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА ВОВЕКИ РУСИЯ

 3. Не ви ли прави впечатление бе Д…ли, че Щатите и много други освен че са купували оръжие неофициално както го правеха и за сирийските бандяги държат да направят България ОФИИАЛЕН враг на Русия, за да е поредната територия за война срещу нея. Колко пипка трябва да има едно човешко същество за да не може като кое да е диво да се усети и да избяга от хищника, а този световен хищник не е Русия, а Щатите и колониална Британия. Какво общо има нашият миролюбив народ стоял 5 века под робство с тези две абсолютно чужди на нас държави, КАКВО БЕ???.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *