Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Украинци масово бягат от страната си, за да не ги мобилизират военните

Украйна новобранциОтклонението от военна служба вече придобива в Украйна масов характер, пише немският вестник Handelsblatt.

Украинците смятат службата в армията като „пълна загуба на време” и подлагане на много голям риск за живота им.

Производствените предприятия правят всичко възможно да „откачат” от служба своите служители, като дават за тях лъжливи сведения. Във всички големи градове процъфтява нелегален бизнес за желаещите да избягнат службата в армията: лекари търгуват с фалшиви медицински удостоверения, а туристически фирми организират специални екскурзии за хората, които спешно искате да напуснат страната. Жителите на Западна Украйна бягат  в Европа и се хващат на каквато и да било работа, само да останат живи,  а мъжете от източните области пък заминават за Русия и не се връщат, пише изданието.

Вестникът припомня, че преди няколко седмици е арестуван лекар от Черновци, който прибирал за фалшиво медицинско, издокарано като истинско по 3500 евро. Само в Киев около  95% от цялото  мъжко население се отклонява по един или друг начин от военна повинност. В западната част от Украйна над половината млади и трудоспособни хора са напуснали страната през последните месеци.

Мъжете ясно показват, че не искат да воюват и да убиват свои съграждани. Не желаят и да бъдат въвлечени в гражданска война. Тези пък, които вече са мобилизирани и се опитват да кръшнат от фронта, се наказват жестоко от властите и се пращат в затвора.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *