Ужас! 20-годишни Мръвки, Прани в Химикали заляха Хипермаркетите! Вижте с Какво ни Трови ЕС:

33
месо
Пресни, 20-годишни пържоли от нечий военен резерв

Потресаващо разкритие направиха работници от голям софийски  хипермаркет.

Те разказаха как шефовете им ги карат всеки ден да взимат дълбоко замразено, 20-годишно свинско месо, да го накисват  във вода и буквално да го перат с някакви химикали, които и те не знаят какво съдържат. След тази зловеща преработка, го нарязват  и го слагат на  витрините за продажба.

По този начин се лъжат клиентите, че е прясно, слага му се етикет охладено и то придобива вид на току що нарязано от заклано предния ден животно. В същото време обаче преди това е стояло в огромни хладилници, 2 десетилетия замразено като камък. След „прането“, то се нарежда на щанда и се прибягва до още един трик – специално осветление. Така мръвката добива апетитен розов вид и даже дипломирани готвачи не могат да я различат от истински прясната.

Много хора, като се приберат вкъщи, виждат огромни тъмни петна по месото, които не са забелязали в магазина заради осветлението, но вече е късно да върнат покупката, или просто нямат време да се връщат обратно и да правят рекламации.

Според същите работници, ако до два дни изпраното свинско не се продаде, то започва да придобива дъх на развалено. Тогава се превръща в кайма, от която спешно се правят вакуумирани или готови кюфтета и кебапчета, или се маринова, слагат му се различни подправки или билки, които да убият гнусната миризма и отново се предлага за продажба с етикет – „овкусено“.

Каймата винаги се прави от най-залежалата животинска стока и често й се слагат подправки, за да не мирише.

Работниците твърдят, че никой не може да направи проверка в маркетите и да установи със сигурност кое месо колко време е било замразено преди да бъде внесено в България. Голяма част от мръвките са вносен боклук, а родните производители продават по малките магазинчета и пазарите.

Най-страшна обаче е далаверата с телешкото месо, което се купува за бебета, или за болни. Работилите в хипермаркетите твърдят, че то съвсем не е прясно и не е родно. Внася се от Бразилия или Аржентина.
Още там то се изкушава в машини и се отнемат всичките му сокове. У нас пристига като сушено, защото митото е много по-малко.

Тук, на място, се слага в перални, които са напълнени със солена вода и някакъв химикал. Върти се близо два часа, докато си върне формата и цвета и се поставя на витрината – отново с надпис – „охладено“.

Ако видите как се случва всичко това, никога няма да хапнете охладено телешко, твърдят младежите, станали свидетели на магическите трикове. Те съветват болни и майки на малки деца да купуват месо с кост и то от квартални магазинчета. Така има някакъв шанс да не попаднат на боклуци.

Всъщност май досега не сме ставали свидетели на РИОКОЗ или друга контролна проверка в чуждите вериги у нас.

Те си продават каквото искат, правят си каквото искат, а наивният българин купува ли, купува… При това на по-високи цени, защото го мързи да обикаля пазарите.

КОМЕНТАРЪТ НА SKANDALNO.NET:

Истинско престъпление е да се предлага такова нещо на пазара и да се тровят потребителите с вмирисана кайма и пикантни кюфтета, уж току-що свалени от скарата.

Само че у нас няма кой да влезе във веригите и да ги накаже за измамите. Пък и трудно ще ги докаже, защото за проверките ги уведомяват предварително корумпирани служители от самите контролни институции и търговците скриват „пералните“.

В тази импотентна държава, в която всеки те прекарва както си иска, остава да се борим сами за здравето си.

Как ли? Като на първо време спрем да купуваме вмирисани мръвки от търговските вериги.

Но българинът мързи да бойкотира и въобще всякакви форми на групов протест и гражданско неподчинение. Отвътре му идва да е индивидуалист – мазохист… и роб!

Затова ще си хапваме развалено, натъпкано с химикали месо и ще се чудим после защо и от какво сме болни! Аре, честито! Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

33 КОМЕНТАРИ

 1. И къде е държавата? После Москов реве, че сме много на брой болните. Как да не сме, като всеки ни трови както си иска?

 2. Нека всеки себеуважаващ се Бьлгарин бойкотира тези чужди хипермаркети и да ги видя гадовете какво ще правят ,нека се обединим поне ведньж и бьдем единен народ ,а телевизиите мьлчат като пукели щото само в нета ,информацията остава за ограничен крьг .

 3. Това го знаем, но дали стиска на хората да си го признаят че се стремят да купуват „изгодно“. Няма безплатен обяд, купуваш ли евтино в хипермаркетите, знай че плащаш със здравето си!!! Но за съжаление всеки потребител си мисли: „точно на мен няма да ми се случи, още веднъж не е опасно“ и така до следващия път. И после да не се чудим защо има инфаркт, инсулт, сгъстяване на кръвта и т.н. А хипермаркетите са търговци на площи, на собствениците не им пука за здравето, те са ви предупредили че купувате отрова на самия етикет, от там нататък не носят отговорност, въпросът е българинът дали знае кое в отровно и как се изписва самата отрова

  • Лъжи ама друг път..много точно е описано..като човек занимаващ се от мн.години с животни ви казвам че на кладниците се предава само умрели или инжектирани животни които нестават за ядене..месото по големите магазини изобщо не може да се доближи до истинското

 4. Да бе… ЕС! Глопусти на търкалета. Родните мафиози правят луди кинти на гърба на народа. В ЕС това няма как да се случи, защото има правила

  • Абсолютно Ви потвърждавам..! Нашите балъци им пускаш мухата и им гледай сеира..!

  • Точно тук ви обработват месото и го връщат в България!!! ЕС няма, всичко е от мафия нагоре… Наистина е вярно, замразено месо с гнойни торбички. Лично съм била свидетел!

 5. Много ми е интересно ,тези които са поръчали тази статия от къде зареждат малките магазинчета с месо и нашите месопреработватели в българия с какво месо работят.

 6. И както винаги – имена няма! „Голям софийски хипермаркет“!?! Ами напишете кой е, та хората да не купуват там. Когато се правят проверките на млечните производители, отново се цитират само нарушенията и пак „известни/добре познати производители“. Хайде, кажете ги кои са! Без имена всичко това са само празни приказки. Така или иначе е ясно, че в България се продават и консумират боклуци.

 7. Кой ще ти държи месо 20г. замразено, ами той само тока не може да си плати след продажбата. Очаквам скоро новина от рода на „Големите вериги ни продават месо замразено по времето на Хан Аспарух“. Ай стига глупости, че ядем боклуци е вярно, ама чак пък толкоз.

 8. Това не е практика само в България, купувала съм телешко в Германия от Алди което изглеждаше точно по този начин. Отгоре червено ,а отвътре черно. Изхвърлих го и вече купувам само от месарница.

 9. Тоя извратеняк който разпространява статията в Карлуково, А тоя дето е написал статията в „дрънголника“ !

 10. Търчи да ви лъжат с това месо!!!Хората пишат какви ли не щуротии и вие им вярвате!!!!

 11. РИОКОЗ не проверява суперите-а ОДБХ-Ветеринарите-Иззеха функциите на истинските медицински специалисти в хигиената и ги дадоха на ветеринарите…

 12. Не виждате ли какво ядете? Пилето мирише ли на пиле? Шунката от бут от бут на динозавър ли е, че няма кокал в средата? Защо от млякото не може после да се закваси мляко? Колкото до военните резерви – стоката се изхвърля. Но при наличие на български пазар се пробутва на аборигените

 13. Без граници – навсякъде е така. Отровни са вече всички храни. Съберете се със съседи и приятели. Идете на село купете си свиня и си я заколете и разделете. Купете си пуйка от село… и зеленчуци. подкрепете сами производителите на истинската храна….

 14. дрън , дрън ,глупости . Няма какво да пишете и си измисляте разни историй. Аз във България съм продавала в магазина си най- различни евтини стоки ,и никой не се оплака та камоли натрови ,40 години от нищо не се натрових във България, за разлика от Чехия ( развита Европейска страна).Живея една година във Прага и успях да се натровя със спирала за очи от Чешка дрогерия , не от малко магазинче, което не ми се случи във България ,така че спрете да се оплаквате и да си измисляте глупости ,между другото ядете най- вкусната храна може би на Планетата,Балканите са най – плодородната земя .

  • До Анонимен: „ядете най- вкусната храна може би на Планетата,Балканите са най – плодородната земя“. Това е точно така! Само дето това, което ни продават масово по хипермаркетите изобщо не е отгледано на Балканите, уважаеми анонимен.

 15. Като гледам, май е по-добре да ям 20 годишно изкиснато месо, отколкото да чета помиите в такива лайняни сайтове като skandalno.net

 16. И мен не ме притеснява да ям размразявано месо… особено като няма данни за опасни „химикали“ на етикета – където трябва да са посочени!

  Ама работещите в подобни хипермаркети младежи са достатъчно неграмотни, че дори и да им дадат списък на химикалите, да не могат да осъзнаят кое колко е вредно, нито пък името му…

 17. Днес закупих от уважаван хипермаркет свински врат на парче във вакуумна опаковка малко над 1 кг.
  Като го рафасовах вътре в месото имаше ЧЕРНИ СЪСИРЕЦИ
  КРЪВ.
  НОРМАЛНО ЛИ Е ТОВА?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *