Удар в гърба: Уникална видео възстановка показа как точно е свален руския самолет Су-24 (ВИДЕО)

0

Су-24
Компютърна видео възстановка показа как точно се е случило свалянето на руския самолет Су-24. Тази сутрин в небето над Сирия, на 2 км. от границата с Турция, е бил обстрелян и свален руски боен самолет Су-24. Атакувал го е турски изтребител марка F-16.

По думите на Владимир Путин, Су-24 е бил поразен с ракета „въздух — въздух“. Руският самолет е изпълнявал бойна задача и е летял над сирийска, а не над турска територия, категорични са руснаците. Владимир Путин подчерта, че руският Су-24 не е заплашвал турската територия, тъй като е летял на не по-малко от 2 км навътре в територията на Сирия на 6 км. от земята.

Министър-председателят на Турция Ахмет Давутоглу обясни, че държавата му е действала правилно, бранейки националната си сигурност.

За двамата руски пилоти на поразения Су-24 се знае, че са съумели да катапултират от самолета преди да бъде поразен от ракетата, но един от тях, е разстрелян във въздуха от намиращи се на земята сирийски джихадисти. Съдбата на втория пилот още не е изяснена напълно. Една от версиите е, че е пленен от ислямистите, които контролират пограничните територии на Сирия, още при приземяването му с парашута

ВИЖ ВИДЕО ВЪЗСТАНОВКАТА:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *