Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Убийството на Братята от Ботевград! Или как Бесните, Окъсани и Примитивни Цигани ни Изнесоха Урок по Национално Достойнство!

ciganiДвама братя бяха убити снощи в центъра на Ботевград – Цветан (Скинара) и Марко Петрови.

Те бяха разстреляни като кучета около 20 часа на улицата. Убийството беше брутално, направо пред очите на късните минувачи. Братята явно са бягали от нападателя си, защото са простреляни в гръб. Дотук нищо ново. Все пак между Дивия Запад и България отдавна няма особени разлики. Skandalno.net

Стреля се  навсякъде, стреля се на месо, трупове се търкалят всеки ден и даже вече не са кой знае каква новина.

Разликата в случая е, че двамата убити братя са роми. И още снощи половината махала излезе на площада! Докато труповете им още не бяха прибрани от улицата. Skandalno.net

Днес от сутринта пък гневни роми се събират на тълпи по улици и градинки, а на обяд направиха масов протест на площада- цялата циганска махала, всички -от баби до пеленачета! Те настояват убиецът да бъде намерен и наказан. Skandalno.net

Още по-показателно: Разгневените жители на махалата бясно скандират и настояват министър Румяна Бъчварова да им дойде на крака, да види условията, в които живеят, да пришпори полицията да си върши работата… а ако вътрешната министърка откаже да се яви лично, те ще блокират магистрала „Хемус“.

Някога виждали ли сте нещо подобно? …Когато и в България да загинат трагично българи…?

Най-много да се стигне да малко бунтче, предимно във Фейсбук! Опечалените роднини дават няколко тъжни интервюта по телевизията… и до седмица всичко е забравено! Skandalno.net

Инертен ли е българинът? Изплашен? Примирен? Или покорен, безразличен и смачкан?

Българинът не умее да си търси правата, не се изправя срещу институциите. Вместо това се възмущава тихо и самотно. Почти никой не подкрепя другия в мъката му, а се скрива и радва под завивката, че не се е случило на него. Skandalno.net

Не помним някой да е излизал на протест и да е блокирал магистрали, защото са убили детето му, а полицията не е открила убиеца.

Има толкова много неразкрити убийства у нас, включително и на известни личности, които просто си стоят в графа „работим по случая“. А роднините мълчат, потопени в мъката си, лишени от обществена солидарност и подкрепа . Skandalno.net

Не помним и почернена майка и роднини да са викали на място Румяна Бъчварова.

Даже не помним да са протестирали на площада или пред полицията.

Днес обаче ромите ни дават урок по смелост и единство! Правят ни едно показно как да се борим с държавните институции, поставени изцяло в услуга на олигархията, но не и на обикновения човек. Всеки ден се сблъскваме с тяхното безразличие! Ромите от Ботевград ни показват как да бъдем отчаяно смели, наследници на онези възрожденски луди глави, запалили Априлското въстание!

И как да се изправяме пред съвременните предизвикателства на 21-ви век – чорбаджийските институции, поставени единствено в услуга на богаташи и властимащи.

Учат ни как да ги накараме да работят. 

Как да ги размърдаме в почивния им ден.

И как да докажем, че сме хора, които не могат да бъдат мачкани и пренебрегвани от държавната машина.

Жалко наистина, но като сме оперирани от чувство за справедливост, като сме страхливи и примирени роби, урокът ни го дават те- малограмотните, окъсани, примитивни цигани.

Дано пък научим нещо от тях! Или да си припомним!

Дано, но… Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

6 кометара за Убийството на Братята от Ботевград! Или как Бесните, Окъсани и Примитивни Цигани ни Изнесоха Урок по Национално Достойнство!

 1. Жоро Отговор

  26.03.2016 в 20:19

  Браво! Хубаво сте го написали. Остава някой да Ви чуе

 2. san Diablo Отговор

  26.03.2016 в 21:11

  Властта удостоява с внимание и огромна загриженост малцинствата (турци, цигани, евреи, африканци, азиатци). Когато българи протестират, полиция и жандармерия, НПО-та почват атака – ксенофобия, расизъм, фашизъм…и бой по българите!

 3. san Diablo Отговор

  26.03.2016 в 21:14

  Защо не публикувахте коментара ми?

 4. Доби Отговор

  26.03.2016 в 21:51

  Сега и главният прокурор се ангажирал със случая. Могат го хората и се борят. Ние сме виновни, че се овце

 5. Драган Отговор

  27.03.2016 в 8:39

  Статията е много хубава. Повдига най-важният въпрос. Роби ли сме ние или не? Мисля, че Гео Милев в своята велика поема „Септември“, го е казал най-точно. „Народ с безглаголно търпение…“ Наистина няма думи, с които да опишем нашето търпение и незлобивост. Нашето желание да живеем в мир и разбирателство с всички. Нашата наивност и откритост към света, заради които Запада ни лъже вече 27 години. Ноооо, това не е робско примирение. Нека властниците знаят, че скоро ще дойде часът, в който измаменият, омерзен и разгневен народ, ще тръгне на бой, както през 1923 г. И тогава народният съд ще е страшен.

 6. Анонимен Отговор

  19.11.2016 в 17:16

  ЕДВА СЕГА ЛИ ОСЪЗНАХТЕ ,ЧЕ СТЕ СЪС СКОПЕНИ ДУШИ И ХОРА БЕЗ ДОСТОИНСТВО ? ТА ТОВА Е ОТ СТОЛЕТИЯ.ТАКА ЛИ НЕ СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ ,КОЙТО ДА ИЗРАЗИ СЪЧУВСТВИЕ КЪМ УБИТИТЕ ИЛИ ДА УПРЕКНЕ УБИЙЦИТЕ ,А ВСИЧКИ ВКУПОМ СЕ ЗАВАЙКАХТЕ КОЛКО И КАКВИ СТЕ БИЛИ НЕЩА ТАКИВА КОИТО СА ОТ ВЕКОВЕ НАРЕД И ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ЗАЩОТО ТЕ СА В ГЕНЕЗИСА ЗАЛОЖЕНИ.НЯКЪДЕ ПО ПЪТЯ Е ЗАГУБЕНО ЧОВЕШКОТО ЧУВСТВО ИЗМЕСТИ СЕ ОТ НЕНАВИСТ,ОМРАЗА И Т.Н.ВИЕ И ЗА МАЛЦИНСТВО НЕ СТАВАТЕ,А САМО ГОЛОТО СЪЧЕНЕНО САМОЧУВСТВИЕ Е ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *