Турция трябва да бъде изключена от НАТО, зове американски генерал

2

Самолет разстрилУнищожаването на руския бомбардировач Су-24 от турските сили е възможно да не е последната, а само поредната  провокационна стъпка на Турция, затова  страните от НАТО  трябва да я изключат  от Алианса.

Това се чу на спешното съвещание на Генщаба на НАТО, от което излезе откъслечна информация, а сега го твърди и  американският генерал-майор в оставка Пол Валели.

В специално  интервю пред американски канал, генералът е категоричен, че свалянето на самолета е провокация и доказателство, че Турция играе своя собствена игра. И тя е под привиден неутралитет, активно участие на страната в конфликта в Сирия, но не на страната на НАТО, а на „Ислямска държава“. Само че под прикритие. Ердоган  отдавна участва в конфликта и  преди няколко години Турция свали и  сирийски самолет уж по грешка.

Турция е таралеж в гащите на Алианса и непрекъснато ще прави провокации, което ще хвърлят петно върху НАТО. Тя претендира за ролята  на лидер в региона и явно ще продължи да прави каквото си иска

Самият факт, че страната не е съгласувала действията си със съюзниците, а е свалила самолета по свое решение и на своя глава е сериозен сигнал, че и в бъдеще ще извършва провокативни действия.

„Доколкото зная, Турция иска  да възвърне Османската империя отпреди два века, а Ердоган смята да превърне страната в контролирана и изцяло религиозна  ислямска държава. Тя има собствени интереси, които противоречат на страните от НАТО и на тези на Русия. И даже на цял свят, категоричен е генерал Пол Валели и предупреждава, че Турция използва новото оръжие на НАТО и въоръжаването й е опасно за света.

https://youtu.be/vfuf5h_r0Bc

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. ХА ХААА – ГЕНЕРАЛА СЕ УПЛАШИ 4Е ТРЯБВА ДА ЗАЩИТИ ТУРЦИЯ ОТ РУСНАЦИТЕ ))) НИЕ ТОВА ГО ЗНАЕМ И ЛЪЖИТЕ ИМ ЗНАЕМ))))))))))))

  2. А трябва ли други да умират ,за интересите на читаците ,които отгоре на това подкрепят Ислямска държава !!!!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *