ТУРЦИЯ ГОТВИ БРУТАЛЕН ВОЕНЕН УДАР Срещу България! Ето какво още РАЗКРИ за Плановете на Ердоган бившият ни първи дипломат Ивайло Калфин:

8

„Ще има агресия от страна на Турция към нейните съседи. Включително и към България. Неизбежно е!“, категорично заяви днес бившият външен министър Ивайло Калфин. Според него, острите критики на Ердоган към ЕС точно преди срещата във Варна на 26 март, са си чиста заплаха. Още повече, че в момента турският президент е в обтегнати отношения и с Гърция, и с Кипър.

От срещата във Варна, Ердоган се надява да извлече максималния дивидент. А именно – още пари от ЕС за бежанците, както и за създаването на митнически съюз. Той вече заяви, че ще си поиска от Европа обещаните 3 млрд. евро за сирийските бежанци. По негови твърдения Турция е получила само 850 млн. евро.

Така широко прокламираната от Борисов среща във Варна обаче не е на 100% сигурна. Защото не е все още ясно дали Гърция и Кипър няма да се опитат да я осуетят. Причината е, че през последните месеци двете държави са в обтегнати отношения с Анкара, след като турците поискаха преразглеждане на границите в Егейско море.

Съвсем наскоро Ердоган изяви явни претенции и към български територии. Въпреки че опита да го каже по- завоалирано. Но така или иначе думите му, че „Кърджали е в духовните граници на Турция“, не бяха никак случайни. За да смекчат скандала, българските институции не реагираха, а Външно министерство дори не поиска извинение. Но целите на турският президент са съвсем ясни – при първа удобна ситуация, Ердоган ще се опита да вземе територии от съседите си.

Държавният глава на Турция дори заговори за Трета световна война, която можела да избухне в Сирия, а на него като че ли му се иска именно такъв конфликт… за да предяви и на практика териториалните си претенции.

След всяка провокация на Ердоган страхливците от ГЕРБ мълчат като риби. Бойко Борисов се старае всячески да му се подмаже, за да не пусне бежанците към България. ЕС правят същото, но поне не така раболепно, като нашенския Бай Х*й. Който въпреки унизителното отношение на Султана, се хвали, че е в отлични отношения с него, а държавите ни били големи приятелки. Но за какво приятелство говорим? През няколко месеца Ердоган все повече разширява „духовните граници на Турция“… и все в посока към България. А Винету ни превежда тия заплашителни думи, че на Ердоган явно много му харесвала българската природа и киселото мляко.

Това, че с Турция сме уж съюзници в НАТО, изобщо няма да е проблем за Ердоган, ако му се удаде възможност да ни сгази. Защото той и сега е в открит сблъсък с членове на Алианса. От години разговоритему с Гърция се водят само под дулото на оръжието. А със САЩ е в жесток конфликт заради войната в Сирия. Ердоган побесня, когато стана ясно, че янките подкрепят опита на кюрдите да откъснат територии от Сирия и Турция, за да си направят анклав. Който анклав ще е изцяло под крилото на Вашингтон. Турция воюва срещу САЩ, макар и неофициално- в Сирия. Тя е с единия крак вън от НАТО. И едва ли този съюз ще я спре да прилапа територията на България. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

8 КОМЕНТАРИ

 1. НЕТРЯБВА Ердоган да има среща във Варна-да яа провежда в БРЮКСЕЛ!!!!!!!!!!!!!! Борисов се взе мнго на сиреозно-да играе, 4ее връзката за псредник между Турция и Европа-плете си неговата кошница….НЕМУ пока за НАРОДА!!!!!!!!!!!! И премиера, и външната НИ захариева работят против интересите НИ…ДА СЕ МАХАТ от Управлението на страната НИ !!!!!!!!!!!!!

 2. От срещата във Варна, Ердоган се надява да извлече максималния дивидент. И ще го извлече,докато има „приятел“ Бойко Борисов.

 3. Ами и Калфин като беше външен министър си мълчеше като п.
  Сега започнал – присмял се хърбел на щърбел.

 4. БОЙКО ЦИГАНИНА ПРЕВЬРНА БЬЛГАРИЯ В РОБСКА ДАРЖАВА .
  И ПРОГОНИ ВСИЧКИТЕ ХОРА КОИТО СА ТРУДОСПОСОБНИМ И ЗДРАВОМИСЛЕЩИ
  ИНТЕРЕСНО ОТ КАДЕ ТОЛКОВА НЕНАВИСТ КЬМ БЬЛГАРИТЕ И ТАКАВА ГОЛЯМА ЛЮБОВ КЬМ ЦИГАНЕТЕ И ТУРСКИЯ ПАДИШАХ ЕРДОГАН

  ИСКАМ ДА КАЖА НА БОИКО И ВСИЧКИТЕ МУ КРЬВОПИИЦИ ЧЕ
  ВИДОВ ДЕН Е БЛИЗКО

 5. КАКВА КОШНИЦА ПЛЕТЕ БОРИСОВ -ТОЙ ЧАК СЕГА СЕ УСЕТИ КАКЪВ ВЪЛЧИ КАПАН И ВЛЯЗЪЛ !ПОЛИТИКАТА НЕ Е ЗА ПРОСТИ ХОРА !

 6. За разлика от Бойко Борисов , Ердоган за сетен път доказва,че има топки и носи здрави панталони.

 7. Има известна истина в казаното от Калфин, но къде беше той като външен министър – лежеше задника на тиквата и работеше за укрепване на българо-турските отнощения. Пазете се от такива хора. Той е изпечен продажник.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *