Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Треперете Крадци! Бъчварова наема ПЕНСИОНИРАНИ ИНВАЛИДИ ЗА ОХРАНА НА СЕЛАТА! Виж Тук:

Понеже за 7 години власт ГЕРБ реши всички основни проблеми на държавата, на изпроводяк милиционерската партийка реши да се справи и с битовата престъпност по села и паланки.

След като предизборно обеща, че във всяко село ще има полицай, ГЕРБ постфактум си направи сметката, че 60 хиляди ченгета в системата не стигат да покрият и малките населени места в държавата. Пък в бюджета няма и пари. Даже да се намерят мераклии, МВР няма с какво да им плати.

Но ГЕРБаджийски популист по гръб не пада! Така се роди поредната безумна, или по-скоро малоумна идея: Да се намерят пенсионирани служители от системата, да им се отпусне една символична плата, а те да патрулират из населените места.

Това би бил разумен начин да се обезпечат селата с „местни шерифи“, но пенсионираните ченгета отдавна са прилапани от частните охранителни фирми. Оказа се, че нито един пенсиониран полицай не е чакал до днес – държавата да го наеме за жълти стотинки. До един отдавна са се цанили на работа в охранителни дружества, където срещу сравнително добро възнаграждение пазят складове, строителни обекти, бунгала, зазимени курорти, частни вили и имения. Като при това си стоят на топличко, гледайки монитора, или обикалят няколко пъти на нощ поверените им съоръжения, къщи или строежи.

Така хем заплатата и пенсията вървят, хем им се трупа допълнителен стаж, хем охраняваните са доволни, че някой ги пази.

Иначе, написана на хартия, идеята на Бъчварова звучи добре: Бившите военни и полицаи имали лично оръжие. При това регистрирано. Така че МВР нямало нужда да се охарчва да им купува пушкала, а те щели да работят с наличните си. Сигурно е било предвидено и патроните да си купуват сами, а униформите им да са втора употреба- от бракуваните в склада на МВР.

Само че, оказа се, бивши безработни полицаи няма. До един се трудят в частните фирми. Затова ние от Skandalno.net предлагаме на г-жа вътрешната министърка алтернативен план за спасяване на иначе хубавата й идея: Нека Бъчварова обърне внимание на останалата налична жива доброволческа сила в гордата ни и славна държава. А именно: обикновените пенсионери, които са на 70 години, че и повече!

Направи ли това, спокойно ще се поздравим с края на престъпността по нашите земи! Само ГЕРБ да приемат съответния закон и летящите пенсионерски чети ще се втурнат по селата! Така бабите ще могат вече да спят спокойно и вече няма да държат единствения си неоткраднат тиган нощем до леглото с цел самоотбрана!

Кокошките ще могат да нощуват комфортно в курника, а не в кухнята, за по-сигурно! Гарантираме, че прасето повече няма да се оключва нощем с три катинара в мазето, без значение живо ли е, или в буркани… Защото друго си е да знаеш, че някой хипертоничен дядо не спи, а бди, въоръжен до зъби, или по-скоро до протези, с пищов в едната ръка и бастун в другата!

Смее ли да припари крадец при заплахата да се сблъска челно с такъв страховит терминатор?

Не, разбира се! Още щом види пазителя на реда, напълва гащите от страх… или от смях… и с усмивка до уши се връща в махалата.

Е, има и известни критерии, по които ще се подбират новите бойни единици. Те трябва да имат поне два крака, за предпочитане в изправност. И двата. Допуска се да накуцват, но поносимо. Диоптрите им да не са повече от + 5, да нямат Алцхаймер, за да не забравят охранителите му недни защо са излезли на площада. А ако пък са глухи, поне да притежават слухови апарати, за да чуват нахлуващите крадци.

Старци с инвалидност над 80 %, не се допускат до интервю!

Смешно, или тъжно?!

Сами си преценете!

ГЕРБ обяви война на битовата престъпност, а излезе, че всъщност предлага на хората да се пазят сами. Един дядо от селото ще пази останалите.

Бъчварова се застрахова, като призна и още нещо: Че част от полицаите били в тесни връзки с престъпния свят. А пенсионерите не са. Най-много в досието им да пише, че са засадили леха с марихуана, или че са прекарали през границата някой и друг бежанец. Но според европейските ценности, това -второто, дори е хуманно!

Така че… треперете, крадци!

Заедно с целия народ, който в момента не трепери само от студ, а и от притеснение какво още на изпроводяк ще роди болния мозък на оставащата в историята неадекватна, мракобесна, граблива и нагла партийка ГЕРБ! Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

3 кометара за Треперете Крадци! Бъчварова наема ПЕНСИОНИРАНИ ИНВАЛИДИ ЗА ОХРАНА НА СЕЛАТА! Виж Тук:

 1. Людмил Отговор

  15.01.2017 в 8:15

  http://skandalno.net/, Вие сте №1 в показване на истината! Дерзайте, бъдете здрави, отваряйте очите на изтерзаните българи! Браво!

 2. Leo Отговор

  15.01.2017 в 8:49

  Трътлестата лелка министър да върви сама да ги охранява. И без това прилича на плашило

 3. Жеко Отговор

  16.01.2017 в 9:39

  Вчера казаха, че са преборили престъпността вече. Жалка картинка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *