Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Тотална гавра! Депутатите насърчиха абортите! Вижте как:

Парламентът увеличи детските надбавки за догодина.

Майките на едно дете вече няма да получават 37 лева на месец, а цели 40! Ако имат пък две, помощта скача от 85 на 90 лева!  За три също се увеличава с пет лева и става 140!  За всяко следващо дете в семейството помощта ще расте с 20 лева, както досега.

Средномесечният доход за отпускане на  помощи за деца става 450 лева на член от семейството. Ако мине дори с левче определената сума, то родителите нямат право на никакво обезщетение. Защото се водят богати. Забележете – с 220 евро на месец минават в графата на богаташите!

Откъдето и да го погледнете, гаврата е пълна. Три лева увеличение за дете се равняват на цената на едно пюренце. Или два памперса на месец. Пет лева за две деца е абсолютна подигравка.

Ще ги получат само най-бедните семейства, които и без това едва свързват двата края. А другите? Да си дете в България явно си обречен на дискриминация още като се родиш. Веднага ти слагат печат богат, или беден, веднага те категоризират и започват да ти режат правата.

„Нека има светлина, нека има деца!“ – пееха новоизлюпените демократи още на първите митинги на СДС.

Каква светлина, като все още сме в тунела и задълбаваме все по-надълбоко?

Какви деца, като нямаме с какво да ги гледаме?

Каква раждаемост ще увеличава Валери Симеонов с гурото си Борисов, като жените не смеят да забременеят? А ако го направят, веднага ги гонят от работа, или ги принуждават да излязат в болнични. Как ще го гледат това отроче после с тези 40 лева на месец и минималната заплата в добавка за първата година?

Някой виждал ли е цените на детските храни, детските дрешки? Съпоставил ли ги е с тези смешни 20 евро? Защо изобщо се дават детски? Да се маркира някаква дейност ли? Някой да покаже, че го е грижа ли?

Защо поне не се построят градини? Знаят ли управляващите, че в големите градове таксата е 550 лева?

Ако има някой дискриминиран в България, това са децата. И родителите им, които са обречени да се спасяват както могат.

И ако бюджетът е пица, то на малчуганите се падна изгорялото ръбче.

От тези детски се облагодетелства само една прослойка в обществото, която не работи, гледа малките боси и голи, храни ги с каквото намери, а после продава гласовете си. Ражда и се издържа от бройката на хлапетата. Но самите те израстват в невежество и не допринасят с нищо за просперитета на държавата, а я връщат назад.

За сравнение по време на „мрачния тоталитарен режим“ детските бяха за първо дете 12 лева, за второ 35. Еднократните помощи при раждане бяха за първо дете – сто лева; за второ дете – двеста лева; за трето дете – двеста и петдесет лева; за четвърто и всяко следващо дете – по сто лева.  Платеното майчинство беше две години и една неплатена по желание на майката.  И това се случваше при  заплати от 120 до 200 лева на човек. А безработни нямаше.

Пюретата бяха 13 стотинки, най-скъпата детска количка 100 лева, таксата за детска градина от 8 до 12 лева, камизолка и ританки по левче, а лекарствата безплатни.

За студентско бебе пък, докато майката учи, всеки месец се даваха по 100 лева.  И детската градина плюс лекарствата бяха без пари.

Но това беше в мрачните времена.

Сега е демокрация.

Каквото и да означава демокрация в български вариант!

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Тотална гавра! Депутатите насърчиха абортите! Вижте как:

  1. Анонимен Отговор

    03.12.2017 в 17:35

    СЕМЕЙНИТЕ ДОБАВКИ ДА СЕ ИЗПИШАТ НА АНГЛИЙСКИ В ГОЛЕМИ ПЛАКАТИ И ДА СЕ ПОКАЖАТ НА ЕВРОКОМИСАРИТЕ ОКОЛО И ПРЕД ЕНДК ЗА ДА СА НАЯСНО КАК ЖИВЕЯТ ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ В НАТО И ЕС С УПРАВЛЯВАЩ ГЕОПОЛИТИК БОДИГАРДА БОРИСОВ И ШАЙКАТА ГЕРБ МЕДИИТЕ ИНСТИТУЦИИТЕ И МАФИЯ ГЕРБ КАКТО ВИНАГИ ЩЕ СКРИЯТ И ЩЕ ИЗЛЪЖАТ ЧРЕЗ ПЛАКАТИТЕ ЩЕ НАУЧИ СВЕТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *