Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Тотален геноцид! ГЕРБ предлага: Болните да си плащат, ако боледуват, безработните, ако ги уволнят!

Още една новина попари българите.

В проектобюджета догодина е заложено първите три дни от болничните отново да се плащат от работодателите,  обаче  в намален размер. Вместо досегашните 80 процента,  фирмите ще плащат само 50% от заплатата на болния, а НОИ ще поема плащанията  от четвъртия ден нататък и ще дава по  80%, както е в момента.

Това се правело да бъде облекчен  бизнеса и да не дава излишни пари на хора, които не са на работа. В същото време било мярка срещу фалшивите болнични, обясняват депутатите.

А срещу реалните? Там обяснение няма.

В България грижата за човека се измести в грижа към работодателя. Той трябва да бъде защитен от боледуващи, от жени в майчинство, от хора, които получават кризи и трябва да се лекуват, от инвалиди и всякакви „кърлежи“ на гърба на честните бизнесмени, които им пречат да трупат пачки.

Хората, загубили работата си, също ще бъдат подложени на  рестрикция.  Обезщетение за безработица ще получават само тези, които  се били  осигурявани поне 12 месеца през последната година и половина. Досега този срок беше  9 месеца. Държавата очаква  само от тази промяна да направи  63 млн. лв. икономия. Отделно, за да се получава обезщетение, уволненият или съкратеният трябва да имат 15 години стаж, за да вземат пълния размер, а  не  12, както беше досега.

И то 15 години стаж след 2001 година! Предишният не се брои, а най-рисковата група – по-възрастните работещи са тотално прецакани.

Пенсиите няма да се вдигат повече догодина, освен на 1 юли с 3,8 процента, както е прието от няколко години. Така минималната ще стане 207 лева, а не 300, а обещанията на Патриотите ще останат в кошчето за боклук. През ръцете ще бъдат ударени и тези, които са работили в тежки условия и имат право на ранно пенсиониране. Докато не навършат необходимата възраст, за всяка липсваща година ще им се взема по 0,4 процента от пенсията.

От проектозакона излиза, че в България не е добре нито да работиш, нито да се разболееш, нито да си безработен, нито пък да родиш и гледаш дете.

Каквото и да правиш, винаги те дебне капан, заложен от управляващите.

Болните или трябва да ходят на работа, или да си останат вкъщи, но да нямат пари за лекарства. Майките или трябва да доработват вкъщи, за да могат да купят памперси и храна на децата си, или да ги подарят на държавата. Изхвърлените от работа няма да получават обезщетение, ако не са осигурявани в продължение на една година, а знаете как работодател плаща осигуровки…

Всичко това се прави за маститите шефове на фирми с Мерцедесите Ес класа и милионите в наши банки и офшорни сметки. Техните права са защитени отвсякъде.

А на обикновения човек?

Той няма права!

Подигравка е да те наказват, защото си се разболял!

Да не получиш обезщетение, ако си работил 11 месеца и 28 дни и имаш 14 години стаж и на някого му е скимнало да те изхвърли като мръсен парцал.

Да вземаш майчинство, колкото да не умреш от глад.

Да си работил като животно в някоя мина, треперещ от страх да не се срути отгоре ти и да те накажат, че си се пенсионирал.

Да защитават олигарсите на гърба на народа.

Същият този народ мълчи.

Синдикатите и те мълчат.

Утре ще ни накарат да си плащаме, че живеем и дишаме.

И пак ще мълчим.

Какво ли трябва още да се случи, за да изкара българите от овчедушието им?

Не знаем…

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

9 кометара за Тотален геноцид! ГЕРБ предлага: Болните да си плащат, ако боледуват, безработните, ако ги уволнят!

 1. Анонимен Отговор

  22.10.2017 в 11:58

  СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ ДА ИЗХВЪРЛИМ УБИЙЦИТЕ ГЕРБ ИЛИ ДА СЕ ИЗСЕЛВАМЕ В РУСИЯ МАФИЯ ГЕРБ ПРЕВЪРНА В ГРОБИЩЕ РОДИНАТА НИ ЦЕЛТА ИМ Е ДА Е ОБЕЗЛЪДЕНА БАЗА НА НАТО СРЕЩУ БРАТСКА РУСИЯ ДА ВИКАМЕ ВЛАДИМИР ППУТИН ДА НИ СПАСИ ОТ УБИЙЦИТЕ ГЕРБ

 2. Камелия Отговор

  22.10.2017 в 12:12

  Изхождайки от знанията ми за раждането и развитието на националсоциализма в Германия и наблюденията ми на действителността в България, няма как да не направя извод, че националсоциализмът в Германия е една хуманна, работеща система, донесла просперитет на германския народ, докато тук имаме някакъв „демократичен“ геноцид и един много идеологически объркан бизнес. Докато медиите на олигархията бълват неолиберализъм и как трябва да има минимум намеса на Държавата в бизнеса, олигархчетата клечат пред министерствата да чакат помощта и, та дружно да прецакат работниците, тоест човешкия капитал. От дърти ренегати, мутри, бивши ДС-та и комсомолци няма какво друго да чакаме. Законодателната логика е, че заради някакви евентуални виновни
  ( фалшивите болнични ) Държавата трябва да накаже невинните. Тоест, имаме старата комунистическа маскима “ Виновен до доказване на противното“, само че докато комунистите са оставили шанс на човек да докаже, че не е виновен, то бизнесът не дава такава възможност. Не случайно с такъв бизнес сме на дъното и дълбаем. В интелектуалното си безсилие, тоя бизнес ражда невероятни тъпотии и реже клона на който седи. Един ден реве поради липсата на кадри,а на другия се чуди как да изгони и малкото останали.
  Без държавния репресивен апарат, неолибералите не могат и ден да изкарат, само с бухалки и путенца- мениджърки не става.

 3. Жоро Отговор

  22.10.2017 в 12:17

  Ама много сте готини и компетентни, и най-вече като ме заливате с реклами как да си го увелкча с 1 метър.
  Имате претенцията да сте достоверни… Как да ви вярвам с тези пошли реклами…
  Я се вземете в ръце…

  • Динев Отговор

   22.10.2017 в 13:15

   Ти си някой кирлив и свидлив работодател, нали?

 4. Динев Отговор

  22.10.2017 в 13:16

  Само боклук като теб може да защитава тази българоубиствена политика. А като измрем кой ще ти работи бе, тлъст задник!

 5. МечКа Отговор

  22.10.2017 в 14:11

  Всеки ден все повече се убеждавам, че дори когато сме били окупирана страна, отношението към населението е било по-добро, отколкото при Борисов. Този самовлюбен и посредствен елемент се поддава на всякакви чужди влияние и стоварва всичко върху българските граждани. Няколко псевдобизнесмени, куп посланици и чужди лидера са му по-мили от децата и старците на България, от болните и чувстващите се българи. Шайката подмазвачи около него пък биха направили всичко, за да могат да продължат да грабят по програми и без програми. За тяхно съжаление, въпреки повсеместната медийна активност в тяхна полза и на слепите очите се отвориха и ги виждат, ненавиждат и мразят. Добре ще е да си идат с мир.

 6. Анонимен Отговор

  22.10.2017 в 15:22

  УПРАВЛЯВАЩАТА МАФИЯ БОРИСОГЛУ ЗА АМЕРИКА МНОГО СЕ ЗАСЕДЯ ЕДИНСТВЕННОТО КОЕТО ПРАВИ Е ВСИЧКО СРЕЩУ НАРОДА ДА СИ ТРЪГВА С ДОБРО ПО НАЙ БЪРЗИЯ НАЧИН ЗАЩОТО ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДА БЪДАТ ПОЗОРНО ИЗРИТАНИ ОТ НАРОДА И НЕКА ФАЛШИВИТЕ МЕДИИ ДА СПРАТ ДА ГИ ЗАБЛУЖДАВАТ ЗА НИКОГО НЕ Е ТАЙНА ЧЕ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ГИ МРАЗИ АКО ИМА СЪМНЕНИЕ ДА НАПРАВИМ РЕФЕРЕНДУМ И НАРОДА ЩЕ КАЖЕ А ГЕРБ ДА ОБЯСНЯТ КОЙ ГИ ИЗБРА ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ НЕ Е НАРОДА РЕФЕРЕНДУМ Е РЕШЕНИЕТО ИСКАМЕ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА И НАТО ДА СЕ МАХАТ

 7. гешев Отговор

  22.10.2017 в 16:57

  С българия е свършено!
  Нашто не е народ, а лицемерни овчедушни будали!
  А същите тез хорица се имат за ТАРИКАТИ и чакат да ползват това, което са извоювали другите!
  У нас навсякъде е останал не човека, а античовека!
  група кан Телериг

 8. Анонимен Отговор

  22.10.2017 в 22:45

  БЪЛГАРИЯ МОЛИ РУСИЯ ДА СПАСИ БЪЛГАРИЯ ОТ БОРИСОГЛУ ЗА АМЕРИКА И НАТО

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *