Топ разкритие на Григор Лилов: Чрез сделката с ЧЕЗ Борисов и шайката му Източват БНБ и енергетиката по модела „КТБ“

8

Фискалният и валутният резерв на БНБ ще осигурят парите на Гинка Върбакова, за да може пазарджишката бизнес дама да си напазарува активите на ЧЕЗ в България. Бойко Борисов и ГЕРБ се канят да разграбят енергетиката ни по модела с източването на КТБ. Това разкри днес топ- разследващият журналист Григор Лилов. Аферата е за милиарди, а скандалът – космически!

„Разразилия се международен скандал по сделката на Гинка с чешката компания, накара чуждестранните й кандидат- инвеститори да се оттеглят. Ролята на няколкото международни финансови институции беше да придадат допълнителна тежест на пазарджишката бутафорна фирма, за да изглежда тя в очите на ЧЕЗ и пред конкурентите си като наистина стабилен и надежден купувач, припомня Лилов. Но заради скандалите, всички чуждестранни банки се оттеглиха и сега на Гинка не й достигат „едни“ 100- 170 млн. евро, за да се разплати с ЧЕЗ (цената на цялата сделка е около 320 млн. евро, но освен нея има и банкови такси, които Гинка не може да плати без допълнително финансиране)

Българските банки, които финансират Гинка и пазарджишката й фирма „Инерком“, по закон няма как да й осигурят по- високи кредити и допълнителни пари от тези, които са й отпуснали досега. С какво разполага тя към момента: От Уникредит Булбанк, Първа инвестиционна банка, Българска банка за развитие и ОББ Гинчето е получила финансиране на стойност 260 млн. евро. И това е всичко. И това при положение, че с банковите такси и транзакции Гинка трябва да плати на ЧЕЗ над 400 млн. евро.

За да излязат от патовата ситуацията, покровителите на Гинка и истински купувачи на ЧЕЗ, за които е ясно, че са хора от правителството, са стигнали до следното решение: фискалният и валутният резерв на БНБ да бъде използван като гаранция, така че българските банки да могат да отпуснат още по- високи кредити от тези в момента (Така тези кредити ще надхвърлят 400 млн. евро). Това ще се случи чрез отваряне на депозит във всяка българска финансова институции, която иска да участва в далаверата.

„И когато бизнесът на Гинчето в закупената нашенска ЧЕЗ изгърми (както е замислено и както ще се случи със сигурност), държавата и БНБ ще платят софрата на онези, които стоят зад гърба на пазарджишката бизнес дама. Тоест на Бойко Борисов и гербаджийската му шайка“, категоричен е Григор Лилов.

Ако гореописаната схема ви звучи много позната, то наистина е така – по същият начин беше разграбена КТБ.

По същият начин ще бъде разграбен и източен всеки държавен актив в България… За да се окаже в един прекрасен ден, че ДЪРЖАВАТА Е В ТОТАЛЕН ФАЛИТ! Че Държавата ни няма никакво имущество и на практика вече НЕ СЪЩЕСТВУВА като такава. А от нея е останала само празната й територия.

Планът за унищожението на държавата е неолиберален, глобалистки… И се прилага не само в България, а във всяка страна, попаднала под окупаторския ботуш на САЩ.

Прави се с благословията на Западната олигархия!

Затова шайката на Бойко Борисов и първият му помощник Делян Пеевски е във вихъра си – крадат до безсъзнание, тъй като няма кой да им търси отговорност. Защото това е поставената им задача от Запада – да разпродават и да грабят с пълни шепи, докато не остане камък върху камък от Българската държавност. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

8 КОМЕНТАРИ

 1. Чудовищно !!!! А госпожата, която е изтипосана на снимката–така се е озъбила, че мяза на ония животинки с разцепения език. Ами какво да се прави–
  с цървули по дивия запад така се върви. БОЖЕ опази ни
  от такива бизнес дами и такова ефтино присъстввие–
  Сега вече наистина се разбра, кой, кой е в пъзела,
  наречен държава Тая има ли ум–колко жлъч се изсипва върху нея–ще може ли да я понесе, да я превъзмогне.
  Въпроса е колко ли са Гинките в градинките на правителство и народно събрание, които са с еднакво ухание, но; не на цветя и рози, а на мракобесни прогнози. Който се е заигравал с търпението на българския народ, далече не е стигал–та и тая ще
  я втаса.

 2. Вън от живота на българския народ крадлива шайка герб и мафиота борисов

 3. ХА-ХА-ХА…
  .
  Браво на ГЕРБ…!
  .
  Гинка купува ЧЕЗ, със задължение да СЪДИ БЪЛГАРИЯ да 1,2 милиарда…. Боко купува 34% от името на България, с парите на българите и… БЪЛГАРИЯ ЗАПОЧВА ДА СЪДИ …БЪЛГАРИЯ…!!!
  .
  Ха сега кажете…:
  – ИМА ЛИ В СВЕТА ПО-ГОЛЯМ ИДИОТ…???
  .

  • Има …по всичко изглежда българския гласоподавател, който за трети път слага Пуйко да мин. председателства, вместо бодро да търка наровете при джендърите в централния затвор!!!
   Язък ни бре!!!!???

 4. ГИНКА С АЛЧНАТА ГЪЗИНКА Е ПОРЕДНАТА КАЛИНКА.
  ТЯ ЗАГРАБИ ЕРПто И ЗА ХОРАТА Я БОЛИ ДУПЕТО.
  А ПАРИЧКИ ОТКЪДЕ?ИМА КОЙ ДА И ДАДЕ.
  ЩОМ СИ ОТ ГЕРБ ТИ,ЗА ПАРИТЕ НЕ МИСЛИ.
  БАТЕ БОЙКО Е ЗАД ТЕБ И ЩЕ ДАВА ВСЕКИ ЛЕВ.
  ЗА ГЕЙБЕРАСКАТА ПОДЛОГА,БОКО СИ ОСТАВА БОГА.
  ИНТЕЛЕКТА НЕ ТЪРСИ,СТАВАТ САМО ЗА ЛЪЖИ.
  А КОГАТО ВСИЧКО СВЪРШИ,ЩЕ СИ ВЗЕМАТ ЧЕЗ ЗА ВКЪЩИ.
  И НАРОДА ИЗИГРАН СИ ЗАГИВА ТИХО САМ.

 5. Ужасно! Къде е БСП, стига се е правила на опозиция?! Призовавам я да ни поведе към улиците!

 6. Има …по всичко изглежда българския гласоподавател, който за трети път слага Пуйко да мин. председателства, вместо бодро да търка наровете при джендърите в централния затвор!!!
  Язък ни бре!!!!???

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *