Тома Томов: Путин и Обама сключиха Сделка: Сирия за Украйна!

0

obama„Случват се страшно интересни неща и след време, когато тръгнат мемоарите – и на Барак Обама, и на Владимир Путин, ще станат ясни. Когато човек си отива от властта, започва да пише”. Това обяви журналистът Тома Томов по bTV по повод новината от началото на тази седмица, че Русия се изтегля от Сирия.

По думите му от мемоарите ще разберем, че през последните няколко дни е имало изключително интересни секретни преговори на най-високо равнище между Русия и САЩ.

Според Томов Русия има имперски интереси в Сирия и ще продължи да стои там с бази в Латакия и Тартус.

„Мисля, че има сделка между Путин и Обама, защо не Сирия за Украйна. Украйна няма да влезе следващите 25 години в ЕС, Украйна има страхотни икономически проблеми (…) Това означава, че един ден някой ще трябва да отговаря, да плаща , да праща милиарди”, обяви журналистът.

Тома Томов
Тома Томов

Според него турският президент Реджеп Ердоган става все по-силен и доказателство за това е фактът, че преговаря на едно ниво с германския канцлер Ангела Меркел. „Това е уникално, това не се е случвало. В миналото Западна Европа е налагала решения на Близкия Изток, а в момента Европа няма никакво влияния върху това, което се случва в Близкия Изток”, смята Тома Томов.
Според него не трябва да се допуска 70 млн. турци свободно да пътуват в Европа и това ще е много опасно за България.

Тома Томов е категоричен, че не бива от състрадание България и Европа да приемат мигрантите от Близкия Изток, защото това ще промени облика на континента. Не може да си континент за пример и да си като една торба, в която влиза какво ли не, твърди журналистът.

Той припомни, че в света има 30 тлеещи конфликта и ако Европа приеме всички бягащи от война, няма да остане място на континента.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *