ТЕЛК Размаха Секирата: Половината Слепци и Инвалиди Остават Без Пенсия!

12

Става страшно: По заповед на Калфин слепите проглеждат, сакатите прохождат…!

сляп
Пламен не вижда, но е обявен за здрав

ТЕЛК размаха секирата и хиляди инвалиди се оказаха без пенсии.

Слепите прогледнаха, глухите започнаха да чуват, а хората без крака проходиха. Поне по документи.

Трогателна е историята, която разказва  30-годишният Пламен Делев от Бургас. Той има тежко дегенеративно очно заболяване, наречено кератоконус. Въпреки операция, която е направена на едната му роговица, продължава да ослепява.
Миналата година е  освидетелстван от ТЕЛК със 75 % инвалидност с право да  получава социална пенсия в размер на една година. Момчето няма трудов стаж, тъй като непрекъснато е ходило по болници.

Тази година обаче лекарите му намалят процента инвалидност на 65, което означава, че няма да получава нито лев помощи. В състоянието му промяна няма. Заболяването е тежко, не се лекува и води до пълна слепота. Как тогава лекарите са преценили, че е по-малко инвалид от миналата година – не е ясно!

инвалидиБаща на глухо дете, което не различава говор и чува само много силни шумове се оплака, че цели десет години се е водело инвалид и е получавало пенсия, но сега внезапно ТЕЛК-комисията е преценила, че е „само“ 45 процента увредено и са му спрели пенсията.

Мъж с един крак също е бил порязан от лекарите и са го сложили в категорията на здравите.

Жена с два бастуна, която не може да излезе от вкъщи, е била обявена за годна за работа.

И още, и още, и още…

От цялата страна валят жалби, че дългогодишни инвалиди, които не могат без чужда помощ дори да живеят, са обявени за работоспособни и пенсиите им са спрени.

инвалид детеТова беше идеята на вицепремиера Калфин, който каза преди време, че в България има прекалено много инвалиди и много пари отиват за издръжката им.

Да, има фалшиви инвалиди. Те са си купили решението на ТЕЛК-а и пак ще си го купят. Защо не издирят тези хора, които по цял ден работят, но в същото време се водят болни? Защо не се направи проверка на всички пенсии?

Защото е по-лесно да се режат тези, които са отишли за ново решение. Нямаш ли 71 % инвалидност – нямаш право на помощи.

Така лекарите по инструкция на Калфин започнаха да дават по-ниски проценти, за да спестяват пари на хазната.

Грешни пари, кървави пари, които са средство за оцеляване на най-бедното и онеправдано съсловие – белязаните от съдбата!!!

И докато едни ще умират в болести и бедност, други ще се хвалят, че вече сме имали повече средства в хазната.

Засрамете се, господа политици!

Пламен никога няма да прогледне.

Глухото дете няма да започне да чува.

Защо ги лишавате от смешните 120 лева, когато  други в България дават по 1 000 лева само за един букет, за да свалят някоя плеймейтка?

Направете си сметката – фалшивите телкове – вън, но истинските мъченици не наказвайте.

Съдбата ги е наказала достатъчно.

Вие Господ ли сте, че ги донаказвате?

А страх от него имате ли?!

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

12 КОМЕНТАРИ

 1. Страната на абсирдите! Дано тази мъка споходи всички,които унижават и се гаврят с болните хора!!!

  • Аз съм със заболяване на троичният нерв.Болките са жестоко,наричат Я болестта на самоубийците,защото от болките ти идва да се самоубиеш.ПИЯ лекарства,които си купувам,защото не минават през касата,А без тях болките са жестоко.Това са лекарства,които приемат епилептиците,но не съм епилиптик и нямам право на намаление,А ЛЕКАРЯ ми каза,че ще ги пия до края на живота си.Веднъж ми отваряха главата,но самия нерв е много увреден и болките ще продължат докато съм жива.На пръв поглед изглеждам ЗДРАВА,малко изкривена,но с тези болки съм неадекватна,дрогирана от лекарствата,глуха,слсд операцията и ако не вземам инвалидната си пенсия от 130 лева\които отиват само за лекарства\трябва наистина да си сложа край на живота.А аз дори съм и хипертоник и диабетик.Досега се явявах на ТЕЛК през година и получавах 53% инвалидност,сега тази година на 01.06.ТРЯБВА пак да се явя на ТЕЛК,аз се стресирам,че ще ме оставят без тези 130 лева пенсия,която е само за лекарствата няма как да ги купувам и ще е по-добре да взема да си умра и да се отърва и от болките и от любимата ни БЪЛГАРИЯ!Не обичам да кълна,но дай БОЖЕ господин Калфин да изпадне в моето положение,да реве от болки и да не може да си купи лекарство,което да му помага.И да знае,ЧЕ никой не е застрахован.ГОДПОД гледа и бави,но не забравя!!!

 2. Страната на абсурдите!
  Дано такава съдба споходи всеки идиот,подиграващ се и унижаващ болните хораа!!!!

 3. Защо се позволява всеки втори да ходи на ТЕЛК? Къде отиде закона за инвалидите в който гласеше, че инвалид е човек с видимо увреждане – зрително, слухово умствено и физическо увреждане? Всеки с заболяване ИБС, инфаркт, диабет, астма и модерното шизофрения всички отиват на ТЕЛК? Защо? На всички цигани децата им са болни от астма, за да получават двойните семейни добавки и помощи по чл.8д,защо? За да не работят или за тях няма работа и немъчените пари са добре дошли! Отнемате групата инвалидност на болните хора, които никога няма да си намерят работа защото са болни и увреждането не им позволява това! Кой работодател би взел на работа човек без крак, не виждащ или глух? Дори и да задължите работодател да наеме болен човек то ще е за кратко – уронва престижа на фирмата! Драги управници не този е начина да оправите здравната система. Замислете се.

  • Не е вярно, че увреждането трябва да е видимо. Има много невидими за окото болести,които също инвалидизират. Опериран от рак, или болен от левкимия не куца, чува, но не може да работи, защото ходи на химиотерапия. Епилептик втора степен си изглежда съвсем нормално, докато не получи пристъп на улицата, на работа, или където и да е, а гледката е страшна. Хора с ревматоиден артрит и дегенеративни заболявания на костите и ставите изпитват ужасни болки, но наглед нищо им няма. Просто трябва да се спазва списъка с болести, които те правят нетрудоспособен. Лошото е, че истински болните им режат пенсията от 120 лева, а фалшивите хем работят, хем я взимат.

 4. Пак ще повторя. Нека се преразгледат ТЕЛК-овете и всички здрави „инвалиди“ да върнат взетите пенсии с лихвите. Защото заради тях страдат наистина болните хора. А орязването на болните хора е гавра и нека си търсят правата извън България, защото тук корупцията е повече от допустимото.

 5. Спестените пари от Калфин да отидат от собствения му джоб за личното му здраве.

 6. От 6г. съм с две сменени тазобедрени стави. На всеки 3г минавам на ТЕЛК. 2017г пак ще ходя до тогава дали ще ми се върнат моите (да ми пораснат истински.

 7. Във Финландия дават по 800 евро на всеки безработен. Доживотно, ако не си намери работа. Тук се стискат за 50 евро за реално болни хора. С какво да живеят тези хора, с какво да си купуват лекарствата?
  Пълен фашизъм!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *