Татяна Дончева разкри ЛЪЖИТЕ на Бойко Борисов за сделката с ЧЕЗ! + Коя всъщност е Гинка Върбакова:

7

Татяна Дончева направи разтърсващ коментар за скандалната продажба на активите на ЧЕЗ у нас на пазарджишката фирма на Гинка Върбакова.

„Тази сделка е сключена със съгласието на Бойко Борисов. Спирането на такава сделка ще предизвика тежък конфликт между Борисов, Пеевски и Доган“, категорична е Дончева.

Премиерът усилено твърди, че не знаел за сделката. Енергийният министър в оставка Теменужка Петкова също не знаела. И двамата се оправдават, че било бизнес между частни фирми, в който държавата не можело да се меси. Тъй като ЧЕЗ е собственост на чешката държава, сделката се сключвала според тамошното законодателство.

Няма как обаче премиерът и енергийният ни министър да не са знаели за продажбата, както и че се очертава купувачът да е анонимната бутафорна фирмичка на Гинка Върбакова „Интерком България“. По време на посещението на чешкия премиер у нас Андрей Бабиш, той информирал българския си колега за хода на сделката. И двамата изразили учудването си от отпадането от търга на най- сериозния кандидат за купуването на активите на ЧЕЗ- чешката компания „Енерго Про“.

Въобще не е вярно, че държавата не може нищо да направи, категорични са редица енергийни експерти. КЕВР биха могли да откажат да дадат лиценза на Гинкината „Интерком България“, ако фирмата не изглежда достатъчно сериозна и надеждна. Друг е въпросът, че явно държавата, в лицето на ГЕРБ и Бойко Борисов, няма абсолютно никакво намерение да спира сделката. А от КЕВР едва ли ще направят нещо по- различно от това да се съобразят с волята на управляващите.

„Създадох Интерком България специално за сделката с ЧЕЗ“, изтърси по време на първото си тв. интервю Гинка Върбакова. Е как може фирма, създадена няколко месеца преди търга, да е достатъчно надеждна, че да управлява разумно най- голямата енергопреносна мрежа у нас?

Гинка създала фирмата специално за сделката с ЧЕЗ

А Гинка не само, че не е надеждна, но дори за момента няма парите да плати сделката. Активите на пазарджишката фирма са 50 000 лева. Но Върбакова очаквала да получи стотици милиони от „международна банка“, чието име засега не можела да спомене. Оказа се обаче, че „международната банка“ на Гинка, се състои от няколко офшорни фирми. Част, от които, разследвани за укриване на данъци от международната „Панамски досиета“.

„Коэя обаче е самата Гинка Върбакова? Вчера чух да казва, че е много обидена. Гинка дори не е от Пазарджик, а от Стамболийски. Баща й е щатен комсомолски работник“, разкри още Татяна Дончева.

Най- важният въпрос обаче е, как така най- голямата енергопреносната мрежа се оказа 100 % собственост на чуждестранната фирма ЧЕЗ.

Припомняме, че през 2005 г. 67 % от държавните дялове в региона бяха продадени на чешката компания. Сделката беше осъществена от правителството на Симеон Сакскобургготски. През 2009 г., държавата продаде и останалите й 33 % на ЧЕЗ. Тази продажба беше осъществена от първото правителството на Бойко Борисов и ГЕРБ.

Така че, циркаджийските номера на премиера, че не знаел, не разбирал и не можел да се меси, са напълно безпредметни. И още по- лошо – чиста лъжа! Борисов отново се опита да прехвърли отговорността върху БСП, като най- нахално излъга, че те продали държавните дялове на ЧЕЗ. Което е най-безочлива и нагла лъжа. А че покупката на „ЧЕЗ-България“ е лична бизнес сделка на Бойко Борисов не се и съмнявайте. Доказателствата ВИЖТЕ ТУК Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

7 КОМЕНТАРИ

  1. Има известен резон Дончева да се съмнява, но не е все пак точно така, както тя си мисли! Много излишни и дори безсмислени приказки от нейна страна. На първо място най- важно и на първо място е коя ли е тая международна банка, която ще кредитира покупката и „на кого са авоарите“, защото Г Върбакова ще плаща вноските на тая банка и ако не ги прави редовно СПОРЕД УСЛОВИЯТА НА ДОГОВОРА, банката ще придобие актовите! И не е само това. Засега се въздържам…

  2. Добра статия на Дончева.За съжаление едва ли ще бъде чута от някой.Навярно ще остане глас в пустиня.

  3. ГИНКА С ХИЩНАТА ГЪЗИНКА Е ПОРЕДНАТА КАЛИНКА.ТЯ ЗАГРАБИ ЕРПто И ЗА ХОРАТА Я БОЛИ ДУПЕТО.А ПАРИЧКИ ОТКЪДЕ.ИМА КОЙ ДА И ДАДЕ.ЩОМ СИ ОТ ГЕРБ ТИ ,ЗА ПАРИТЕ НЕ МИСЛИ.БАТЕ БОЙКО Е ЗАД ТЕБ И ЩЕ ДАВА ВСЕКИ ЛЕВ.ЗА ГЕЙБЕРАСКАТА ПОДЛОГА БОКО СИ ОСТАВА БОГА.ИНТЕЛЕКТА НЕ ТЪРСИ,СТАВАТ САМО ЗА ЛЪЖИ.А КОГАТО ВСИЧКО СВЪРШИ,ЩЕ СИ ВЗЕМАТ ЧЕЗ ЗА ВКЪЩИ.А НАРОДА ИЗИГРАН Е ОСТАВЕН ДА ЗАГИНЕ САМ.

  4. А защо чешкият министър-председател в оставка казва, че ЧЕЗ държали 70%? всички знаем, че гербаджиите имподариха останалите 33 % държавен дял, с който нищо не можели да правят.

  5. Уважаеми Овце!Не казвам Народ,че такъв няма! Толкоз ли няма двадесет души,дето ще си сложат главите в торбата и да влязат в Парламента с калашници?

  6. За всечко е виновен дългия. Той не успя да състави кабинет, предлагайки за него хора със съмнителна репутация-преписвачи

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *