Сърбия Въстана! 100-хиляден Митинг Реве: Вън Убийците от НАТО, не на санкциите против Русия!

5

surbiaВ столицата на Сърбия  се състоя протестен  митинг, който не желае страната да стане член на НАТО.

Митингът беше организиран от няколко партии и движения и събра на площада в Белград около 100 000 души. А по пътя се присъединиха още.

Хората минаха край паметника на загиналите от бомбардировките на НАТО журналисти през 1999 г., когато страната просто беше смляна от нападенията на алианса.

За да се свали правителството на Милошевич, бяха разрушени сгради и убити хиляди мирни хора. А сърбите са горд народ и никога няма да забравят натовските самолети и бомбите.

На протеста излязоха и много роднини на убити деца и жени, хора, останали без домове, осакатени и инвалиди.

Каквото и да е правителството на една държава, не може заради него да страдат невинни. Ние бяхме суверенна страна, разкъсаха ни на парчета, направиха мюсюлмански републики, изгониха хиляди сръбски семейства от къщите им, разрушиха столицата, посегнаха и на журналистите, които казваха истината.

Няма да се дадем. Не искаме враговете от НАТО сега да се правят на наши приятели. Раната е много дълбока и още кърви, казаха хора на митинга.

Те започнаха да събират подписка с искане на референдум дали страната да се присъедини към тези, които счита за свои врагове и убийци.

За референдум са необходими 100 хиляди подписа.

НАТО пък бърза да прилапа Сърбия, тъй като тя е съюзник на Русия, не се подчинява на никакви решения за санкции и даже има военна договореност с руснаците да бъде защитавана. А на генералите от алианса това страшно им пречи.

Гордият сръбски народ няма да се даде, категорични са партийни лидери.
България също помни бомбардировките, когато криви ракети падаха в нашите градове и села, а една уцели и квартал Горна баня в София и като по чудо се размина без жертви, тъй като хората не бяха вкъщи.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/DNifa1IhulQ

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

5 КОМЕНТАРИ

  1. Спомням си, че бомба Падна над една Телевизия и изби много хора в Телевизията !!!

  2. Хората в Горна Баня си бяха у дома на първия етаж, а ракетата удари втория етаж. А въпросната къща се намира на около 50 метра от Националния учебен комплект по култура.

  3. Всичко, абсолютно всичко виждаме, разбираме и помним, но какво от това? Кой се интересува от мнението на масите? Шепа управници се гаврят с народите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *