СТРАШНА заплаха НАДВИСВА над ГЕРБ! Вижте какво ще се случи с герберската мафия! Истината ще ви ШОКИРА! Вижте ТУК!

4

Ако не броим хотелите по морето, магазинчетата и варварското експлоатиране на готова държавна собственост чрез концесии като тези на черноморските плажове и Софийска вода, можем със 100 процентова сигурност да кажем че ГЕРБ убиха българското производство. И сега такова у нас няма. Нито в промишлеността, нито в селското стопанство

Но, български, пардон, пребоядисани в герберско сиво работодатели, колкото и да е чудно – има. И те, уплашени от приказките на партиите, че трябва да има ревизия на приватизацията, изведнъж изскочиха на светло и започнаха да каканижат глупост след глупост.

При това, тях ги води не загриженост за хората, а за своите богатства, които чрез приватизацията, откраднаха от държавата. Води ги страхът да не би на някого да хрумне да им отнеме онова, което награбиха съвсем криминално, незаконно и разбойнически. Или да ги накара да го платят по истинската му цена.

Това, разбира се, при управлението на ГЕРБ не може да стане. Защото герберите по върховете на властта са най-големите приватизатори. Макар и тайни. Не им отстъпват и някои техни колеги от ДПС и БСП. Мошеници има навсякъде.

Но истината е, че приватизираното народно богатство, може много лесно да се върне на държавата. Достатъчно е само да се приемат два закона. Един, който задължава всички приватизатори да платят ограбеното от народа по истинските му цени. И втори, който връща незаконно и криминално придобитото, отново във владение на народа.

И понеже първите, които трябва да плащат „приватизираното“ по истински цени, няма да могат да го платят, защото вместо да го стопанисват, те само безбожно го окрадоха, фалираха и разпродадоха държавни активи за милиарди левове…Та, понеже няма да могат да го платят, те ще бъдат принудени да го върнат на държавата. А криминално придобитото и без това трябва да се върне на държавата.

Така че, ако се приложат твърдо и безкомпромисно тези два закона, почти всички ресурси и цялото награбено народно имущество ще се върне на държавата. При това напълно законно. И в двата случая.

Ето от такава възможност, макар и хипотетична при днешното управление на ГЕРБ, панически се страхуват крадците, мошениците и разбойниците, които извършиха приватизацията. И които сега се наричат „бизнесмени“ и „работодатели“.

Затова те надават кански вой и плачат за тяхната си „частна“ собственост. Само че бъркат в едно основно нещо. Частната собственост въобще не създава демокрация. Точно обратното. Частната собственост пречи на всяко демократично проявление. И в законодателната, и в изпълнителната, и в съдебната власт.

Защото нима някой мисли, че депутатите, които забогатяха, лапайки от народната баница, сега ще започнат да правят закони против богатите и в полза на бедните? Нима някой мисли, че министрите, които забогатяха покрай безсъвестната разпродажба на държавна собственост, сега ще работят не в своя полза, а на ползу роду? Нима някой мисли, че когато натъпканият с пари олигарх се появи в съдебната система, магистратите ще отсъдят против неговия интерес?

Затова така наречената частна собственост, в основата на която са парите, и то големите пари, не само че не помага на демокрацията, а точно обратното. Частната собственост пречи с всички сили и в крайна сметка убива всяка проява на демокрация. Защото как може да са равни пред законите бедният и богатият? Да не говорим, че сега олигарсите почти завладяха и цялата власт в България. И в трите й форми. Тогава за каква демокрация ни говорят тъй наречените „работодатели“ и „бизнесмени“, когато няколко десетки души дерибействат в цялата страна? И без тяхното одобрение не може нищо да се случи?

А що се отнася до „пазарната“ икономика, без която уж демокрацията не можела…Това е поредната голяма лъжа на политико-икономическата мафия, която овладя властта в родината ни. Пазарна икономика при капитализма няма и не може да има. Защото пазарът се определя от няколко олигархични клана. Които ту се бият, ту се сдобряват. Но при всички положения те определят цените на стоките. А браншовите мафийки изпълняват техните заповеди. И гледат да отскубнат и те нещо от залъка на обикновените хора.

Всъщност, ако говорим честно, пазарна икономика не е необходима на никого. Защото при нея всеки производител произвежда каквото си иска. Без да знае или да се съобразява, че и друг произвежда същото. Така ресурсите на държавата се използват неправилно. И се изтощават безсмислено. Без да донесат полза на хората.

Най-ефективна е плановата икономика. Затова правителствата на старите капиталистически държави плащат на производителите да правят някакъв продукт. И да не произвеждат друг продукт. Така капитализмът внася плановост в пазарния хаос, макар да не иска да го признае.

Изводът е ясен. Капитализмът е ретроградно общество. Което трябва да изчезне в каналите на историята. За да бъде сменено от общество, което мисли за всички хора. Не само за богатите.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

4 КОМЕНТАРИ

  1. А ДАНО ОТ ТВОИТЕ УСТА В БОЖИИТЕ УШИ ИЗЛИЗАЙ НАРОДЕ НА 18 ЯНУАРИ ДА ПОДКРЕПИМ ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ КЪМ ПРЕСТЪПНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ГЕРБ НЕ ИСКАМЕ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ ПРЕСТЪПНИЦИ БОЙКО ВЪН ОТ ЖИВОТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ИСКАМЕ ПЪЛНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА И БРАТСКА РУСИЯ

  2. ЕТО ТОВА ТРЯБВА ДА СА ВИ ПИСАНИЯТА И КОМЕНТАРИТЕ.ТАКА МИ ХАРЕСВАТЕ И СМЕ НА ЕДНО МНЕНИЕ САМО ,ЧЕ ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕМ ДА СЪБИРАМЕ СЪМИШЛЕНИЦИ НА ТАЗИ ИДЕЯ И ДА Я ЛАНСИРАМЕ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН В ПУБЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО ,ЗА ДА Я ЧУЯТ ХОРАТА.

  3. Никой строй не е ве4ен,така,4е о4аквайте в най-скоро време да рухнат и капитализма и пазарната икономика-лъжливата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *