След 26 ч. на магистралата, протестиращите: Осъмнахме! Продължаваме до Оставка на Правителството!

4

„Осъмнахме, всичко е наред! Продължаваме до оставка на правителството!“ Това заяви пред медиите Росица Тонева – говорител на протестиращите миньори и енергетици, които са на магистрала „Тракия“ близо до Стара Загора. 

Над 26 часа хората са на магистралата и казват, че няма да се предадат.

През нощта протестиращите не се прибраха по домовете си, а останаха там, за да отстояват правата си.

Те призовават и други граждани от страната да се присъединят към тяхната кауза. Много вече го правят, прииждайки с коли от цялата страна както към блокирания участък от магистралата, така и към другата блокирана точка – Прохода на републиката.

„Нямаме нужда от лайкове, излишни съобщения и обсъждания, диванна загриженост и фалшив революционизъм! Вече 26 часа сме на асфалта! Имаме нужда от още повече хора! МНОГО ХОРА!!!“  

Протестът им продължава и към този момент, а миньорите и енергетиците казват, че на първия им протест (на 19 септември) синдикалните им лидери са успели да ги успят и прилъжат, но вече не им вярват и продължават гражданското си неподчинение без тях. Искането на протестиращите миньори и енергетици вече е само едно, кратко и ясно: ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО!

На въпрос дали са имали проблеми с органите на реда, говорителката на протестиращите Росица Тонева заяви, че такива не е имало. А изпратената срещу тях през деня жандармерия, късно през нощта се е оттеглила.

От публикуваните снимки във Фейсбук се вижда, че протестиращите са постлали черги на които поне за малко да седнат или са го направили направо върху голия асфалт. 

Вода и храна им носят хората от Стара Загора.

Стана ясно, че днес по обяд протестиращите официално са отказали да се срещнат както с енергийния министър, така и с премиера Денков.

Междувременно социалните мрежи врят и кипят. Хора се организират да пътуват към блокадите, за да подкрепят протестиращите в справедливото им и патриотично намерение това фашистко правителство час по-скоро да падне. Skandalno.net

ОГЪН ПО ПРЕДАТЕЛИТЕ: Народът изригва в грандиозни протести срещу американските марионетки! Блокади! Ето какво Губи България от Закриването на ТЕЦ-овете и Въглищните мини! Коментар на Добри Божилов!

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

4 КОМЕНТАРИ

 1. Дано миньорите не се предадат като мишките земеделци.
  Управниците, българоубийци са чужди лакеи.

 2. Да припомня на “просто вършещите си работата” жандармерия и полицаи- това оправдание не е спасило участниците “просто вършещи си работата” по време на ВСВ от бесилката.
  Протестиращите- искайте да се легитимират и ги питайте на кого служат и знаят ли за “ала-бала” сглобката?! Питайте ги също пред кого са се клели и пред чий флаг!
  За следващите няколко дни зарязвам работата си за половината китайски народ и знам как да постъпя!
  Бог с вас и Бог с нами!
  Моля, ако някой има инфо къде утре ги е подмамила бледата спирохета и в колко часа, да драсне.
  Напред, приятели!
  Христос е с вас и с нас!
  А на диванните- вдигнете си з@дниците най- после!
  И не пишете- те!
  Ние сме те!
  Ще ги оставите ли?!
  :)
  Злата Мина!

 3. Протеста е тотално пробит и целта му е да подари енергетиката БЪЛГАРСКА и полезните ни изкопаеми на британосатанистите.
  Приятели, които отидоха са били прогонени от „уж“ протестиращите, което е доказателство, че работят в едно с еничарите назначени като елит.
  Очевидно това население не заслужава да има държава. Нека народа да не ме опонира, тъй като населението не е народ. То е чисто и просто статистика и сексуална играчка за британоварварите.

 4. Един,често явяващ се в неофициалните медии коментатор, напоследък често споменава ,,гражданска война,, а той има навик често да познава.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *