Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Слави Трифонов: Никога нищо не съм обещавал! Народът ни избра да влезем в ЕС и НАТО и това е добро решение!

Днес в продължение на 35 минути лидерът на „Има такъв народ“ се кара на Петър Волгин по БНР и съвсем между другото благоволяваше да отговаря на въпросите му. Насладете се на изключително инфантилните идеи на лидера на ИТН Слави Трифонов за политиката и управлението на държавата: „Народът ни избра България да влезе в НАТО и ЕС и това е добър избор“, „Ляво и дясно – няма такива понятия през 21-ви век“, „Нямам намерение да влизам в политиката. Направих партията, за да се приемат условията на референдума“… и още, и още бисери, с които Дългия попарва надеждите на 18-те процента български избиратели, които пуснаха своя вот за него… Приятно четене:

„Никога нищо не съм обещавал в живота си!“ – така отговори лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов на въпрос дали поема ангажимент за въвеждане на мажоритарните избори след следващия вот.

Повече от 35 минути продължи първото интервю на Трифонов извън неговата телевизия в последните 2 години, през които шоуменът стана и политически лидер. То бе за предаването „Политически Некоректно“ по БНР с водещ Петър Волгин. Вместо да отговаря на въпросите на водещия, Трифонов обаче избра през повечето време да му се кара, че се държи като екстрасенс, и го обвини, че е симпатизант на БСП. „Петре, приятелю“ бе обръщението, което използваше Трифонов в интервюто.

Ето и какво каза лидерът на „Има такъв народ“ по поставените му от Волгин въпроси:

Защо ИТН е покрита с тайнственост и се крие от медиите?

Тайнственост звучи все едно става дума за нещо свързано с литература, картини и сюреализъм. Това е логично поведение. След като медиите са такива, защо трябва да се дават интервюта? В продължение на години съм говорил много и съм запознат със системата и как изглежда свободата на словото. Това е да правиш това, което ти повелява интелектът.

Медиите не са свободни. Виж последния случай. Целият интернет е взривен от комисията на Манолова, а националните медии се правят, че го няма. След като е възможно, какво да говоря на хора, които са в състояние веднага да спират, да преиначават, да редактират. Вече има друг начин на изразяване, вече е интернет, защото там си напълно свободен. 

Аз съм присъствал на 40 и повече първи страници на вестниците. Сега те са собственост на разни хора, телевизиите също. След като изборът е в мен да се държа по начин според представите ми за свободен човек, резултатът ще е такъв.

Ще бъде ли Слави премиер, ако ИТН спечели изборите на 11 юли?

Как да отговоря на „ако“? Мога да отговоря като един бивш премиер и монарх: Като му дойде времето. Но как да отговоря на „ако“. Когато – тогава. Когато се случи, тогава ще разбереш. 

Не се занимавам с политическия проект, защото искам да ставам политик. А защото системата отказа да признае мнението и решението на 3,5 млн. българи. Единственият законен начин да разберат, че не може така, беше да се създаде политически проект. Не съм имал намерение да вземам власт, да стават депутат. Просто искам това нещо, което е логично, морално и законно да бъде наложено, независимо от желанието на някаква политическа класа. Няма да стане по техния начин и заради това предприех този ход заедно с моите колеги. Сега ситуацията и като свобода на медиите и отношение към системата е малко по-различна.

Кои са основните проблеми пред България?

Трябва да бъде изтрито и изчегъртано това, което направи ГЕРБ. С всякакви законови средства. Направеното от ГЕРБ е немислимо. Трябва да се изчегърта, за да има свободно отношение към бизнес, администрация, медиите. 

Това, което разказва Илчевски, това звучи ли на една нормална европейска държава? Това е държава от третия свят.

Има логичен път на развитие. Независимо кога това нещо ще се случи. Защото управлението на ГЕРБ не е нормалният и логичен път. Това нещо ще се махне, дали утре, дали след една година.

С кои партии би направил Трифонов коалиция?

Зависи какво ще реши суверенът на следващите избори, които ще са скоро. Ще стане ясно след 11 юли.

Не искам да бягам от въпроси. Но аз съм човек, който не искам да се изразявам като намерение и евентуално. С нещата под мой контрол мога да ти кажа какво ще направя. Тези, които не са – когато добия достатъчно информация по определен казус и проблем.

Защо поставя БСП като част от статуквото?

Ти, Петре, от БСП ли си? Прави ми впечатление, че си със симпатии. 

БСП е била най-слабата и беззъбата опозиция в последните 30 години. БСП е част от цялото статукво и решенията по време на референдума бяха събрани с тези на останалите партии от статуквото. Доказаха го, когато онзи ден с ГЕРБ и ДПС бойкотираха парламента.

За кой човек, включително за теб, симпатизанте на БСП, не е популистки и предизборен ход това, което искаха за пенсиите? 

Така го тълкувам и така правя. Нинова тълкува, че провалът на БСП нея лично не я касае, а хора около нея, които ще си подадат оставките. 

Нинова превърна БСП от голяма партия в малка и проста.

Каква партия е ИТН – лява, дясна, консервативна, либерална?

Леви-десни са важни според теб координати. Ти, Петре, не си последна инстанция. 

В България най-десните взеха леви решения, най-левите – десни. Съвременният свят е съвсем различен. Ляво-дясно вече няма значение.

Ако трябва да определим ИТН, тя е практична. Не е ляво, не е дясно, не е център. Тези понятия са в нафталина. Тя е практична в интерес на суверена.

Отношение към плоския данък?

За плоския данък. Аз съм десен, ако тая е гледната точка. Но от другата, с други наименования – аз съм практичен.

За Истанбулската конвенция?

Тук се намесват един куп неща и понятия. Ако говорим за моралния казус със сексуалността, българският народ ясно се е изразил. КС като се е изразил, тази държава трябва да си спазва законите. По-скоро консервативна. 

Ти си като някакъв екстрасенс, който иска да ме вкара в рамки.

За отношения с Русия и Запада?

С това трябва да се занимават професионалисти и аз правя възможно да има добри експерти, които знаят какво правят вместо политическите интереси на лидера. Трябва да се защитават интересите на суверена. 

Не е толкова просто. Аз съм израснал в Плевен, който е градът на българо-руската дружба. Там са загинали хиляди войници и аз съм емоционално обвързан. Но в момента България е член на ЕС и НАТО. И трябва да си коректен партньор и да изпълняваш своя ангажимент. Което е правилно за ЕС, е добре за България. Това, което е добро за НАТО, това е добре и за България.

Винаги ще бъдем благодарни и България ще е свързана емоционално с Русия. Сега ситуацията е различна. Правилен беше ходът на суверена да стане член на ЕС и НАТО и ние трябва да бъдем лоялни партньори. На един предсказуем партньор можеш да му имаш доверие.

ЕС трябва да е като една държава. Това съчетание всяка държава да си решава, става като ваксините и резултатът не е добър.

Защо не въведоха мажоритарни избори?

Нещо не мога да разбера. Непрекъснато казвам едно и също нещо и след това има въпроси. 

Какви пет лева, като на референдум 2,5 милиона ясно се изразиха по въпроса за мажоритарните избори?

За да се променят изборите, има работа, която да се извърши, за да стане реално. Трябва да се създадат 240 едномандатни района, да има ясно преброяване, има един куп работа на различни институции.

Трябва да мине достатъчно време, да има волята и да се реализира. То ще се случи, когато има парламент на спокойствие и политическа воля. Не е достатъчно желанието, трябва да има и възможност и необходимата технология.

ГЕРБ предлагат нещо, което е невъзможно да се случи. Можеш ли да направиш ремонта на колата си за пет минути? Трябва време.

Никога нищо не съм обещавал през живота си. Единственото, което съм правил, е да поема отговорност, когато нещо може да се случи, то да се случи.

Не мога да приема факта, че има група хора, които са се самозабравили. Ония ден един човек от ГЕРБ изкрещя на ген. Атанас Атанасов: Ей, Гном, не се ядосвай, защото пак ще получиш инсулт. Да ти кажа ли кой го каза? Човек на име Лъчо с прякор Мозъка.

Ще има ли свой кандидат на президентските избори?

Далече са ми. Сега има други неща, които се случват, и трябва да се вземат правилните и отговорните и адекватни решения.

Поведението ми ще се стремя да е адекватно, отговорно и морално.

Звуковият файл от интервюто на Петър Волгин със Слави Трифонов можеге да чуете ТУК

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

11 кометара за Слави Трифонов: Никога нищо не съм обещавал! Народът ни избра да влезем в ЕС и НАТО и това е добро решение!

 1. Анонимен Отговор

  09.05.2021 в 0:00

  ФУРНАДЖИЙСКА ЛОПАТА НА МАФИЯ ГЕРБ

 2. Ден на победата Отговор

  09.05.2021 в 9:47

  Стига с тоя ЕС и НАТО бе тъпанар, учиндолски. Членството ни в тези две „организации“ загробиха България. На теб изглежда ти е вменево от кукловодите ти да сложиш букетчето върху гроба й.

 3. Пиф Отговор

  09.05.2021 в 10:30

  Ако трябва да определим каква партия е ИТН, то тя е 100% партия на „дебили”

 4. Васил Отговор

  09.05.2021 в 19:06

  Ако още не знаете, защо Плевен се слави с многото к**ви, ето Ви доказателството:-поради наличието на такива мъже!

 5. Хм Отговор

  09.05.2021 в 22:46

  Я да ми припомни Славчо Умното кога суверенът, сиреч народът, е избрал да влезе в ЕС и НАТО. Кога и кой го пита този суверен, референдум да е имало? Някой спомня ли си такова нещо защото аз не. Помня само как Паситу рева със сълзи от радост, че успя да ни натика в НАТО.

 6. Анонимен Отговор

  09.05.2021 в 23:07

  Колкото и да ви е тъжно, шансът БГ да излезе от НАТО и ЕС е 0,000…01%
  Т.е. следващите поне 100 години – сме членове на тези организации.
  А какво ще се случи след 50 или 100 години хич не ни дреме – по биологични причини.
  Не хранете никакви надежди в Курнела и БСП, а си спомнете, кой ни направи членове на НАТО и ЕС? Кой беше президент през 2004 (НАТО) и 2007 (ЕС)?
  Първанов
  Да ви подсетя ли дали беше против?
  Да ви подсетя ли как гласуваха депутатите на БСП относно приемането ни в НАТО и ЕС?
  Да ви подсетя ли кой беше мин.председател през 2007?

  • Прокопи Отговор

   10.05.2021 в 15:23

   Президентът ли решава дали да сме член на НАТО и ЕС, бе, анонимен идиотски трол?! И хич не ми дреме кой как е гласувал. Тия неща се решават с референдум, а у нас референдуми за ЕС и НАТО не е имало. И имам новина за теб- съвсем скоро ЕС ще се разпадне- България ще го напусне по тая причина, ако щеш. Герберски платен идиот.

   • Анонимен

    10.05.2021 в 22:43

    Прокопи, много си зле.
    Обиждаш ме, без да имаш и 0,0001% представа кой съм и какви са ми възгледите. Обидите са „аргумент“ на глупавия и неразбиращия.
    Заради такива коне с капаци като теб, социалистическата идея се превърна в мръсна дума в милата ни родина.

 7. МИЛОШЕВ Отговор

  10.05.2021 в 16:24

  Г-Н ТРИФОНОВ,СТИГА ЛЪЖИ !!!!!!!!!!!!!!! ??????????????????
  КОГА Е ПРОВЕДЕНО ДОПИТВАНЕ ДО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЗА ЧЛЕНСТВО НА БЪЛГАРИЯ В НАТО И ЕС ???????????????????

 8. Анонимен Отговор

  11.05.2021 в 12:42

  Нищо не е избирал народът български! Натресоха ни в НАТО по външна заповед…

 9. Иван,ов Отговор

  13.05.2021 в 14:26

  Олигофрен! Този е по-прост от Бойко. Ако слушате него ще ни докара до 4-та национална катастрофа. 3-та я докара Тиквата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *