Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Скандал! ОТНЕХА НА БЪЛГАРИЯ НАЦИОНАЛНИЯ Й ФЛАГ! Заради Гербаджийската ПИРАТСКА МАФИЯ страната ни остава без корабни знамена!

Родните кораби вече нямат право да плават под българския национален флаг. Причината е, че наскоро страната ни бе изключена от Парижкия меморандум, заради скандала с отвлечения преди месеци либийски танкер „Бадр“.

Драмата с неправомерно задържания на пристанище Бургас либийски танкер датира от преди 2 години и още тогава ООН я определи като „отвличане“. Skandalno.net припомня, че през 2017 г. заради спор за собствеността над плавателния съд между българската фирма „Булгаргеомин“ и либийската държава, корабът остана закотвен в бургаското пристанище. Където се намира и към ден днешен. Плавателният съд бил задържан заради твърдение на българската фирма, че притежава ипотека върху кораба, която обаче впоследствие се оказала фалшива.

На 21 декември 2018 г. на танкера нахлуват частен съдебен изпълнител, „Морска полиция“ и Гранична полиция. Насилствено свалят от кораба либийския екипаж и капитана и сменят флага му с български. Либийската фирма, собственик на плавателния съд, определя деянието на българските власти като криминално и ги обвинява в отвличане и кражба.

Задържаният в бургаското пристанище либийски кораб „Бадр“

На абсурдната ситуация с пиратски привкус мигновено реагира ООН. Организацията определя действията на българската страна като посегателството върху танкера и официално обвинява България в отвличане на плавателен съд.

В България пък, няколко дни след отвличането на кораба и екипажа му и смяната на флага, ВАС обяви всички тези деяния за незаконни.

Как изключването ни от Парижкия меморандум ще се отрази върху външната ни търговия по море? Ето как: Освен, че губят правото да плават под националния ни флаг, във всяко чуждо пристанище, където акостират, българските плавателни съдове ще бъдат подлагани на дълги и щателни проверки, които продължават с дни. А това ще се отрази пагубно върху международната ни търговия по море. Доколкото, разбира се страната ни все още има такава, защото статистиката сочи, че през цялата 2018-та година търговските ни кораби са извършили само 25 курса. Това означава, че България, независимо че е член на ЕС и НАТО, ще бъде третирана като пиратска държава. Да, правилно прочетохте- Изключването от Парижкото споразумение директно ни зачислява в списъка с пиратски държави като Сомалия. Освен това, изключването ще окаже влияние и на решението за влизането ни в Шенген по море – нещо, на което правителството на Борисов силно се надяваше и даже вече се хвалеше, сякаш се е случило.

Защо обаче управляващите мълчат гузно за скандала и всячески се опитват да го заметат под килима… с активната помощ на слугинските си медии? Защото аферата мирише, та се не трае: Имаме държавни институции като „Морска полиция“ и Гранична полиция“, които властта на ГЕРБ е употребила като бухалки в услуга на частна гербаджийска фирма, а върху реномето на България е хвърлено много черно петно! И още: ООН обяви България за пиратска държава. Срама е голям!

Фирма „Булгаргеомин“ е свързана със собствениците на сметопочистващата фирма “ Титан“, която винаги се е радвала на подкрепата на Бойко Борисов – и като кмет, и като премиер. Още със създаването си, „Булгаргеомин“ печели куп тлъсти обществени поръчки, като една отскромните е за Софийска вода на стойност от 1,5 млн. лева.

След това фирмата завежда дело срещу… България в Зимбабве, като целта й е да сложи ръка върху държавни имоти в далечната африканска държава. Претенциите им обаче са бързо отхвърлени от съда в Зимбабве. След тамошния провал фирмата се опитва да сложи ръка върху либийския танкер „Бадр“ чрез фалшив документ за собственост. Мутренски похват, който доведе и до настоящия скандал с обвинението в пиратство срещу България и отнемането на националния ни морски флаг. Skandalno.net

Надя Колева, Пею Благов, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Скандал! ОТНЕХА НА БЪЛГАРИЯ НАЦИОНАЛНИЯ Й ФЛАГ! Заради Гербаджийската ПИРАТСКА МАФИЯ страната ни остава без корабни знамена!

  1. Анонимен Отговор

    22.08.2019 в 0:53

    СРЕТЕН ЙОСИИИИИИИЧ ИВАААААААААААААААААААЙ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *