Сирия пред ООН: САЩ и Турция са Окупатори! Да се махат от страната ни веднага!

„Съединените щати и Турция поддържат незаконно военно присъствие в Северна Сирия“, каза сирийският външен министър Уалид ал Муалем в реч пред Общото събрание на ООН, предаде АП.

„Всички чуждестранни армии, опериращи на наша територия без нашето разрешение, са окупационни сили и трябва да се изтеглят незабавно. А ако откажат, ние ще вземем всички контрамерки, предвидени от международното право“, каза той.

Продължаващата повече от осем години опустошителна гражданска война в Сирия претъпка страната с голям брой военни от чужбина и десетки хиляди чуждестранни наемници, дегизирани като джихадисти, но воюващи там в полза на САЩ, Саудитска Арабия и Израел. Към днешна дата обаче, благодарение на своевременната намеса на руските военно-космически сили и иранските сухопътни военни части, над 80 % от територията на Сирия е отново под контрола на правителствените сили на Башар Асад. Но бунтовници и екстремисти, подкрепяни от Запада и съседни арабски държави, все още контролират северозападната провинция Идлиб, а богатият на петрол североизток се държи от кюрдски групировки, подкрепяни от САЩ, припомня АП.

С критика към САЩ се разписа в ООН и Ватиканът в лицето на държавния си секретар (премиер) кардинал Пиетро Паролин. От трибуната на висшия форум той призова международната общност да обърне специално внимание на войните в Сирия и Йемен, за да се сложи „край на страданията на толкова много хора“.

Ето и реалната ситуация в Сирия към момента: Над 90 % от населението стои твърдо зад президента на страната Башар Асад, който в сложния, инспириран от Запада военен конфликт съумя да защити държавните интереси и да съхрани териториалната цялост на страната си. А причина за войната стана отказа му през територията на Сирия да премине американската тръба от Персийския залив към Европа – газово-нефтен коридор, част от проекта на Ротшилд. Асад не допусна още и реализирането на Западния план Сирия да бъде разпарчатосана на 3 части – северна за кюрдите (или на Турция, ако е послушна), източна – под контрола на Израел и Саудитска Арабия, и юго-източна (по същество безплодна пустиня, но богата на нефт и газ) – под контрола на САЩ. Именно от този район Съединените щати в момента незаконно източват огромни количества нефт и газ, които продават на Европа, представяйки ги за шистови, US-производство. А с печалбите от това янките продължават да подклаждат войната в Сирия, като издържат и въоръжават многобройните банди от ислямски наемници.

Ето само една малка част от доказателствата за това, че ИДИЛ е терористична организация, създадена и спонсорирана от САЩ, Израел и Саудитска Арабия:

Наемниците на Ислямска държава воюват с американско и израелско оръжие – доказателствата за това са многобройни. Нито веднъж тази крайна ислямистка групировка не е нападнала съседен Израел. Което е силно подозрително, имайки предвид, че еврейската държава е враг № 1 за всеки, арабин, пък какво остава за религиозните фундаменталисти сред тях, за каквито се представят джихадистите от ИД. Вместо това бойците на Ислямска държава масово се лекуват в израелски болници. И това е 100 % доказано. Всичко в Сирия е един западен театър. Впрочем този израз идва от английския език – „театър на военните действия“. Защо ли? Дали пък не е защото именно с такива бутафорни войни Британската империя е удържала колониалните си владения по цялата планета в продължение на 4 века. В Сирия Западът разиграва поредния си кървав театър с цел печалба, а цената е страданието на сирийския народ. Сметката плаща обикновения измъчен от 8-годишната война трудов човек, който обича Башар Асад.

Защото… какво щеше да се случи ако Асад „беше абдикирал от трона си“ още при първите ислямо-американски атаки:

Днес страната му щеше да е пълно копие на Либия, където, както знаем, днес цари истинска „демокрация“… до степен, че по пазарите в Триполи вече се върти търговия с роби. Под благосклонния поглед на американските окупатори там. Впрочем, на власт в Либия е „Ал Кайда“ – същата групировка, която в момента е окупирала сирийската провинция Идлиб. Да живей глобализацията! Skandalno.net

Надя Колева, Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *