Сестрата на Борисов ШОКИРАЩО: Брат ми НЕ СТАВА за премиер! Вижте какво още ПРИЗНА тя и защо Вождът ИСКА да го СКРИЕ! Вижте ТУК!

9

Дали това е заложено в човешките гени, или просто сестрата на Борисов д-р Красимира Иванова иска подсъзнателно да докаже, че и тя не пада по-долу от брат си, но е факт, че винаги, когато дава интервю, д-р Иванова, уж случайно или като чисто професионален коментар, все изтърва по нещо, което премиерът се мъчи да скрие от години.

И ето, само преди няколко дни, в интервю за btv, д-р Иванова заяви в прав текст и без сянка от смущение, че назначенията на брат й в здравното министерство стават по метода на пробата и грешката. А назначенията на Борисов и в здравното, и в другите министерства, отдавна са обект не само на критика от страна на опозицията, но и на нескрити насмешки от страна на българските граждани.

Отчасти за тези насмешки си е виновен самият Борисов. И той, като сестра си, май страда от логорея. Защото преди време обяви, без много да му мисли, че намерил един от бившите здравни министри Ана-Мария Борисова, не някъде другаде, а „на ъгъла на светофара“.  Явно в това семейство, и братът, и сестрата говорят, без предварително да обмислят думите си. И ако за една лекарка това е в някаква степен допустимо, то за министър-председателя на цяла държава е абсолютно забранено.

Така стана и в случая с коментираната надълго и нашироко оставка на здравния министър проф. Николай Петров. И няма никакво значение, че Военна прокуратура обяви бившия здравен министър Николай Петров за невинен по всички показатели. Защото всички знаем как в „царството“ на Винету, така наречената „трета власт“ –  следствие, съд и прокуратура са на един телефонен звън разстояние от „втората власт“ – правителството. Знаем и как „втората власт“ се оказва първа и единствена, след като подчини и парламента и съдебните институции и повечето „големи“ медии.

А всеизвестен е и другият факт, че въпреки „липсата“ на вина и наказателна отговорност, фирми на зетя и дъщерята на проф. Петров са се облажили с няколко милиона от обществени поръчки, за които не е бил проведен търг или конкурс. Правителствените „кръгове“ наричат това „морална“ отговорност. Въпреки че за такива нарушения на Закона и Наредбата за обществените поръчки, както и на Закона за установяване и разкриване на конфликт на интереси се предвиждат доста солени наказания.

Като прибавим към сметката и факта, че тези обществени поръчки са всъщност държавни пари, които се раздават на частни фирми, нещата около „моралната“ отговорност вече придобиват съвсем друг смисъл. Само че съвсем резонен е и другият въпрос: Ще се намерят ли в България прокурор и съдия, които да се заемат с дело, в което е намесен министър на Борисов. Макар и вече бивш.

Защото, колкото и да твърди Вождът по всички медии, че той бил приел оставката на проф. Петров като „морален“ жест, истината е съвсем друга. Ако всичко в здравното министерство беше наред от законова гледна точка, тогава премиерът наш, щеше яростно да развява документи и доклади, и да клейми опозицията, която иска да събори неговото хубаво правителство, дето се грижело най-много за народа. Значи, за да се приеме оставката, нещо в това Борисово министерство не е наред. И сигурно има много гнили неща в Дания. Пардон, в министерството на здравеопазването.

Но, както казахме, няма кой да се захване с това. Защото се намери само една Диляна Гайтанджиева, която започна да разследва как правителството на Борисов продава оръжие на джихадистите в Сирия…И веднага след това тя стана „скандална“ журналистка, която бе уволнена от работа, без дори да й кажат за какво.

Д-р Красимира Иванова, сестра на Бойко Борисов

Но ако се върнем към думите на Борисовата сестра, трябва да споменем, че тя изобщо  не спира до откровението за министрите, които брат й назначава. Сякаш за да потвърди предишните си думи, че брат й прави въпросните назначения на принципа проба – грешка, в интервюто на btv тя започва да хвали професионалните умения на проф. Петров като заявява, че „отдавна искала да го види там, където му е мястото – при неговите пациенти“. По този начин тя още един път потвърждава, че избираните от премиера министри, не стават за ръководители на най- отговорните държавни ведомства – министерствата. А косвено, това означава, че и брат й съвсем не става за министър-председател, след като цели 8 години не може да си подбере подходящ екип от министри в Министерския съвет.

Ние не оспорваме професионалните качества на проф. Николай Петров. Просто коментираме способността на премиера да върши една от най-важните си работи – да подбира екип, способен да изпълнява поставените му задачи. И да служи на страната.

Но мнението, че Борисов не става за премиер вече започва да прилича на народен вот на недоверие.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

9 КОМЕНТАРИ

  1. СТРАХЛИВЦИ НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГО ГРЪМНЕ БОРИСОВ И ДА СЕ ОТТЪРВЕ ОСТАНАЛИЯ НАРОД

  2. КОМЕНТАРЪТ Е ИЗЛИШЕН. ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СТРОИМ МАГИСТАЛИ И ДА МОЛИМ ВОДАЧИТЕ НА М П С ДА ВНИМАВАТ, ЗАЩОТО ВСЕКИ ЖИВОТ НИ Е МИЛ. А КАКВО ДА КАЖЕМ ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ, ЗА ОНКОБОЛНИТЕ, ЗА ТЕЗИ, КОИТО И ДО ДЕН ДНЕШЕН НЕ МОГАТ ДА НАМЕРЯТ СПРАВЕДЛИВОСТТА ОТ БЪЛГАРСКОТО ПРАВОСЪДИЕ ? ЖИВОТЪТ НА ТЕЗИ ХОРА НЕ Е ЛИ МИЛ ЗА ВЛАСТ ИМАЩИТЕ? ЩО ЗА РАДОСТНА ВЕСТ ОЩАСТЛИВИЛА ПЕНСИОНЕРИТЕ С НАДБАВКА ЗА КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА ОТ ДВАДЕСЕТ ЕВРА? ТЕЗИ НЕЩА БЪРЗО СЕ ЗАБРАВЯТ И НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ПОЗНАЙТЕ ЗА КОГО ЩЕ ГЛАСУВАТ…?

  3. Разбира се, че не става. Индивиди като борисов по принцип стават за почти нищо и сестричката му си го знае най-добре. Проблема е, че трябва да не се допускат такива индивиди в управлението на държава. Но е удобен на мафиите, свързан е с престъпни кръгове, които са си разделили държавата и властта. Едни от мутрите са поели, банковото дело, други дроговото дело, треи политиката, за да им осигурява чадърче. Попаднали сме в тресавище:((

  4. ИВО МАКЕДОНСКИ,ОТ ГЪЗА ЛИ СИ ГИ ИЗМИСЛИ ТОВА,МНОГО СИ ГЛУПАВ,ЕДИН ОТ ДЕБИЛИТЕ НА ДРУГИЯ ИВО

  5. ТОТО МНОГО СИ ПРОСТ ОТ ТЕБЕ НИЩО НЕ СТАВА И НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕ БОКЛУК

  6. Ако този идиот не си подаде оставка България ще стане бананова република. Вече стана. Ей, мишоци не се крийте! Трябва да го свалим от власт.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *