Светлана Шаренкова: САЩ превръщат България в Прифронтова държава за ВОЙНА СРЕЩУ РУСИЯ!

3

За да оправдае съществуването си, през последните дни НАТО достигна своеобразен пик в антируската си пропаганда и провокации, като поиска нови военни бази на Изток и обяви Руската федерация за основен враг до 2030 г.!? В същото време „ястребите” от ЕС молят Атлантическия алианс да се активизира срещу Русия и Китай!? През последните 30 години България бавно, но системно е преоблазявана в прифронтова държава на южния фланг на НАТО. И въпреки оправданията на Борисов и министър Захариева, на всички е ясно, че заради външната политика от типа „каквото каже началството“, водена от правителствата на ГЕРБ, един ден ще се събудим с десетки амрикански военни бази на българска територия.

На послушковците, които в момента управляват страната ни, ще напомним, че от Освобождението насам чужди военни бази в България никога не е имало. Нито, когато София е била съюзник на Хитлер и Мусолини, част от „оста Рим-Берлин-Токио”, нито по-време на участието ни във Варшавския военен договор и Съветския блок. Макар и широко известен, ще напомним факта, че дори немецът цар Борис отказа да изпрати български войници на Източния фронт и спазваше принципа „Винаги с Германия, но никога срещу Русия”. А причините за това са ясни на всеки нормален българин – многовековните отношения, които ни свързват с русите – православна вяра, азбука, цивилизационен модел, Освобождението, помощта ва Русия (СССР) за модернизацията и индустриализацията на страната ни, многобройните човешки контакти. И затова българите искат дружба и сътрудничество, а не конфликти с Москва!

Изборът на яркия представител на „дълбоката“ държава 78- годишният Джо Байдън, който макар и доста захабен от половин вековна работа в Сената и Белия дом, сякаш даде нови сили на всички русофоби да възобновят абсурдното си и конфронтационно говорене. Това е връщане на САЩ към проекти от типа на „Три морета”, които под благовидни, но лъжливи икономически мотиви, всъщност отново разделят обединена Европа, създават противопоставяне и напрежение, провокират конфликти и възраждат реториката от Студената война. САЩ извиват ръцете на националните правителства в Изтоична Европа, въпреки волята на народите и националните им интереси, за да ги вкарат в своите геополитически интриги и лични финансови игри!

А проблемите на днешния многополюсен свят са коренно различни. Показаха го масовите бежански вълни към Европа и ислямският тероризъм, от които не са имунизирани нито САЩ, нито най-развитите европейски държави, нито Русия или Китай. А терорът няма да се преодолее с военни бази, или с принципа „всеки да се спасява поединично”, а с координация и равноправно сътрудничество между Вашингтон, Брюксел, Берлин, Париж, Москва и Пекин. Колко още мирни граждани трябва да загинат от терористични актове, за да разберат натовските чугунени глави, че работещо е партньорството, а не противопоставянето на другите два центъра на световната власт – Русия и Китай.

Другото предизвикателство, което буквално блокира съвременния свят, е икономическата криза, обхванала западния свят, маскирана като „пандемията“ от COVID-19. И този финансово-икономически крах ли ще борим с военни бази, F-16 и ядрени бомби? Задават се верижни фалити и масов глад. И тия бичове за човечеството не подбират жертвите си по националност, раса, политически и верски убеждения, не ги делят на бедни и богати.

Къде е България в тази турбулентна реалност!?

Ние нямаме място сред русофобските фронтови държави и националноотговорните партии са длъжни да се обединят около тази позиция, да не позволяват територията на суверенна България да бъде използвана за мръсни афери и чужди интереси.

Да завършим стратегическите енергийни проекти, които днес повече от всякога се явяват спасителна антикризисна икономическа мярка за стотици хиляди българи. Идват избори и най-сетне трябва да изберем държавници – родолюбци, а не послушни US и EU- слуги и мижитурки! Skandalno.net

Светлана Шаренкова, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

3 КОМЕНТАРИ

  1. Не е в последно време, а още от около ’95 е стратегията на силите на морето (анакондата) за война срещу силите на сушата (хипопотама). Литва, Латвия, Естония, Полша, (Беларус им се изплъзна), Украйна, Румъния и България са фронтовата линия за подготвяната гореща война отдавна срещу хипопотама. Подготовката е прецизна и бавна. Интересното е, че медиите нямат геополитическо виждане. Пандемията е сериозна част от хибридната война и подготовка.

  2. НАТО И ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ДА ИМ ЗАЯВИМ НА ПРОТЕСТИТЕ ДА СЕ МАХАТ ТЕ УБИХА БЪЛГАРИЯ

    • От кога чакам таз’ война бе, изчака ми се чакалото.
      Мечтая си (кат’ прадядо ми) да вадя чревцата на наследници на Совдепията!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *