Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

САЩ и Англия са бесни, че не успяха да вкарат Русия в нов „афгански сценарий“! Затова сега могат да предизвикат и Световна война!

Начинът по който се развива войната в Украйна дава възможност да направим някои изводи, а също и да предвидим със сравнително голяма точност какво ще опитат великите сили в бъдеще.

Стана ясно, че руското ръководство се усети навреме и се отказа от идеята за превземане на цяла Украйна. Всъщност, явно това е била и целта на Лондон и Вашингтон. Те очакваха много по-масово нападение от руска страна – поне с 300-400 000 войници, плюс много повече и по-модерни танкове и самолети. С такава мощ, според западните планове, Русия щеше да смачка армията на Украйна бързо. И от този момент, според стратезите в Лондон и Вашингтон вече щеше да започне войната на изтощение, войната на икономики, която точно се идентифицира с т.нар. „АФГАНСКИ СЦЕНАРИЙ“.

Какво представлява той?

След приключване на активната фаза на войната, тоест, след руската победа, на територията на Украйна трябваше да започне партизанска война, за която имаше вече подготвени групи от „Азовци“, тероборона, местни националистически групи, чужди наемници и т.н.

Тази война трябваше да е нещо като продължение на войната в Афганистан (1979-1989), която де факто изтощи СССР и стана една от главните причини за краха на социалистическата система. Тогава САЩ и Англия пак явно помагаха на талибаните с оръжия, инструктури и разузнаване, което много спомогна руското фиаско.

При положение, че сега в Украйна се беше повторил този сценарий, Русия с години трябваше да поддържа там огромна окупационна армия, да се грижи за изхранването на 30 млн. украинци и да води постоянна война с националистически партизански групи, разчитащи на подкрепа от лоялното към падналия киевски режим население, главно в западната и частично в централната част на страната.

Освен това помощта, която щеше да идва от Запада за партизаните, е сравнително евтина – само за стрелково оръжие, РПГ-та и преносими ЗРК, тоест – нещо подобно на помощта за афганските талибани преди 35 години.

Не е трудно да се досетим, че частично изолирана и санкционирана, Русия нямаше да издържи дълго на такова усилие. Благодарение на санкциите и на окупацията на Украйна, руската икономика и финанси щяха да се сгромолясат и да се стигне до капитулация пред Запада, подобна на капитулацията от 1989 год. на СССР.

Но, този афгански сценарий днес в Украйна не сработи. Дали Путин се усети, или някой му подшушна…едва ли ще разберем. Факт е, че руската армия, първо – нападна с крайно ограничени сили от 120-130 000 души и второ – после навреме се прегрупира и се съсредоточи около Донбас и Южна Украйна, поставяйки си много по-рационални цели – завладяването и приобщаването само на юго-източните и южни области и лишаване на Украйна от излаз на море. Освен това, в тези части огромния процент от населението е руско и рускоезично – тоест проруски настроено. И крайно потърпевшо от режимите на Порошенко и Зеленски. Там партизански движения, спонсорирани от Запада трудно ще виреят.

Какво се случи в последните дни?

След като разбраха, че не могат да вкарат Путин в „афганския сценарий“, яростта на англосаксонските стратези ескалира. Обявиха, че Русия е извършвала геноцид в Украйна, опитват да я изкарат, „спонсор на международния тероризъм“ и натискат всичките си слуги от ЕС да изпращат все повече и повече оръжия.

Западната пропаганда изпадна в крайна антируска истерия.

Но това не е най- страшното. Най-страшното е, че Лондон вече открито изпраща свои войски в Украйна. Значителна част от SAS (special air service – най-добрите сили за специални операции на Обединеното кралство) вече е прехвърлена в Украйна, уж да обучава ВСУ.

И тук изобщо не става дума за някакви си доброволни наемници от Англия, каквито отдавна има в Украйна и то не по-малко от 1200 души, а за съвсем редовни, държавни специални сили.

По този начин възниква реалната възможност на бойното поле да се срещнат руснаци и англичани – редовна армия, а не наемници. Това едва ли можем да наречем по друг начин, освен прелюдия към глобален конфликт.

Тези действия отново показват (на тези, които могат да видят), че англосаксонските елити, а не Русия искат световна война. Показват и нещо друго – пандемониумът, (или новобританската империя) е готов на всичко, дори на глобално унищожение, ако повече няма той да е едноличният господар на света. Истински „Сатанизъм без предел“!

Иван Спиридонов

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за САЩ и Англия са бесни, че не успяха да вкарат Русия в нов „афгански сценарий“! Затова сега могат да предизвикат и Световна война!

  1. Анонимен Отговор

    18.04.2022 в 17:42

    ПОБЕДА ЗА БРАТСКА РУСИЯ АМИН

  2. Анонимен Отговор

    18.04.2022 в 21:11

    НУЖЕН Е КАРИБСКИ СЦЕНАРИЙ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *