Руското посолство: На тази дата преди 10 години започна Haциcткия Mайдaн в Укpaйнa

6

Представяме ви официалното изявление на руското посолство в България по повод 10-та годишнина от Евромайдана в Киев, който взелият с преврат режим обяви за национален празник на Украйна – Ден на достойнството и свободата„:

На днешната дата (21 ноември) се навършват 10 години от началото на „Евромайдана“ в Украйна, който доведе до антиконституционна смяна на властта, погроми, голям брой жертви, взимането на властта от неонацистка клика и последвалата въоръжена операция на Киев (АТО) срещу собствените му граждани, която беше придружено от забрана на руския език, убийствата на журналисти и налагането на брутална цензура в медиите, събаряне на паметници, затваряне на музеи и пропаганда на нацизма. Този ден (21 ноември) е наложен от киевския режим като официален празник на Украйна.

Настоящата ситуация не е възникнала вчера и е пряко следствие от историческата конфронтация на Запада срещу Русия, от стремежът на страните от НАТО да ни нанесат стратегическо поражение и да елиминират Русия като самостоятелна държава от политическата карта на света. За да постигнат тази заветна и жизнено необходима своя цел те започнаха да рушат единното историческо, икономическо и духовно пространство на бившата Руска Империя, а в последствие и Съветски Съюз. Целта им беше да прекъснат вековните връзки между нашите народи, да ги разделят и плячкосат поотделно.

В този контекст Украйна се явява само инструмент в ръцете на нашите врагове и удобен плацдарм, от който да нанасят щети на Русия. Всякакви опити на западняците да представят настоящата криза като двустранен конфликт между Русия и Украйна са лицемерни и не съответстват на реалността.

Източник

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

6 КОМЕНТАРИ

 1. На този ден дъщерята на Йоаким и Яна от семе Давидово, в тригодишна възраст бе въведена в храма, в света светих едема. Първосвещенникът умувал дълго как нататък и на 16 година я задомил за Йосиф, роднина от семето Давид. И кога видял, че е непразна и не от него, поискал да я изостави, ала Ангел Божи спуснал с небето му заръчал, Йосифе грях не сторвай, син Божи ще роди, и го пази, той ще ни изкупи

 2. Еми поне сега са свободни окраинците и живеят във велика демокрация….. също като българите.

 3. Господ здраве да Ви дава!
  Простете на невежите- те не знаят къде се намират.
  Горките- не са наясно, че без вас нямаше да ги има.
  Подай на кучето пръст- да ти отхапе ръката.
  Познато ли ви е?
  Вероятно сте наясно с българските диванни революционери и плювачи- че и с претенции.
  На ваше място- бих ги оставила да ви се молят.
  Тези неблагодарници- трябва да си получат заслуженото.
  Визирам “революционерите”. Диванните.
  Този път ги оставете- да си докажат независимостта.
  И в никакъв случай- не им помагайте на тия плювачи и неблагодарници!
  Боклук- който плюе по Русия- в това число коментатори тук- оставете ги.
  Тези коментатори си позволиха да плюят и по мен- защото имам руска кръв!
  Да ме обиждат- че съм била наследник на Лавров и Путин!
  Да- Fuck EU!
  Точно ти- плювачо!
  Няма да забравя!
  Няма и да простя!
  Не си позволявай да обиждаш рода ми повече!

  • Ако държиш да се докажеш като “мъж”- дай да те видим на терен! Избери си една дата след 15 януари 2024- избери си и стадион- да играем шах.
   Съфорумници са поканени като рефери.
   Имаш ми мейла- ще уточним условията. Понеже ме нарече каспичанска инфлуенсърка- ми да те видим чий инфлуенсър си и колко и какво можеш.
   Предизвиквам те!

  • Очевидно главата нещо не те слуша и то много….
   Да се чуди човек да се смее ли или да съжалява подобни хора с мании за ……….

 4. Слизам да си купя кафе пред офиса от и минаващите ме помислиха за луд как си се смея сам, щот се сетих, че съм знаел и съм го и написал, че някой си бил наследник на рода путинов и лавров.
  Така че пиши по-често за обсесията си към мен, измисляй си, втълпявай си каквото се сетиш, лъжи и обиждай на воля, щом това ти осмисля жалкото съществуване. Поне ще има на какво да се смя като съм нощна смяна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *