Руските военни в Сирия се включиха в разчистването на руините и издирването на оцелели след земетресението

Министърът на отбраната Сергей Шойгу възложи на командващия руската групировка войски в Сирия да окаже помощ за ликвидиране на последствията от земетресението, съобщава ТАСС. „В работата са включени над 300 военнослужещи и 60 единици военна и специална техника“, съобщиха от Министерството на отбраната на Руската федерация.

„Сформирани са 10 сборни отряда от военнослужещи от групировката на въоръжените сили на Руската федерация в Сирийската арабска република, които са пристъпили към изпълнение на задачите по отстраняване на отломки, издирване на пострадали и оказване на медицинска помощ в районите, претърпели най-големи разрушения“, отбелязват от министерството.

Създадена е мобилна група от руски военни лекари за оказване на помощ на пострадалите в авиобазата Хмеймим.

Руското министерство на отбраната съобщи, че в градовете Алепо, Хама, Латакия и селищата Джебла, Стаму и Бустан ел Баша са създадени шест пункта за раздаване на хуманитарна помощ за пострадалите.

ЕС не оказва никаква помощ на пострадалата от мощното разрушително земетресение Сирия.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

3 коментара

  1. ЕС по- добре да не оказва “помощ”, че от дяволска “помощ” само смърт идва.
    Тия дяволи и демони да си взимат “помощта” змийска смъртоносна и да се махат от родината ни, змии отровни и гущери рептилски!

    • Абсолютно, само като чуя че ще ми помагат сатанистите или ще ме спасяват от нещо си ….. настръхвам и червената лампичка в главата ми светва.

    • ЕС и САЩ забраняват вкарването на множество лекарства, медикаменти, техника, дори превързочни материали в Сирия, налагат наказания на всеки, който го направи. ……….

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *