Русия: Украйна загуби статута си на крайбрежна държава

8

Руската Държавна дума днес прие закон за денонсиране на договора между Русия и Украйна за сътрудничество при използването на Азовско море и Керченския пролив, предаде ТАСС.

Законопроектът бе внесен за обсъждане в долната камара на руския парламент на 24 май от руския президент Владимир Путин. В пояснителните документи към него се казваше, че в резултат „на приемане в Русия на Донецката народна република, Запорожка и Херсонска област е възникнала кардинално нова ситуация около Азовско море и Керченския пролив, бреговете на който сега принадлежат само на Руската федерация. Във връзка с това, че Украйна е загубила статута си на крайбрежна държава по отношение на тези водни пространства, се наложи прекратяване на споразумението“, посочва агенцията.

Договорът между Русия и Украйна бе подписан в Керч на 24 декември 2003 г. В него се отбелязваше важното значение на Азовско море и на Керченския пролив за икономическото развитие на двете страни, а също и необходимостта от съхраняване на Азовско-Керченската акватория като цялостен икономически и природен комплекс.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

8 КОМЕНТАРИ

 1. Много хора от един и същи народ измряха, защото група алчни политици, предимно евреи се заиграха със „западните ценности“ и въвлякоха две страни във война. Тук сме на път да повторим този трик.

  • Иване, по-скоро не предимно евреи, а изключително само евреи. Останалите им са само слуги. Всички укро-министри в правителството на Усрайна са чифути с двойно гражданство – усраинско и изсраелско. Усраинските чифути са лоялни на Изсраел, мразейки Русия и Окрайна.
   ***
   ***
   В книгата си: „Вие, гоите“, евреинът Морис Самюил заявява:
   „Ние евреите, ние сме разрушители и ще останем разрушители. Нищо, което можете да направите, няма да отговори на нашите изисквания и нужди. Завинаги ще унищожаваме, защото искаме наш собствен (еврейски) свят“.
   ***
   ***
   “We Jews, we are the destroyers and will remain the destroyers. Nothing you can do will meet our demands and needs. We will forever destroy because we want a (Jewish) world of our own” — You Gentiles by Maurice Samuel.

 2. УРАААААААААААА !
  СЛАВА ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА ВОВЕКИ РУСИЯ !
  МЕЧТАЕМ СКОРО ДА ВИ ПРЕГЪРНЕМ БРАТУШКИ !

 3. Заглавието е явен намек,че не само до Азовско,Украина ще загуби достъп и до Черно море.Необяснимата наглост на всички европейски страни,на нескритото желание на водещите Германия и Франция и най-вече на САЩ, Русия да бъде смазана и ограбена не оставя наистина никакъв шанс за някакво разумно решение.Най-големият европейски дипломат се издъни,че въпросът с Украина трябвало да се реши на бойното поле.Смъртта на хилядите руснаци от двете страни на границата нямат никакво значение.Никой да не си мисли,че към нас има по-големи симпатии

 4. РУСИЯ Е НЕПОБЕДИМА! СЛАВА ВАМ,РУСКИ СИНОВЕ И ДЪЩЕРИ! ПОКЛОН ПРЕД ВСИЧКИ РУСКИ МАЙКИ! СЛАВА НА ВЛАД ПУТИН! ВЕЛИК И НЕПОБЕДИМ!

 5. Едни лакоми европейски гъзове кльопнаха малко глад и заквичаха – в това число и тук при нас – щели да фалират без внос от Украйна. Не мога да разбера докога всички – и пенсионерите и милионерите ща плащат един и същи по размер плосък данък. Сложете на зърнарите и прочие други отворковци един прогресивен на печалбите им данък и всичко ще се оправи. Ще фалират ама няма какво да гризкат! Има време,ще видим и други забрани на Владимирович. Седми кръг санкции а Русия да си мълчи! Ядец! С нас може така но с Русия няма как!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *