Русия привика посланика ни в Москва: Духовниците бяха изгонени по кощунствен и оскърбителен начин. За инициаторите ще има неприятни последици

0

Министерството на външните работи на Русия изрази остър протест пред българския посланик Атанас Кръстин във връзка с експулсирането на свещеници на Руската православна църква от София, съобщи Министерството на външните работи на своя уебсайт.

БЪЛГАРСКИЯ ПОСЛАНИК В РУСИЯ АТАНАС КРЪСТИН

„На двадесет и пети септември в руското външно министерство беше извикан българският посланик Атанас Кръстин, на когото беше изразен остър протест във връзка с изгонването от България под измислен предлог, по кощунствен и оскърбителен начин, на предстоятеля и двама свещенослужители на Подворието на Руската православна църква в София“, се казва в публикацията.

Министерството нарече действията на българските власти поредната провокация, „напълно вписваща се в сегашните евроатлантически нагласи за борба с руското влияние“, и обеща неизбежни неприятни последствия за инициаторите.

„В същото време сме твърдо убедени, че плановете, насочени към подкопаване на вековните духовни връзки и традиции на дружба между народите на Русия и България, нямат перспектива и са обречени на провал“, допълват от там 

Източник: РИА Новости

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *