Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Румъния, Балканите и Света СКОЧИХА СРЕЩУ Робията на Глобализма! САМО БЪЛГАРИЯ СПИ! Вижте Защо:

Над половин милион души излязоха снощи по площадите в Румъния, където за шести пореден ден яростно протестират.

Румънския народ скочи като един да поиска оставката на премиера Сорин Гриндяну за това, че правителството му реши да намали присъдите на осъдените за злоупотреба със служебно положение. След крутите закони срещу корупцията, които Румъния прие и вкара в затвора десетки политици, премиерът Гриндяну се опита да ги отмени в посока – на наказателно преследване да подлежат само тези, които са нанесли на държавата щети по-големи от 200 000 леи (около 44 000 евро).

Това са най-масовите антиправителствени протести от 1989 г. и за няколко дни  успяха да  накарат  новото румънско правителство да оттегли  приетото решение. Въпреки това хората не се прибраха по домовете си, а продължиха да протестират с настояване премиерът да подаде оставка.

Румънското общество е изключително чувствително към политическата корупция, нагледали са се на политици, които крадат безнаказано. Затова преди 3 години приеха закон, който вкарва в затвора всеки, посегнал на държавни пари, независимо на каква стойност са те.
И сега там чиновниците наистина не смеят да крадат.

В Румъния протестират! А какво се случи по същото време в България?!

Около 20 души излязоха на протест пред румънското консулство в София в знак на съпричастност с бунтуващите се в Букурещ. От тях 15 бяха румънци… и петима българи!

Светът и Балканите скочиха на борба срещу неолибералната глобална олигархия и нейните анти-национални закони, които тласкат държавите и техните народи към робство. Стачкуват в Румъния, стачкуват в Гърция, стачкуват в Македония… само провинциалния български еснафлък спи 27 годишен кротък сън и никой не може да го събуди.

Но това си има своето обяснение:

Българите са съгласни с корупцията! Те я считат за нещо нормално. Това е извод на няколко международни агенции и на Евростат, не наш!

Христо Бисеров скрива няколко милиона лева от ДДС, съдът го оправдава… народът мълчи!

Доган прибира от „Цанков камък“ крупна сума, равняваща се на пенсиите на всички старци в България за 1 година- народът удря няколко псувни във форумите… и толкова!

Делян Пеевски изкупува всички вестници в страната, прави цяла медийна империя, оттегля се проформа, печели обществена поръчка за строителството на магистрала „Хемус“, в съдружие с премиера Борисов фалира КТБ и разграбва парите, дере хората с монополните си „ЛаФки“, организира лотария, от която лапа десетки милиони всяка седмица… А народът какво прави?! Тича да търка билетчета с надеждата да удари големия джакпот от… 5 000 лева! И така налива още пари в гушата му.

Държавни чиновници масово крадат пари, като сключват договори с фирмите на родителите си или първите си братовчеди – мъртва тишина!

Борисов взима милиарди от еврофондовете, наема фирмата на Черепа да строи магистрали, при първия сняг асфалтът се разкапва… и никой, ама никой не протестира. Същия хубостник санира в несвяст- след което тавани протичат, стени падат, половината пари отиват в джоба на наши хора герберчета… но на никого не му пука.

Москов върти мръсен бизнес с ваксини на гърба на децата ни

Страната е залята от наркотици и контрабандни цигари! А властта какво прави? От време на време показно хваща някой митничар, колкото само после да го пусне…

Да изброяваме ли всички далавери?

И нужно ли е да изричаме очевадното: че живеем в държава, прогнила от корупция от Главата, та чак до последния дребен бизнесмен, който наема работници без договори и крие ДДС? И че вече дори има легални фирми, които ви помагат да измамите НАП?

И има ли у нас поне един осъден за корупция?

Да сте чули през последните 8 години, откакто ГЕРБ са на власт, някой чиновник да е вкаран в затвора?

Сега прокуратурата погна предизборно няколко министри, но ние от Skandalno.net ловим бас, че съдът ще ги оправдае. И пак никой няма да се възмути.

Заспал народ сме и страхливо племе!

Навели примирено главица пред силните мошеници и крадци на деня!

И единственият протест, на който сме способни е този в интернет. Еша си нямаме там да лаем срещу неправдата, през фалшив фейсбук профил и под измислено име.

А после смирено свеждаме поглед пред големия началник, пред мошениците, пред политиците… защото „Преклонена главица сабя не я сече“

Нищо, че вече са ни отрязали през кръста, а главицата е зарита нейде в пясъка.

На фона на всичко това все още някои будали плахо питат: „Кога България ще се оправи и ще стане нормална държава?“

Отговорът е: Никога!

Или поне дотогава, докато не започнем да се държим достойно и смело! Защото доблестният не се примирява с лъжата! И бъдещето принадлежи нему!

Събуди се, българино! Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

8 кометара за Румъния, Балканите и Света СКОЧИХА СРЕЩУ Робията на Глобализма! САМО БЪЛГАРИЯ СПИ! Вижте Защо:

 1. Стефан Отговор

  06.02.2017 в 20:43

  http://skandalno.net/, засрамихте ме…, честно… Но все пак, /нека не звучи като оправдание/, но какво бих могъл да направя? Абсолютно нищо… Отворете ни очите за действия!

 2. Скандално.нет Отговор

  06.02.2017 в 23:55

  Уважаеми Стефан! За съжаление, за да се случи нещо смислено на тази територия, са необходими усилията на цялото ни общество или поне на една критична маса от критично настроени хора. Гореописаното не е по силите на една малка група от хора. За да се осъществи революция, трябва да има революционна обстановка. А в България, дали заради „бациликус булгарикус“ или по някаква друга причина – вече 27 години и преди това още 500 г. по турско – народът все си кротува. Явно ще да е от киселото мляко. Не се чувствайте виновен заради останалите!

 3. Анонимен 1 Отговор

  07.02.2017 в 7:17

  За съжаление основни промени са почти невъзможни. За да настъпят подобни промени, те трябва да настъпят в най-развитите икономически страни, каквито бяха Щатите и Европейските страни. Сега обаче Русия и Китай които набират сила, няма да застанат на страната на подобни промени. Те са в началната фаза на капитализма и ако Тръмп не превърне 3-та Световна война в атомна, те ще продължат живота на капитализма. Така че, или животът ще изчезне, или робството ще продължи.

 4. Найден Отговор

  07.02.2017 в 9:46

  В цял свят има бедни и богати, но такава нагушена върхушка и толкова мизерия едновременно има само тук. Феноменът българско овчедушие е просто необясним. След време трябва да се изучава по история и психология и пак не съм сигурен дали ще му намерят отговор.

 5. Ловчев Отговор

  07.02.2017 в 15:54

  Да се чуди човек как в тази държава са се родили Ботев и Левки!

 6. Румен Отговор

  07.02.2017 в 20:51

  Не се чудете има много предатели и продажници!А пък Църквата раздирана от педерастки истории!

 7. Анонимен 1 Отговор

  07.02.2017 в 20:54

  Аз пак искам да кажа, че не народа в дадена държава, не религията, или културата са виновни за мизерията на този народ. Виновни са историческите събития, виновна е икономическата система за тази мизерия. Както в тази система в България някои хора живеят много добре, а други умират от глад, така в същата тази система, някои държави са добре, а други като България са пред фалит. Така че, за да се променят нещата, не е толкова спешно да се сменят президентите, а да се смени системата и най-вече да се премахне върхушката от милиардери които са поробили света. Това трябваше да го направи комунизмът, но той беше победен от човешката алчност, от алчните горбачовци.

  • Еми Отговор

   08.02.2017 в 9:26

   Ами това е причината – да. Стоим и се оправдаваме, че има и по-зле от нас. В Пакистан например

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *