Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Румен Радев СКРЪЦНА със зъби на Борисов! Вижте как президентът ПОСТАВИ Винету на МЯСТОТО МУ!! Виж Тук:

Преди два дни гръмна новината, че Борисов ще сменя шефа на Държавна агенция „Технически операции“ Цветан Китов. Тази агенция се занимава със специалните разузнавателни средства. Или по-просто казано: тя подслушва българските граждани като използва за тази цел парите на държавата. Тоест- нашите пари.

Само ден след като бе оповестена тази новина, обаче, се оказа, че Вождът не само няма да сменя шефа на подслушвачите, но и ще го предложи за втори мандат.

Вярно, че Винету е известен с непрекъснатата си смяна на мненията, позициите и настроенията си. Ако сутринта каже нещо, съвсем не е сигурно какъв противоположен или съвсем друг акъл ще му дойде до вечерта. И до последно не се знае колко ще е „ядосан“, „добър“ или смирен, когато съобщава промяната в позицията си.

Но… такова страшно салтомортале дори Борисов не беше правил до сега. Ако перифразираме Библията, ще кажем, че „Разпни го“, изведнъж и съвсем неочаквано, се превърна в „Осанна“. Уж Борисов искаше да уволни шефа на Държавна агенция „Технически операции“ Цветан Китов, а се оказа, че всъщност е искал да го направи едва ли не несменяем и пожизнен шеф на агенцията за подслушване.

И в интерес на истината, трябва да кажем, че ако това е „гаф“, то този гаф е изцяло на Борисов. Защото той пряко отговаря за работата на Агенцията за специалните разузнавателни средства. Нека припомним, че пръв председател на тази агенция, която е  особено важна за онези, които искат да научават хорските тайни и да скрият своите, бе не някой друг, а самата дясна ръка на Борисов – Цветан Цветанов.

Припомняме, че заради незаконни действия в Агенцията за подслушване и следене на гражданите, нейният тогавашен председател Цветан Цветанов бе уволнен с гръм и трясък. Това стана, разбира се, под натиска на общественото мнение. Защото много хора в България възнегодуваха от пълното самоуправство на Цветанов в тази щекотлива агенция.

Нека припомним и още нещо: След като се лиши от довереника си Цветанов, който да дърпа конците в слухтящата ДАТО, Борисов се самоназначи за единствен отговарящ и контролиращ дейността на подслушвачите в тази агенция.

Нещо повече: Вносител на точката от дневния ред на заседанието на Министерския съвет, която всъщност узакони смяната на досегашния председател на Държавната агенция „Технически операции“ Цветан Китов е… не някой друг, а самият Борисов!!!

И отново стигаме до въпроса: Какво накара днес Гуруто на ГЕРБ така скоростно и кардинално да промени своята позиция по въпроса с уволняването на председателя на ДАТО Цветан Китов?  Трябва да имаме предвид, че Китов не е от вчера в МВР. Той е дългогодишен служител. И е преминал през всички нива на йерархията. Работил е в Национална агенция „Сигурност“, а после и в Държавната агенция „Национална сигурност“/ДАНС/.

Истината е, че за да бъде сменен председателя на Държавна агенция „Технически операции“ е нужен указ на Президента. А преди това пък правителството трябва да направи предложение до Президента.

Което означава, че Президентът е скръцнал със зъби на Борисов и му е казал, че никога няма да подпише указ, който да развърже ръцете на Вожда да прави кадрови чистки и рокади в една толкова важна за националната сигурност държавна агенция като ДАТО.

Ето това е Борисов. Той съобщава нещо, което не може да направи сам. И за което се иска указ на президента Радев. Съобщава новината, без да я е съгласувана с Румен Радев. Премиерът явно е разчитал на тъй наречената политическа коректност на президента. Но е сбъркал човека. Защото държавният глава не е от хората, които ще поставят под угроза националната сигурност, заради някаква си „политическа коректност. Още повече, че Борисов не за пръв път му поставя такива капани.

Май е крайно време Вождът на ГЕРБ да разбере, че времето на Плевнелиев отдавна свърши. И че президентът Радев, за разликаот куклата на конци Плевнелиев, е наистина гарант за стриктното спазване на законите и защитата на националната сигурност на България. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

3 кометара за Румен Радев СКРЪЦНА със зъби на Борисов! Вижте как президентът ПОСТАВИ Винету на МЯСТОТО МУ!! Виж Тук:

 1. Павел Боржуков Отговор

  26.08.2017 в 20:57

  Ако Вие не сте чели „Винету“ на определеня възраст Ви липсва цял период от от възраствтото ви развитие.Наясно съм че тогава четяхте „Капиталът“, но днес не смеете да си признаите, защото сте чели като онзи Гоголев герой, който четял заради сомия процес.

 2. КИТ Отговор

  30.09.2017 в 13:35

  Само с едно немаловажно уточнение, Цветан Цветанов никога не е бил председател на ДАТО, но като вътрешен министър /преди Цветлин Йовчев/ беше като Бойко Борисов сега! Бившия директор на СДОТО отчиташе дейността на специализираната дирекция пред него!
  Когато Орешарски слага приятеля на Йовчев /Ц. Китов/ в ДАТО той изчиства стотици служители с изпълнени условия за ранно пенсиониране /27години без възраст тогава/ много от които под навършени 50г, за да гради на мястото на столетна служба, чисто нова….?! Първи си заминават приближените или получили ръководни длъжности по времето на Герб 2! Изгонените служители и малкото останали след чистката с надежда очакват Борисов да го отстрани след като печели за трети път изборите, стотици са жалбите срещу Китов, но уви………Борисов за ужас на всички слага крилото си над него за което и министър Вучков бързо напуска поста вътрешен министър! Сега е интересно КОЙ ще надделее…..

 3. Анонимен Отговор

  30.09.2017 в 20:27

  НАФИОТА БОРИСОВ ПАСМИНАТА ГЕРБ И ВСИЧКИ КАДРУВАЛИ С ТЯХ В ЗАТВОРА САМО ТАКА НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ СПАСИ ОТ ИГОТО НА ГЕРБ ДА ЖИВЕЕ БРАТСКА РУСИЯ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *