Ренета Инджова: България е пред ВЗРИВ! Ако Радев Не Поиска ОСТАВКАТА НА БОРИСОВ, ще ИЗБУХНЕ Гражданска Война!

22

„Управляващите се правят на изненадани от протестите, но избухналото недоволство е напълно резонно. То се дължи на нагнетен през годините, но дълго сдържан чрез различни ченгеджийски механизми, гняв“, заяви днес по БНР бившият служебен премиер Ренета Инджова.

В същото време сме свидетели как правителството се държи напълно неадекватно. Борисов и кохортата му продължават да говорят, че управлението им е стабилно… а протестиращите са някакви хора, които не искат стабилност в държавата. Обвиняват хората на улицата, че целта им е да създадат хаос и са, едва ли не, врагове на народа!

„А стабилността на ГЕРБ от 10 години насам, се свежда единствено до методично и целенасочено унищожаване на държавността! Премиерът Борисов няма капацитет, нито пък има идея за развитието на страната ни в дългосрочен план. Затова и чинно изпълнява всяка една инструкция и нареждане от Брюксел и Вашингтон. Тези два властови центъра обаче защитават глобалния си интерес, който в повечето случаи е в ущърб на националните интереси на България“, заяви Инджова.

Бюджетът за догодина е тотално безидеен. Той изобщо не се базира на микроикономическите показатели на страната ни. Целта на управляващите е просто да налеят едни пари в определени сектори – и то не за друго, ами защото се задават избори. Купуват си избиратели! В този бюджет не са планирани нито инвестиции, нито някакви структурни политики.

“Нека Борисов отговори на въпроса на Президента Радев как и кога ще догоним средноевропейските страни по стандарт на живот“, коментира Ренета Инджова предстоящата среща между двамата по инициатива на Румен Радев. И добави, че отговорите на Борисов ще са забавни на фона на сриващата се с все по-бързи темпове българска икономика.

„В България, откакто управляват ГЕРБ, разделението на властите е само на хартия. Реално, такова няма. Ето един съвсем пресен пример: За последната година и половина правителството е похарчило едни 2-3 млрд. лева, без никакъв надзор, нито позволение. И никой не може да каже за какво са били похарчени. Очевидно нито прокуратурата, нито контролните органи ги интересува.

„Народът непрекъснато е заплашван, че ако ГЕРБ падне, на власт ще дойде опозицията в лицето на „комунистите“. Тази пропаганда се води както от партията на Борисов, така и от про-американските НПО-фондации, финансирани от „Америка за България“. Последните го правят, защото така са им заръчали работодателите от Вашингтон. В България има 1014 НПО-фондации с около 30 хиляди членове и още толкова сътрудници на хонорар. И всички те получават годишно финансиране под формата на грантове, за да натискат и прокарват американските политически и икономически интереси в България.

Проблемът е, че са НПО-фондации, а се занимават с политика – нещо на което нямат право по закон. Защото тях народът не ги е избирал за нищо, най-малкото пък да го представляват или да говорят от негово име. Затова са се маскирали като граждански движения, но всъщност са просто едни платени служители. Агенти на влияние, които получават заплатите си от САЩ.

Виждам че и в момента същите тия НПО-фондации отново са на улицата, а „умните им и красиви“ членове се опитват да смекчат и унищожат протеста. Ще ги познаете по това, че искат не оставката на правителството, а намаляване цената на бензина и „Гражданската отговорност“. А когато някой вдигне лозунг „Оставка на Борисов и ГЕРБ“, те контра-атакуват със „Защо само Борисов и ГЕРБ?! Оставка на цялата политическа класа, виновна за 30-годишния злощастен преход…“. Ето така протестът се размива и обезличава. А целта им е изпълнена.

Но да се върнем на мантрите на ГЕРБ, че алтернатива няма, защото ако те паднат, на власт щели да дойдат „комунистите и турците“. Това е нормалният демократичен механизъм! Но явно не се харесва на Борисов и хората му. А алтернатива има!“, убедена е бившият министър- председател Инджова.

Ако управляващите продължават да плашат народа, че алтернатива няма – ще стане още по- страшно!

Девет години се занимаваме с тази изключително глупава спекулация на ГЕРБ, чиято цел е да прикрие мафиотизираното им управление. Със своята „Визия за България“ БСП дават сериозна заявка за управленски мандат. Имат на хартия план, стратегия и визия за развитието на страната, която стратегия е консервативна, ще защитава националната държава… и отговаря на това, което се случва по света в момента. Затова е много интересно каква точно своя „визия“ ще коментира премиера Борисов на срещата си утре с президента Радев. ГЕРБ нямат и никога не са имали абсолютно никакъв управленски план.

Ако Президентът правилно формулира задачите за запазване устоите на държавността, от това зависи как ще се развие кризата. ГЕРБ обвиняват Радев, че е популист. Но те само повтарят като папагали опорните точки на неолибералните си шефове Брюксел. А той, Брюксел, така нарича всяко едно новоизбрано правителство или политик, които не се вписват в глобалистката им евро-атлантическа догма. Така например за популисти са обявени правителствата на Австрия, Италия, Вишеградската четворка, партията на Марин Льо Пен…

На всеки, който започне да говори за засилване на националната държава и започне да търси справедливост и законност, евро-атлантиците му слагат клеймо „Популист“. Сегашният елит се ужасява от такива хора. Подобна е историята и с другата мантра „фалшиви новини“ – към които се причисляват всички статии и информации, критикуващи глобалистките политики на Брюксел.

Мисля, че на срещата между  президент и премиер, Радев трябва да е по-твърд. Трябва да призове Борисов да си подаде оставката! Защото ако дебатът между двамата продължи само в духа на обичайните леки нападки и не се стигне до конкретни резултати… то напрежението сред населението ще нарасне взривоопасно – и ще се стигне до гражданска война!“, завърши Ренета Инджова Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ОЩЕ ПОДРОБНОСТИ ПО КАЗУСА „СОРОС И ПРОТЕСТИ 2018 г. ВИЖТЕ ТУК: Разкритие: ЕТО КОЙ СТОИ ЗАД ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ ГОРИВАТА И ДАНЪЦИТЕ и Защо Целта не е Оставката на Правителството! Истината ще ви Шокира!Виж Тук:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

22 КОМЕНТАРИ

 1. Малиййй, егаси позитанската Пропаганда… ))) Вони от километри!

 2. Велика жена е г-жа Инджова, анализа които е направила на политическата обстановка е напълно реален.Свалянето на самозабравилото се правителството на ГЕРБ, ще освободи напрежението което се е натрупало в народа.
  Правителството на ГЕРБ унищожава нацията ни и прогонва младите хора.

 3. И да дойде на власт „летеца“ летял на руските катафалки МиГ 29 простак Радев ли бе Ренетке стара приятелко от СДС-арските времена…!?!
  Или пък лъжливата и крадлива Нинова от партията мафия БСП…!?!
  Може пък политическата интригантка пак от червеното котило Манолова, която измисли Костинбродската лъжлива афера и я проведе точно в предизборен ден…!?!
  Или пък надрусаните „протестиращи“ лумпени от агитките на Левски, ЦСКА и Миньро от Перник, казват платени и организирани от Позитано 20 и от руското посолство…!?!
  Това ли искаш Ренетке – Е ДА АМА НЕ…!!!!!!
  Защото може да дойдат най-после и пиночетови времена в България – дай Боже…!!!!!!

  • До „Ами…“:

   Господине, вие сте фашист. Знаете ли че това е подсъдно?!

  • Ей скапаняк,с какво право наричаш Радев простак? Радев е възпитан интелигентен човек.Ти сигурно се радваш и подмокряш от просташките изцепки на Бойко Борисов защото багажа ти е толкова,само за равновесие.Може би.

 4. И да попитаме:
  Другари от СКАНДАЛНО „свободна медия“, колко ви платиха от Позитано 20 ченгето Митьо гестапото и любовницата му Шаренкова и всичките организатори на мечтания от вас ПУЧ, всичките подкрепяни и от руското посолство най-вероятно…??????????????????
  Е ДА АМА НЕ…!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Да не дойдем ние с тракторите и комбайните, та тогава да видите вие червените дебили къде зимуват софийските раци…

  • … стой си на село и ползвай тракторите и комбайните по предназначение,а вечер в хоремага убеждавай подобните на тебе,Б.Б. колко е готин.за друго не ставаш.

 5. Ама ,че глупости президента да иска оставка на министър председател, сякаш той го е избирал.Аз лично се съмнявам Инджова да е казала тази глупост.

 6. Ренета, и ти като Грешка Робева се продаде за пари.
  Падна ми в очите. Мухла. Кое правителство преди Борисов 3 е увеличило всички залати и пенсии с над 10% без да има инфлация?

  • Ей Ренде, я пак кажи за инфлацията, че да се посмея още малко на глупостите ти. Викаш, вдигнал бойко заплати и пенсии, при това без да има инфлация… Ха-ха-ха… Бахти идиота дето си.

 7. Тъжно! Тези,които разграбиха държавата ни учат как да приемем т.н. европейски ценности. Какви ценности- десет години лъжат като дърти мангали, че ще се спукаме от възход и щастие. Глупостите на един неудачник и един физкултурник с кратък речник и ниска култура Боже пази ни от простотията на Шефа ни

 8. Браво г-жо Инджова. Виие сте сред малкото честни и умни български политици. Думите ви напълно съвпадат с чувствата, мислите и надеждите на българския народ. Вие сте една достойна жена и професионалист. Винаги съм ви уважавал, но след този ваш анализ двойно повече ми се издигнахте в очите. Поздравления още веднъж

 9. Ренета Инджова следващ премиер,на пук на всички лумпени и дебили,доволни радващи се на Б.Б.

 10. Това е много правилно лично президента да поиска оставката му иначе нещата ще искалират хората се събудиха и са готови на всичко за да живеят нормално

 11. Съмнявам се погоре писаното да е от Инджова.Прилича на политическа пропаганда,не и на анализ . Ситуацията наистина е катастрофална.Политиците не са пуснати с парашут от друго място.Те са наши възпитаници. Последни бяхме през социализма и живеехме с надежда за равенство и ,,всеки според способностите и потребностите“,но уви беше голяма лъжа. Последни сме и сега. Защо ли?????

 12. Умните хора в БЪЛГАРИЯ вече са малко, що касае капацитет от ранга на Ренета Инджова и би трябвало някои хора поне с малко умствен багаж да осмислят написаното, но както се казва опростачването е тотално. Или ги мързи да мислят, или по принцип са си прости. Извинете!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *