Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Революционни промени: Русия и Китай стават най-мощните държави в света! САЩ и ЕС рухват и се разпадат! ПРИЧИНИТЕ са ШОКИРАЩИ! Вижте ТУК!

Вчера в Пекин завърши Първият международен икономически форум, посветен на създаването на един главозамайващ по мащабите си китайско-руски проект, наречен „Новия път на коприната“.  Всъщност това са два гигантски транспортно-търговски коридора, които ще свържат Китай, Русия и азиатските държави със страните от  Източна и Западна Европа.

В тази инициатива на века участват президенти и премиери от над 30 страни по света. Интересът към проекта „Новия път на коприната“ от почти всички азиатски и много европейски страни е огромен.

Западните медии, обаче, както и техните български информационни  подгласници,  посрещат работата по този огромен по мащабите си икономически проект,  с оглушително мълчание.

Това е така, защото новият проект на Русия и Китай е  КОРЕННО  различен от „възгледите“ на Запада за търговия и икономика.  

САЩ и западноевропейските държави се придържат  от много години към „зоологическото“ схващане за търговия и икономика. Те си представят света като огромна зоологическа площадка, в която по-големият хищник изяжда по-малкия.

От това схващане води началото си и техния сегашен „глобализъм“, който ги принуждава да създават все по-големи и трудно повратливи корпорации. Иронията е в това, че точно такива „възгледи“ от рода на „изяж, за да не бъдеш изяден“, прогонват все повече държави и от орбитата на ЕС, и от орбитата на САЩ.

Русия и Китай се придържат към съвсем други принципи.  При тях на първо място  е взаимната изгода, съвместното приемане на решения и в крайна сметка създаването на един нов свят без войни и конфликти. Без роби и без господари.

Това е само политическият аспект на проекта, известен с популярното название  „Новият път на коприната“. Икономическият аспект предвижда страните заедно да развиват реалната икономика във всички региони. Да оптимизират и поевтиняват инфраструктурата и логистиката. Да снемат тежките и неефективни митнически бариери между отделните страни, като заедно с това въвеждат „общи правила на играта“, които да позволят възраждане и развитие на местното производство. И не на последно място се предвижда да бъдат  въведени общи стандарти и регламенти за производство.

Именно тези правила, при които на първо място е взаимната икономическа и търговска изгода привличат все повече страни и народи в този мега проект. За разлика от САЩ, които силово налагат своя интерес и безочливо пренебрегват интересите на другите страни.

Има и още нещо. Новият път на коприната ще пренасочи всички търговски и икономически потоци към Китай, Русия и азиатския маршрут. И по този начин ще ликвидира завинаги икономическото господство и политическия, и военен  диктат на янките над народите от целия свят.

Защото САЩ ще са „велика“  държава само докато грабят с икономически и военни средства, произведеното от другите народи.

Само че Русия, още през 2000 година,  лиши Щатите от тяхното военно превъзходство над света. Сега Русия и Китай лишават янките и от тяхното икономическо превъзходство. По простата причина, че осъществяването на този грандиозен проект „Нов път на коприната“  слага  КРАЙ  на търговския и икономически, а от там и на военния диктат на бившата „свръхдържава“ над света.

И днес сме свидетели на последните конвулсии на САЩ в стремежа им да запазят своето господство над света. Но светът днес е различен. Руската мечка и китайският дракон налагат свои правила. И САЩ ще се научат да играят по тези правила.

По лесния или по трудния начин. Изборът е техен.

Автор Иво Македонски  Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Революционни промени: Русия и Китай стават най-мощните държави в света! САЩ и ЕС рухват и се разпадат! ПРИЧИНИТЕ са ШОКИРАЩИ! Вижте ТУК!

  1. Анонимен 1 Отговор

    18.05.2017 в 21:16

    Ако не избухне 3-та Световна Война за която има много прогнози, то животът на капитализма, който започна да умира на запад, ще бъде възроден и удължен от Русия и Китай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *