Рашков: Караянчева е заплашвала шефа на полицията в Кърджали (С ВИДЕО)

1

Бившият председател на НС Цвета Караянчева се е обаждала на регионалния директор на МВР в Кърджали и го е заплашвала, обяви на брифинг вътрешният министър Бойко Рашков.

Той обясни, че полицията е провеждала операция в района на Кърджали за купуване на гласове. Проверките били на базата на данни, че служители в Държавното горско стопанство дават или не дават дърва за огрев на хората в този регион, според това дали те ще гласува за ГЕРБ, или няма.

„По телефона на регионалния директор на МВР в Кърджали се обажда бившият председател на НС Цвета Караянчева със заплаха срещу него, че няма да остане на поста си. И защо предприема действия срещу тези държавни служители, тъй като те са активисти на ГЕРБ. Обадила се е след 22 часа”, заяви Бойко Рашков.

„Има ясни резултати от работата на МВР. По една или друга причина предходното ръководство на МВР не е полагало такива усилия, свързани с изборните правила на гражданите. Вероятно една от причините е, че последните двама министри – Терзийски и Маринов, в момента са кандидати за народни представители от листите на ГЕРБ. До 4 април има само няколко дела, образувани срещу други партии. А сега има шесткратно увеличение на образуваните досъдебни производства”, заяви вътрешният министър.

ВИЖ ВИДЕОТО:

„Образуването на досъдебни производства е работа и на българската прокуратура. Нямаме обяснение защо тя не е го е правила. До 4 април има около 1000 сигнала, които съдържат данни за изборни престъпления. Само в броени на едната ръка случаи има наказателни досъдебни производства”, допълни министърът.

„В момента настъпателно атакувахме групите, които се занимават с покупко-продажба на гласове. Няма да останем безучастни към информацията, която постъпва при нас”, каза вътрешният министър.

Той допълни, че в районите на Гурково, Стара Загора, Хасково, Твърдица „са наситени с лица, които се занимават с тези деяния и покупката на гласове”.

„Давани са хляб, дърва, брашно, леща, разбира се – и пари, в размер на 30-40-50 или малко повече лева. На това може да се съгласи един беден човек, за който тези неща са ценност. Очевидно бедността се използва за предизборни цели”, коментира вътрешният министър.

Той съобщи, че са задържани кметът на Гурково и синът му, както и трима души в Кирково.

ДАНС са подали 32 сигнала до прокуратурата. Образувани са 9 досъдебни производства.

Пълната статистика от резултатите от работата на МВР по предотвратяване на изборни престъпления представи шефът на Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП) главен комисар Станимир Станев. Цифрите са следните:

72 образувани досъдебни производства за периода 01 – 08 юли

Общо проверени места, за които има информация за търговия с гласове – 3146

Проверени лица от активния криминален контингент – 9588

Проверени обекти (заложни къщи и дружества за бързи кредити) – 1864

Проверени собственици на фирми с цел предотвратяване на корпоративен вот – 1741

Проверени МПС – близо 50 000 

Съставени протоколи за предупреждения – близо 7000 

155 души обявени за общодържавно издирване

Задържани по Закона за МВР – 938 

142 разкрити престъпления, свързани с изборни нарушения

818 души утвърдени като лидери на групи за търговия с гласове

„Командироваме 130 служители в 17 областни дирекции на МВР, за да оказват съдействие на колегите си по местав изборния ден. 44 души, базирани в сградата на ГДНП, ще помагат на останалите 11 дирекции. Има и щаб, който ще се грижи за безпроблемното протичане на вота“, каза още гл. ком. Станев. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. ИМАТЕ НАРОДНАТА НИ ОБИЧ ГОСПОДИН РАШКОВ ОСТАНЕТЕ НА ПОСТА СИ ЗАВИНАГИ В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ ИСКАМЕ СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ ДА УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ ОЩЕ ДЪЛГИ ГОДИНИ САМО СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ СПАСИ БЪЛГАРИЯ ОТ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ ФАШИСТКАТА ХУНТА ГЕРБ ДПС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *