Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Разкритие: Огромна КАТАСТРОФА Връхлита Евросъюза! Вижте ТУК:

Любимата калинка на все още некоронования герберски вожд,  хем е министър, хем не е. В разправиите и врявата около новото правителство, Винету се сети твърде късно, че Лиляна Павлова е изпаднала от влака и се тътрузи по релсите. Без министерство и без ресор.

Затова се наложи на бърза ръка да  спретне някакво подобие на удобно клонче, на което да приседне Лилито. Лошото е, че предвид нейната импозантна фигура,  не се знае кога въпросният клон ще се прекърши и ще даде възможност на своята притежателка да изпита удоволствията на свободното падане, чиито „двигател“  е само силата на гравитацията.

Засега, обаче, тази неведома космическа сила помага на Лиляна Павлова успешно да „гравитира“ около своя гуру и да го уверява в своите най-верноподанически чувства. Само дето не е запяла още песента „Цъфнал ГЕРБ“.

И за да увери своя началник, че не стои със скръстени ръце, а се скъсва от работа, час по час Лилито Павлова представя „приоритетите“ на българското „председателство“ на ЕС.

Въпросните „приоритети“, измислени от министърката,  се основават не на някаква „визия“ за така наречения  „Европейски“ съюз, а на…просията. Защото  онова, което е останало от иначе хубавата някога идея за  съюз на СУВЕРЕННИ европейски държави, който да изгради техния просперитет, сега се гради на лъжата, измамата и просията.

Но убедете се сами от приказките на министърката. По думите й, първата цел на българското председателство на ЕС е „да се постигне консенсус,  всички страни в съюза да се движат на една скорост“. В това няма нищо лошо и ние го приветстваме.  Но…винаги има по едно „но“, което разваля нещата.

Защото точно с това „но“ започва просията. Държави като нашата имали нужда от субсидиране. Трябвало да получим пари за „модернизация“ на инфраструктурата, на околната среда, на магистрали и жп линии. Трябвало да се развие и „комуникационната“ политика, каквото и да означава това.

Първо, ние току що ги направихме тези магистрали и инфраструктура, а сега станали – нестанали и… вече трябва да ги модернизираме. Тоест, някой пак се готви да лапа пари наготово.

Второ, обявената от Лиляна Павлова цел на българското „председателство“ на ЕС, всички страни да се развиват с една скорост е в грубо противоречие с онова, за което ще искаме пари от ЕС-овците. Ние сме застанали с протегната ръка пред портите на Брюксел и молим да ни дадат пари за околна среда, инфраструктура и магистрали.

Само че за да се развиват всички държави в Евросъюза с еднаква скорост  трябват не магистрали. Нужно е да се осъществи едно минимално, но задължително условие. Темповете, с които се развиват икономиките им да се изравнят. Трябва да се изравнят пропорционално на глава от населението и брутните вътрешни продукти. И заплатите и пенсиите. И цените на стоките също трябва да се изравнят. Иначе как ние ще се развиваме с една и съща скорост с Германия?

Има един начин да тръгнем към приближаване до скоростта на Германия и Франция. Но за целта трябва най-напред да създадем българска икономика. А на хоризонта такава не се вижда от много години.

Тоест, ние трябва да искаме пари не за магистрали. А за възстановяване на промишлеността и селското стопанство. Само че такива пари  НИКОЙ  няма да ни даде. По простата причина, че никой не иска конкуренция. Ако Запада желаеше да ни даде пари за развитие на нашата икономика, той щеше да направи това още в началото на 90-те години. Тогава се искаха сравнително малко инвестиции само за модернизация на съществуващата мощна социалистическа икономика.

Лошото е, че те тогава не ни финансираха, за да модернизираме икономиката си. А сега, когато са необходими много и огромни средства за създаване на нова икономика, кой е луд да ни ги дава?  Никой!

Следователно каканиженето на Лиляна Павлова за това, че уж трябвало всички да се движим с еднакви скорости е  ПЪЛНА  ЛЪЖА.  Защото изминалите 26 години показаха, че Запада ни иска като  РОБИ.  Не като партньори.

Но превръщането на народите в роби крие огромна опасност. Защото робът, повече от всеки друг е готов за революция.

И няма сила, която да спре развихрения народен гняв. ЕС-овци,  пазете се! Вашият съюз го очаква огромна катастрофа.

Автор Иво Македонски  Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *