РАЗКРИТИЕ: Ето Как Бойко Борисов ни ПРОДАДЕ! Виж Защо БЪЛГАРИЯ ПЛАЩА НАЙ-СКЪПИТЕ ГАЗ, БЕНЗИН И ТОК В Европа! Виж Тук:

2

Руските и гръцки медии съобщиха преди седмица, че Русия ще опрости напълно гръцкия газов дълг за периода 2014 и 2015 г., а дългът към руския Газпром за 2016 г- РФ ще го пренесе чак за 2019 г. На всичкото отгоре Гърция получава газ, много по-евтин, отколкото България.

Веднага възниква въпросът за какво са тези огромни руски преференции за гръцката страна?

Ами много просто. Дори Гърция, която бе почти удушена от античовешките „стабилизационни“ мерки на Международния валутен фонд, демонстрира достойнство, силата и смелостта да води самостоятелна външна политика. Открай време южната ни съседка е в приятелски политически взаимотношения с Русия. И въпреки злата воля на брюкселските бюрократи, гръцкият премиер е готов да си сътрудничи с РФ по Южен поток и по други големи и взаимоизгодни икономически проекти. Тоест, Гърция не изпълнява безпрекословно заповедите на Брюксел, а само онези указания, които не противоречат на гръцките национални интереси.

И заради смелостта на своя премиер, тя получава не само евтин газ и бензин, но и много други, още по-големи отстъпки от Руската федерация.

За сметка на това обаче ние не получаваме никакви отстъпки, а плащаме най-скъпите газ и бензин в цяла Европа, (на база средна работна заплата-б.а.). И всичко, само заради това, че на премиерския ни Бай Х*й  му липсва елементарното чувство за достойнство и за да запази властта си е готов да се кланя и унижава както себе си, така и родината ни,  пред наглите брюкселски чиновници.

Липсата на каквато и да било смелост, пречи  на Борисов да отстоява българските интереси. И когато западняците му наредят  да прегази някой икономически или политически интерес на България, Бай Ганьо Борисов започва да „обяснява“ по медиите как това го искал Брюксел, пък как ние сме имали задължения към ЕС и не можело да ги пренебрегнем… Ние от Skandalno.net обаче питаме: Защо Гърция, Унгария, Австрия, Чехия, Словакия и Полша могат да пренебрегват „задълженията“ си към Брюксел и да си гледат предимно техните интереси, а само ние не можем?

Отговорът на този въпрос се набива в очите: Защото Бай Х*й го е страх! И защото, вероятно е получил в банковата си сметка няколко стотин милиона евро, за да прокарва антибългарските интереси в нашата страна.

И после питаме защо сме сред най-бедните държави в света?! Ами защото с такива управници като банкянския Байчо, които демагогстват пред народа и нагло го лъжат за всичко, никоя държава не може да просперира.

Ние, казва Бай Ганьо от Банкя, постигнахме  „видими резултати“. Направихме магистрали, градски площади и градинки, санираме жилищни блокове. Направихме Халите в София. Вярно  е. Но по-добре  да не говорим за качеството на тези „строежи“, и за това, че само след година асфалта се напуква, изкорубва се или хлътва… и трябва отново да се ремонтира. Няма да говорим и че само фирми, близки до властта, получават големите обществени поръчки и после изпращат „спестените“ пари нагоре по веригата, чак до върха. А друг е въпросът дали санирането на сгради, строежа на чешмички и запълването на дупки по улиците с третокачествен асфалт може да доведе българската нация до просперитет. За да забогатеем са ни необходими две неща- евтин ток и много нови фабрики! Борисов си прави оглушки и за двете, защото така му е наредено от Брюксел.

Ще насоча вниманието ви само към факта, че нито стотинка от тези милиарди левове, които уж ЕС ни давал, не са инвестирани в производство. Че от тях няма и стотинка възвращаемост. Тоест, те са хвърлени на вятъра. Откакто ГЕРБ са на власт, икономиката ни не се е придвижила ни на йота по-напред. Напротив- сви се и то с много!

Получава се огромен парадокс: Държавата загива от беднотия и взема многомилиардни заеми, за да се крепи някак, а правителството харчи тези  пари, смъкнати от гърба на народа, не за да развива производството и икономиката, които единствени могат да ни измъкнат от блатото, а за да прави градинки и чешмички?!

Има и още парадокси! Ще спомена само цената на ел. енергията. Тя е непосилна и всяка година става все по-убийствена за българските фирми и за домакинствата.

Защо се получава така? Може би защото Байчото премиер,  не знае, че високата цена на тока убива държавата? Неее, Бай Х*й знае това. Но граби от народа, защото е подписал лобистки договори бедната ни държавица да изкупува „зелената“ ел. енергия на „преференциални цени“, тоест на цени сто пъти по- високи от нормалните. И защото един от „производителите“ на така наречената „зелена“ енергия е бившата му приятелка – Цветелина Бориславова.

Ето, в крайна сметка какви сили движат „нашия“ премиер: Страх и Алчност! Това са силите, които го държат в обичайното му хиперактивно състояние. Иначе би се срутил като картонено човече и отдавна да е изчезнал в преизподнята.

Вместо Коледна честитка екипът на Skandalno.net препоръчва на Бойко Борисов час по-скоро да си ходи, заедно с Митов, Ненчев, Москов, Кунева, Лукарски и т.н., за да не се наложи хората да го изгонят с шутове. А на вас, читатели, весело посрещане на Коледните празници! Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. Г-н Македонски, вие сте страхотен автор и аз благодаря на Бог, че има и такива родолюбиви българи като вас!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *