Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Разкритие: Ето Защо Беновска опита да хвърли Ябълка по Плевнелиев! Виж Тук:

Има ли свобода на словото в България?

И независимо дали отговорът е „Да“ или „Не“, ние от Skandalno.net питаме: Колко струва тя? Питаме се също така не изперкаха ли журналистите в стремежа си да се слагат на властта по все по-оригинални начини?!

Тези въпроси измъчват от вчера не само нас, но и бедните и измръзнали българи, които с изненада видяха как Илияна Беновска се засили да хвърли ябълка по Плевнелиев по време на прощалната му пресконференция. „Колко ви платиха на вас и на ГЕРБ, за да прокарвате най-гнилите интереси на Америка у нас?“ – изстреля въпроса си журналистката, а след това направи опит  да замери Плевнелиев с плода, наричайки го „гнила ябълка“.

Не, че не е права. Не, че две трети от политиците ни (особено тези от ГЕРБ и РБ) не са гнили отвътре. Само че има ли точно продажната гербаджийска подлога Беновска правото да ги критикува! И това ли беше най-подходущия начин да го направи?

Друг е въпроса, че горилите от НСО се престараха в стремежа си да неутрализират „атентаторката с ябълките“. Метнаха се върху разпенената боркиня за правда, отнеха й опасното оръжие /ябълката/ и я извлякоха като парцалена кукла от пресконференцията. „Ама аз имам още! Цяла чанта съм приготвила“, пищеше шефката на радио К2  докато я влачеха към изхода и врещеше, че нямало свобода на словото в България.

Малко по-късно се оказа, че горилите са превишили правата си, че служителите от протокола не са си свършили работата, защото тяхно задължение било да претърсят чантата на журналистката, която винаги ходи въоръжена с поне две кила плодове. Коментираше се, че плодът, с който Беновска се готвела да замери президента, не бил опасно оръжие и не е застрашавал живота на отиващия си Роско и прочие и прочие тълкования на доста нелепия и донякъде комичен инцидент.

Ние от Skandalno.net също сме журналисти и знаем, че въпросът на Беновска можеше да бъде зададен и без подкрепата на „Плод и зеленчук“. Но ефектът нямаше да бъде същият. Охранителите нямаше да я изгонят и влачат из кулоарите на президентството. Нямаше да стане панаир! А целта на Беновска беше именно да се разграничи от довчерашните си спонсори от ГЕРБ и да се заяви като поддръжник на бъдещото управление на БСП.

Но ако в самодоволната предателска муцуна на Плевнелиев има известно основание да се метне една гнила червена превъзходна, то по каква логика Беновска метна ябълка и по бъдещия президент Румен Радев, когото тя обстреля на първата му пресконференция във вечерта на изборите? Генералът обаче прояви страхотен рефлекс, улови летящия плод във въздуха и го остави на бюрото. Като даже се усмихна. Гардове още не му бяха назначени и очакваната и жадувана от Беновска патаклама не се състоя.

Има ли свобода на словото в България? Е, то е ясно, че няма. Независимата и достойна журналистика е на изчезване и само спорадично надига плах и финансово немощен гласец срещу властта. Но угоената грантова цензура веднага я заглушава.

От десетилетия все едни и същи „глашатаи на платената журналистическа съвест“ ни облъчват нагло от екрана с опорните точки на властимащите си господари. И вместо да излязат в морална пенсия, продължават да промиват мозъци, за да приберат поредната пачка американски грантови долари в дълбоките си джобове. И пак по финансова причина правят угоднически интервюта, като канят за събеседници предимно Бойко Борисов и кохортата му… и само за цвят отвреме- навреме по някой опозиционер. Но ако същия тоя критикар срещу властта много се разпени, го прекъсват при първото поемане на въздух и пускат реклами.

Журналистиката ни е потънала в блатото на нагаждачеството, удобството, лукса и комфорта. Никой не пита Борисов мафиот ли е, къде са парите от изтегления многомилиарден заем, къде потъват парите от митниците и контрабандата, кой е начело на  каналите за цигари и наркотици? Той знае! И те знаят, че той знае! Но не го питат!

Никой не пита политиците и олигарсите ни с какво са си купили палатите в България и по света, както и защо ни продават на всеки, който ни поиска.

Никой не смее да зададе въпроса къде отидоха парите за магистралите, колко беше откраднато от програмата за санирането, защо икономика ни се стопи и изчезна като лански сняг и защо аджеба сме бедни. Откакто ГЕРБ са на власт за медиите ни всяка зима зимата основната тема е снегът, а през лятото – горещините.

И на фона на медийното блато се появява повратливата медийна слугиня Беновска, която задава въпроси, на които знае, че няма да получи отговор. И цели с ябълки, вместо да закопае събеседника си с канонада от тежки и горещи разобличаващи въпроси.

Това ли е примерът за съпротива срещу политико-икономическата мафия, която ни е стиснала за гушите до степен, че вече едва дишаме?

Босия с доматите и Илияна с ябълките?

Ами тогава да мушнем по един банан и две кивита в джоба и да покажем на управниците какво мислим за тях?

Подобна борба не е борба, а диагноза. Психиатрична диагноза!

Дедите ни са се борили с пушки, а ние с… чушки!

Положението е жалко за всички ни! Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Разкритие: Ето Защо Беновска опита да хвърли Ябълка по Плевнелиев! Виж Тук:

  1. IN Отговор

    20.01.2017 в 9:37

    Всеки луд с номера си

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *