Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Разкритие: БОРИСОВ СЪС ЗАБРАНА ДА ПОДАВА ОСТАВКА! Вижте Кой и Защо:

С какво ни плаши Борисов? Че цялото това уродливо сборище от лобисти може да рухне? А дано! Че държавата ще се разклати, ако не я управляват нахални корумпирани типове с мутренски манталитет? Нима? Че хора с обвинения за хулиганство и физическа саморазправа ще си тръгнат от властта? Какво по-хубаво? Или че европейските партньори ще ни погледнат с лошо око, задето сме се освободили от игото на корупционерите? Ще посмеят ли? А може би самозабравянето на Борисов е стигнало дотам, че се отъждествява с държавата? Кралят-слънце, едва ли не. И след него – потоп. Защо да е страшно рухването на уродливата му властова конструкция?

„Ако поискам оставката на Валери Симеонов, ще се счупи цялата конструкция и правителството ще падне“. Тъй рече Бойко Борисов. Сякаш става дума за свещен фундамент, без който държавата ще погине. И така насърчи политическата юродивост в името на един изначално порочен конструкт, съграден от алчност, лобизъм, продажничество и скрит корупционен интерес. Иска се свръхдоза нахалство, за да представиш компромиса като самодостатъчно основание. А всъщност какво по-хубаво от това да се счупи тази зловредна конструкция, върху която паразитират група дребни политически шмекери в своя изгода? Конструкция, която големите крадци на прехода преди 10 години измислиха, за да им пази и умножава парите и чийто крепежни елементи се оказаха хора с престъпни наклонности.

С какво ни плаши Борисов? Че цялото това уродливо сборище от псевдо-десни крадци, измамници и лобисти може да рухне? А дано! Че държавата ще се разклати, ако не я управляват нахални типове с мутренски манталитет? Нима? Че хора с обвинения за хулиганство и физическа саморазправа ще си тръгнат от властта? Какво по-хубаво? Или че европейските партньори ще ни погледнат с лошо око, задето сме се освободили от игото на корупционерите? Ще посмеят ли? А може би самозабравянето е стигнало дотам, че Борисов се отъждествява с държавата? Кралят-слънце, едва ли не. И след него – потоп. Защо да е страшно рухването на една износена властова конструкция? Така и не се разбра…

Протестът днес не е просто за децата с увреждания, протестът е срещу политическия цинизъм и дебелоочие. И тук няма никаква конструкция за спасяване. Напротив. Колкото по-бързо бъде демонтиран този обиден за държавата петоъгълен шесто…курник, наречен ГЕРБ и Обединени патриоти, толкова по-добре. Твърде дълго време проживяха заедно националисти – майцепродавци с разгащени интернационалисти, патологични русофоби с руски агенти за влияние, декларативни антикомунисти с агенти на Държавна сигурност, хора без ясни политически възгледи, подвластни на конюнктурното търсене – един безвкусен „тюрлюгювеч“, както би казал Валери Симеонов.

Само че конструкцията е по-сложна от Борисов, Сидеров, Каракачанов и злополучния Симеонов, взети заедно. Тя надхвърля разните му мимолетни политически конфигурации „Борисов-1, 2 и 3“, в които, без особена разлика, се изредиха всички партии на прехода, без БСП. Трудно е да бъде разрушена, защото основите й са извън оперативната политическа власт, в здрачната зона на задкулисието, където се разпределят американски ЦРУ- порции, правят се неприлични договорки, дават се подкупи срещу „политически ангажименти“.

Дали един лобист ще бъде назначен за министър през платформата ГЕРБ, ОП, Реформаторски блок, НДСВ или ДПС, е все едно. Големият въпрос е да се скъса порочната верига пари-власт-пари прим, при която гореизброените разпродават родината си на парче на западни интереси. Дали големите геополитически играчи ще вербуват Цецо от ГЕРБ или „реформаторът“ Гошо, също е без значение. Важното е да се сложи край на този слугинаж и да се следват националните интереси. И всеки, който претендира за спасител на нацията, трябва да представи нотариално заверена клетвена декларация и убедителни аргументи, че няма да се впише в старите схеми.

Възможно ли е това? Все по-малко. Времето работи в полза на конструкцията. Лявата, социална и филантропска БСП е навряна в ъгъла… за да се отвори пътят на фашизма! Парите се множат, силата им също нараства. Малцина могат да им устоят. Всеки намира свое убедително оправдание за подкупността си. „Ако не съм аз – друг ще вземе. Семейството, децата…“. Знаете как е.

Нравственият упадък е в основата на всяко зло. И все пак не е невъзможно. Като начало обаче всеки български гражданин трябва да си отговори безмилостно честно на следния труден въпрос: ако аз съм на власт, ще се облагодетелствам ли? Ако преобладава отговорът „не“, значи все още има надежда… да счупим зъба на напиращият корпоративен фашизъм!

Анастас Добрев, Glasove.com

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Разкритие: БОРИСОВ СЪС ЗАБРАНА ДА ПОДАВА ОСТАВКА! Вижте Кой и Защо:

  1. Леко Далеко Отговор

    27.10.2018 в 20:41

    Дори в корупцията има едно правило: Създавай проблеми, за да те уважават!, а българските леснитутки и него не знаят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *