Първи резултати: Масова подкрепа в ЛНР, ДНР, Херсонска и Запорожка области За Присъединяване към Русия

3

Повечето от гласувалите на руските референдуми в донбаските републики ЛНР и ДНР, както и в Херсонска и Запорожка област на Украйна са подкрепили присъединяването на регионите към Русия, според предварителните преброявания на гласовете в избирателните секции, съобщи Интерфакс. Данните са от участъците, разположени на руска територия. Една трета от населението на ДНР, ЛНР, Запорожка и Херсонска области се намират на територията на Русия със статут на бежанци от военните действия.

ЕКЗИТПОЛ: Ето предварителните резултати на база преброяване на част от гласовете:

В ЛНР 97,79% от гласоподавателите са гласували за присъединяване към Русия, при обработени 14,07% от протоколите.

В ДНР „за“ са 98,05%, като са обработени 16,06% от протоколите.

В Херсонска област 97,47% подкрепят присъединяването към Русия, при обработени 12% от протоколите.

В Запорожка област 98% са за присъединяване Русия, обработени са 20% от протоколите.

На територията на Русия, където в момента се намират над 3.5 млн. бежанци от четирите области, работят повече от 600 избирателни секции, съобщи председателят на ЦИК Ела Памфилова. Повечето от тях бяха открити в южната част на страната, като до 21 септември (два дни преди референдума) в Ростовска област се планираше да бъдат открити 135 избирателни секции. „Помогнахме, улеснихме организацията на гласуването в Русия за всички, които дойдоха тук, бягайки от военните действия“, каза Памфилова.

Президентът на Русия Владимир Путин обеща да подкрепи резултатите от референдумите, като в обръщението си към руснаците на 21 септември заяви, че „няма морално право да предаваме близки хора“. „Не можем да не отговорим на искреното им желание сами да определят съдбата си“, подчерта той, пише РБК.

Путин увери днес, че референдумите, организирани от Москва в четирите освободени от Русия области на Украйна, имат за цел да „спасят населението“, живеещо на тези територии, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

„Спасяването на населението на всички тези територии, където се провежда този референдум, е… в центъра на вниманието на нашето общество и на цялата страна“, заяви Путин по време на правителствено заседание, в последния ден от тези референдуми, заклеймени като „мними“ от Киев и Запада.

„Днес в условията на провеждането на специалната военна операция и референдумите в Донбас спасяването на хората на всички тези територии, именно спасяването на хората на всички тези територии, където се провежда този референдум, е първостепенна задача и е в центъра на вниманието на цялото ни общество, на цялата страна“, каза руският президент, цитиран от ТАСС.

Обобщавайки резултатите от правителственото заседание Путин отбеляза, че „това е естествено, защото е свързано с драматични събития“. Той подчерта, че в такива условия фразата „никой не е по-голям от хляба“ придобива особен смисъл. „Никой още не е отменял известния, прост и фундаментален закон, който се съдържа в една много обикновена и известна фраза „никой не е по-голям от хляба“. И може би в такива условия, в които живеем сега, този закон е един от най-важните, предвид това, което все още се случва по света на продоволствените пазари“, отбеляза президентът. Той изрази благодарност към руските работници в аграрния сектор за това, което са направили до момента в тази насока.

Междувременно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че „референдумите“ за присъединяване, които приключват днес в четирите украински зони под контрола на Москва, ще доведат до промени за тези територии, главно по отношение на сигурност с възможна ядрена защита, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

„Кардинално ще се промени ситуацията от правна гледна точка, от гледна точка на международното право, с всички съответни следствия за целите на защитата и гарантирането на сигурността на тези територии“, каза Песков.

„Нашата правна система ще разгледа всички възможности и, разбира се, нашите законодатели, изпълнителните ни органи и юридическите екипи са готови“, допълни той.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

3 КОМЕНТАРИ

  1. Да напомним, баба Ванга е казала,че Русия ще спаси света, не Америка и че пак тя ще стане негов духовен водач. Нека сме спокойни, за ядрена война не става дума. Западът,в частност Европа няма причини да се бои от Русия. Трябва само да си припомни историята. Е връщане на колониите няма да има, дали ще се освободят о Американската хегемония си е техен избор, в това което ни чака няма място за никакъв оптимизъм. Това, което сам човек или държава си направи, никой не може да го стори.

  2. Русия е на един ход да даде ШАХ И МАТ на Щатите в Украина.“ Jours 207-214 : La Russie est à un coup de mettre « échec et mat » les États-Unis en Ukraine“ Бойчето не спря да удря челов в краката на Козяк в знак на своята евроатлантическа вярност, пък Радев спешно покани Урсулата на помощ, та да не се повтори това, което стана в Италия.Тъпи, подли и презрени.

  3. ПОМИЯРИ,Г-Н КОЛЕЕ,ПОМИЯРИ!ОТ ПРЕЗИДЕНТА ДО ПАРЛАМЕНТА,ВСЕ НА ХРАНИЛКА ПРИ ОНАЯ С ЖАБЕШКИТЕ ОЧИ!ИЗМЕТ!СГАН!ТОВА СА ТЕ! 5

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *