Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Пълна стенограма на вулгарния Запис с Борисов + аудио и тълкувание на коментираните в записа събития!

Новият скандален запис с гласа на Бойко Борисов е качен в YouTube на 12 юни и изпратен като аудиофайл до няколко сайта, включително и до нашия. Това е ден преди рождения ден на Борисов. Валят предположения, че записът е „подарък“ за рожденика от Васил Божков. Записът е направен вероятно на 24 април 2019 г., ако се съди по събитията и споменатите дати в разговора (виж бележките след стенограмата, и аудиозаписа по-долу).

Ето стенограмата от записа:

Начало, пауза, чува се звуков фон от музика и говор от телевизор. След това се чува гласът на Борисов, който говори по телефон с някого. В записа до края са саме неговите реплики в разговора:

…Не.. не, не…. Писмено не. (пауза) …Ъъ, Цвета… (пауза) Не само… Просто Цвета да каже „Аз съм проста кърджалийска путка и не мога да правя разлика между „масово изтребление” и „геноцид“… Съобразете се с мойта простотия… И така… тя (…) …Това не е спешно да ме търсите. Спешно е, спешно… това е… Просто казвате, че е проста жената и си карате…

Когат си прост е лесно… Аз сутринта три пъти, нали, му обяснявах, понеже съм прост и не знам английски, всъщност, не съм разбрал това, което ми е казвал правилно и съм ги наебал с двеста – тези чужденци, премиери… и сега като усетиха, че съм им го вкарал, аз съм се оправил, а те са затънали, …и се обаждат да ми кажат защо съм… и викам – ей, не е със лошо, прост съм, на мене английския ми е лош, всъщност…(не се разбира) …какви пари искате, мама му да еба… Язък, еее, ама то… То се набута вече у дупа̀рата… и си се такова… И си се върти даже и си такова…

Сутринта имах същия случай, и Влади Горанов беха, Сотир, Гешев… за по телефона… и се смеят тихо, а аз с такова удоволствие им обяснявам на колегата немец, …баварец, че вследствие моята простотия всичко се случило… И после една (…) унгарец, или колегата поляк, (…) накрая Гешев вика – „Абе, аз обичам да се правим на луд, ама вие, господин премиер, май се правите много успешно”. Не, бе, викам, брат ми – прост съм и ми е лесно. То е кофти да си сложен. …Аз съм като тея старите трактори – какво му сипеш, той си пърпори и си върви… (пауза)

Така че, така й кажи на Цвета Караянчева – да обяснява всичко с простотията си. Иначе раздуйте това, че вкарах така (…), това… Ка Фе Не по „Еврохолд”, на тоя да му размажа физиономията, че не се съобразява с мене, това е много важно… А това за къщите за гости как се движи? (пауза)… Да, това сутринта аз съм го разпоредил…. Ами стотина-двеста къщи за гости как ще приберем… (пауза)… Дааа, на Манолев шъ (…) ще му повдигнат днеска или утре обвинение…(…) те са… Ако допре-допре… еее, там и кмета, и кмета ще изгори…иии така… но аз ще изгоря всичко, да не изгори Елена Йончева оттука… Един няма да пощадя от наш’те… (пауза)… Даааа… (дълга пауза)

…Нее, приказва, ама (…) аз ко знаех… По Би Ти Ви не беше лошо, показаха ни къртиците, …сички… (дълга пауза)…
Да де, ама те сега като ги закачат и едните и другите, то ша вървът къщите за гости и на единия и на другия… Няма как (…) така да… то това им е проблема… (пауза)… Неее, снощи ги показваха, с цветенца, с такива работи… показваха… градинарите… ама сега съм пратил полицията, и ако се окаже, че и там като при Манолев не са ходили гости, изведнъж си разследваща журналистка, ама свекър ти не го разследваш.

(край на записа)

ВИЖ АУДИО ФАЙЛА:

Коментар на темите от записа:

В записа са засегнати няколко явни събития от политическия и икономически живот и няколко неявни.

Всички събития обаче са проверими.

Явното:

– Сутринта на 24 април 2019 парламентът отказва да признае арменския геноцид. По предложение на Караянчева е приета декларация, в която думата “геноцид” е заменена с “масово изтребление”. Борисов присъства в залата и също коментира, че българския израз е “масово изтребление”
https://btvnovinite.bg/…/deputatite-vse-pak-ne-priznaha.htm…

Из записа: “Цветаа… не само, просто Цвета да каже аз съм проста кърджалийска п…. И не мога да правя разлика между масово изтребление и геноцид. И толкоз и тва не е спешно да ме търсите, спешно е спешно. Тва е, просто казва си, че е проста жената и си кара…”

– Към обед на 24 април 2019 г. КФН се самосезира и започва проверка в Еврохолд, която е изявила желание да купи ЧЕЗ.

Из записа: “Иначе, раздуйте тва, че вкарах така го, АДФИ, тва КФН по Еврохолд на тоя да му размажа физиономията, че не се съобразява с мене, тва е много важно”

– На 24 април 2019 г. Прокуратурата обявява, че започва проверки на всички къщи за гости построени с европари

Из записа: “А това за къщите за гости как се движи? Да, тва сутринта съм го разпоредил всички да ги… Стотина-двеста къщи за гости как ще прибЕрем”

– На 25 април 2019 г. Прокуратурата обвинява Александър Манолев за къщата му за гости в Лиляново.

Из записа: “Манолев ще изгори ще му повдигнем днеска или утре обвинение, ще го съсипем. Аз го предупредих. Там и кмета, кмета ще изгори и така.”

„Кметът“ е вероятно кмета на Сандански, който няма къща за гости, но е помагал на Манолев да си прокара минерална вода до къщата.

– На 23 април 2019 г. ПИК разкрива къщи за гости в с. Велика, община Царево, свързани с Елена Йончева

„Но аз ще изгоря всичко, за да изгори Елена Йончева, един нема да пощадя от наш’те.“

Неявното, за което Ненчо Балабанов няма как да знае:

1. Говори се за среща, на която присъстват Цацаров, Гешев, Влади Горанов и Борисов.

Срещите във формат премиер – главен прокурор са публично известен факт. Те се случват в сряда, а 24 април е сряда.

„Сутринта имах същия случай и Влади Горанов беха, Сотир, Гешев и по телефона и се смеят там тихо.“

2. По време на срещата с Цацаров, Гешев и Влади Горанов Борисов провел разговори с премиера на Бавария, премиера на Унгария и премиера на Полша. Гешев се възхитил от това как Борисов се прави на луд.

“Когат си прост е лесно. Аз сутринта три пъти, нали му обяснявах, може да съм прост, не знам английски, всъщност, не съм разбрал това, което ми е казвал правилно и съм ги наебал в 200 едни чужденци, премиери. И ся като се усетиха, че съм им го вкарал, а аз съм се оправИл, а те са затънали, и се обаждат да ми кажат, защо съм. И му викам не е със лошо, прост съм. Нали английския ми е лош, всъщност, нали това искате? Мама му да еба, язък. Е, ма тоо… то се набутало вече у д…та… Аз със такова удоволствие му обяснявам на колегата немец, баварец, че вследствие на моята простотия всичко се е случило, а после на колегата унгарец и на колегата поляк.”

Контекст:

На 10 април 2019 има извънреден Европейски съвет в Брюксел, на която е обсъждан Брекзит и искането на Великобритания да се удължи срока и да се сподели вината за “шок и ужас” от раздяла без договор между ЕС и Обединеното Кралство. Думите “шок и ужас” са на самия Борисов. За да не е вината в ЕС трябва удължаване на срока за Брекзит. Дискусията е колко да е дълъг срока. Приет е компромис – 31 октомври 2019 г.

Борисов на два пъти споменава пред български журналисти, че е имало дълги напасвания на тълкуванието:

“Цанчев, ти ме поправи, да не объркаме термин, дипломатически, казва Борисов.” “Всяка една думичка на английски какво значи, как значи, как би могла да се интерпретира и какви последици би донесла.”

Изводът е, че Борисов заради простотията си и незнанието на английски е направил някакъв дипломатически гаф на този европейски съвет, заради който се е обяснявал с премиерите на Бавария, Унгария и Полша. Тази информация е проверима като се проследят политическите изказвания в Германия, Унгария и Полша след съвета на 10 април и се поиска официална информация за проведените разговори с Борисов с тях на 24 април.

В търсене на консенсус между всички и с реверанс към позицията на Турция убийството на 1,5 милиона души бе определено като „масово изтребление”

– На 25 април 2019 г. на Александър Манолев, зам.-министър на икономиката, е повдигнато обвинение за неговата вила, която е получила от фонд „Земеделие” 391 хил. лева финасиране като къща за гости, а се използва като лична вила. По това може да се съди, че вероятно записът на Борисов е от 24 април 2019 г. – той казва, че утре или вдругиден ще повдигнат обвинение на Манолев.

Обвинението срещу Манолев влезе в съда в Благоевград през януари т. г., но няма решение по делото. През януари стана ясно, че прокуратурата разследва само 23 къщи за гости от 746 проверявани. За къщата на т. нар. свекър на Елена Йончева няма обвинения, правени са му две проверки.

Висш чиновник във фонд „Земеделие” Янаки Червеняков (чиято тъща е построила къща за гости с финансиране по програмата) беше уволнен след скандала, но не му бяха повдигнати обвинения.

През май 2019 оставка подаде зам.-изпълнителният директор на фонд „Земеделие” Иванка Багдатова-Мизова, защото нейният мобилен телефон се оказа в сайт за отдаване под наем на къщи за гости. Дни след нея оставка подаде и земеделският министър Румен Порожанов. Но към тях обвинения не са повдигани. До осъдителни присъди за злоупотреба с евро средства в лични вили още не се стигало.

Шефът на фонд „Земеделие” Живко Живков попаде оставка чак през юли, като тя беше свързана и с последващи обвинения към арестувания Миню Стайков и обвинения срещу други седем души. Същия месец бяха арестувани петима души от ръководството на фонд „Земеделие”, включително изпълнителният директор Калоян Костадинов. Още няма осъдени.

За Цвета Караянчева в записа се говори по повод декларация, приета на 24 април 2019 г. в българския парламент, с която е трябвало да осъдят арменския геноцид. По нейно настояване думата „геноцид“ не се използва, а е употребен изразът „масово изтребление“, и по този повод има спорове сред депутати. Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

6 кометара за Пълна стенограма на вулгарния Запис с Борисов + аудио и тълкувание на коментираните в записа събития!

 1. Vladi Отговор

  13.06.2020 в 23:17

  ясно е че записа е истински, ясно е че бойко борисов е патологичен лъжец , не може да се монтира с изрезки такъв запис при положение че на фона на записа се чуват, песни реклами и тн. от национално радио или телевизия , монтаж или колаж е невъзможен Бойко Борисов е изрод – психично болен убиец и лъжец !

 2. Анонимен Отговор

  14.06.2020 в 1:26

  КАКЪВ ГОЛЯМ ДЕБЕЛ ПРОСТАК НИ УПРАВЛЯВА МАЙНОЛЬО КАКЪВ ПОЗОР НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГО ГРЪМНЕ

 3. postradal pasi Отговор

  14.06.2020 в 13:33

  Оставка стига ти толкова цял един народ се срамува от простотията ти бойко борисов(барух барах) хайде върви си зад решетките връщай заграбеното заедно с цялата живкова клика , натрупаното по швейцарски банки отдана се знаеше и колко поръчкови убийства бяха извършени заради казване на истината

  ОСТАВКА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Иван Отговор

  15.06.2020 в 10:49

  Никой не може да избяга от природата си, но за съжаление винаги има овце, които не го забелязват или се правят, че не им пука.
  Най-лошото в тази тирада, не са откровенията Му, а лекотата, с която се разглеждат национално значими събития, отношението към останалите хора и брутално високото самомнение на съществото. Като добавим и ръкоплясканията на слугите му за тази възмутителна и гнусна хвалба разбираме, че държавичката ни е вече неспасяемо прекрачила в бездната. Нормални хора, още по-малко народ, МИНУТА НЕ БИХА ТЪРПЕЛИ тази банда голи охлюви да ги управлява. За съжаление тук или леко се хихика под одялото или героично се развиват теории на маса, но реални действия няма. Пример е „основната опозиционна сила“, която се раздира от боричкания на върхушката си, ТОЧНО В ТОЗИ МОМЕНТ. Ако човек има малко самоуважение, никога не би ги подкрепил тези интересчии.

 5. Иванов Отговор

  15.06.2020 в 14:29

  Всичките му съкилийци от затвора в Чехия не са между живите. Изводи си правете сами.

 6. Иавнов Отговор

  08.11.2020 в 15:06

  ..Радев, съжалявам че гласувах за тебе. И ти се оказа една аморфна, пихтиеста маса, която не може и не смее да се пребори с един прост олигофрен. Всеки ден той си позволява да бълва лъжи и клевети срещу тебе, а ти мълчиш като рибац До кога? Изригни!
  Ако нямаш кораж, прояви поне милосърдие, позволи на този изпаднал в агония тиранин да си отиде. Достатъчно да изпратеи само гвардейците си и 2-3 БТРа отсреща за да му помогнеш да си отиде

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *