Путин: Русия не можеше повече да толерира Геноцида върху хората в Донбас!

2

Украинските власти неколкократно публично заявиха, че нямат намерение да прилагат Минските мирни споразумения за Донбас, заяви руският президент.

През последните 6 години Русия следеше да се изпълняват Минските мирни споразумения, защото този документ беше резултат от голям компромис, който направихме на Украйна. Това заяви пред журналисти руският президент Владимир Путин във вторник. Той добави, че след като Русия призна двете републики за независими, въпросните споразумения вече не съществуват.

„При обособилата се нова ситуация, да, разбира се, вече Минските споразумения не съществуват. Защо да ги прилагаме, след като вече сме признали независимостта на тези образувания?“, каза руският държавен глава. „И затова искам още веднъж да подчертая, че бяхме заинтересовани от прилагането на този пакет от мерки, защото той беше резултат от сериозен компромис“, подчерта Путин. Той припомни, че е сред авторите на този документ от името на Руската федерация.

„След като украинските власти публично заявиха, че нямат никакво намерение да спазват Минските споразумения, Руската федерация вече нямаше как да продължи да толерира геноцида върху хората в Донбас. „В интерес на истината, вчерашното събитие, признаването на тези републики, бе продиктувано именно от факта, че ръководството на Киев, ръководството на Украйна през последните седмици на няколко пъти публично декларира, че няма да изпълнява тези споразумения. Не че някога са го правили, но когато ти заявят директно в очите, че няма на какво да се надяваш… Те няма да се съобразяват, какво друго да направим, освен това което сторихме? Изчакахме всички първи лица в държавата им публично да обявят това и пристъпихме към действие. Какво повече да чакаме? Да седим, да чакаме и да гледаме как издевателствата и геноцида над хората в Донбас продължава, ли?! Украинската власт вършеше геноцид над почти 4 милиона души, които живеят на тези територии? Просто е невъзможно да се гледа това. (…) Е, как може да се търпи повече?“, каза руският лидер.

Киев сведе до нулата всички усилия за изпълнение на Минските мирни споразумения, те бяха „убити“ от украинското ръководство много преди признаването на ДНР и ЛНР, каза още Владимир Путин. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. СЛАВА ВЕЛИКА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС ВЕЛИКИ РУСКИ БРАТЯ ОБИЧАМЕ ВИ РАДВАМЕ СЕ НА СВОБОДАТА НА БРАТСКИ РУСКИ ДОНБАС СПАСЕТЕ И НАС ПРАТУШКИ ОТ НАТО ЕС САЩ р. радев киро простото ЦЯЛАТА УПРАВЛЯВАЩА ФАШИСТКА ХУНТА ТЕ УБИХА БЪЛГАРИЯ ИДВАЙТЕ ВЕЛИКИ РУСКИ БРАТЯ СПАСЕТЕ НИ

  2. Българските туземци обаче толерират с радост геноцида над сънародниците си. Радват се и че децата им стават курви и джендъри и напускат родината си.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *