Путин пред ОДКБ: Американските БиоЛаборатории в Украйна са създавали компоненти на биологични оръжия за Унищожаване на Славяни!

1

„Разширяването на военната инфраструктура на НАТО на териториите на Финландия и Швеция със сигурност ще предизвика нашия отговор. Ще преценим какъв да е той въз основа на заплахите, които ще ни бъдат създадени“, допълни президентът

Целта на американските биолаборатории в постсъветското пространство е да събират биологични материали и да изследват спецификата на разпространението на вирусите в нашия регион, заяви руският президент Владимир Путин. Той припомни, че Русия отдавна алармира за военно-биологичната активност на САЩ в региона, предаде ТАСС.

„Както знаете, Пентагонът е създал десетки специализирани биолаборатории и центрове в нашия общ регион. И те в никакъв случай не се занимават с оказване на медицинска помощ на населението на страните, в които са разположени. Основната им задача е да събират биологичен материал от местното население и да изучават за свои цели спецификата на разпространението на създадени от тях вируси и опасни болести“, каза Путин по време на юбилейната среща на върха на Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКБ) в Кремъл. В юбилейната сесия, посветена на 30 г. от подписването на договора, участваха президентите на страните от договора – Русия, Армения, Беларус, Казахстан, Киргизия и Таджикистан.

„Сега в хода на специалнтаа операция в Украйна получихме документални доказателства, че в непосредствена близост до нашите граници всъщност са създадени компоненти на биологични оръжия, в нарушение на световната конвенция за забрана на биологичните оръжия. В тези биолаборатории са се разработвали всевъзможни методи и механизми за дестабилизиране на епидемиологичната обстановка в постсъветското пространство“, каза Путин, цитиран от Интерфакс.

Западът си затваря очите за ескалацията на неонацизма, който се наблюдава отдавна в Украйна и фактически го поощрява, заяви още руският президент.

„За съжаление, в съседна Украйна отдавна се наблюдава разгул на неонацизма, за което партньорите ни от т. нар. „колективен Запад“ си затварят очите и на практика го поощряват. Всичко това е придружено от небивал изблик на неистова русофобия в т.нар. цивилизовани и политкоректни страни от Европейския съюз“, изтъкна Путин.

„Екстремисти има навсякъде. По един или друг начин те излизат от нелегалност и проявяват себе си. Но никъде, подчертавам, никъде на държавно ниво не се героизират нацистите. Никъде. И никъде в цивилизованите страни правителствата не поощряват неонацистки факелни шествия с нацистка символика. Това не се прави никъде. За съжаление, се случва в Украйна“, заяви още президентът.

Путин подчерта, че държавите от ОДКБ трябва заедно да защитават пометта за победата във Великата отечествена война и подвига на народите, които понесоха огромни загуби в борбата с нацизма.

„Трябва да противодйстваме на всички западни опити за реабилитация на нацистите, на техните помагачи и на съвременните им последоватери. Това е изключително важно именно днес, когато в редица страни на Европа събарят паметниците на георите-освобдители, забранява се да се поднасят цветя на мемориалите им, цинично се опитват да пренапишат историята, възхвалявайки убийците и предателите, оскърбявайки жертвите на същите и зачерквайки подвига на онези, които изстрадаха тази общочовешка победа и победиха“, подчерта още Владимир Путин.

Президентът предупреди и за реакцията на Москва на разширяването на военната инфраструктура на НАТО на териториите на Финландия и Швеция, предава ТАСС. „Разширяването на военната инфраструктура на тази територия (Финландия и Швеция – бел. ТАСС) със сигурност ще предизвика нашия отговор“, каза Путин.

„Ще решим какъв ще е той въз основа на заплахите, които ще ни бъдат създадени“, допълни още Путин.

В същото време той добави, че със сегашния си неутрален статут Финландия и Швеция не са пряка заплаха за Руската федерация и Москва няма проблеми с тези страни.

„Ако обаче Финландия и Швеция се присъединят към НАТО… експанзията на Алианса за сметка на тези страни вече ще е пряка заплаха за Русия“, коментира Путин.

„Разширяването на НАТО е изкуствено“, смята руският лидер. „Алиансът отдавна надхвърли географската си рамка и чисто отбранително предназначение. Той се опитва все по-активно да се намесва в международните въпроси, да контролира международната обстановка и да влияе не по най-добрия начин в други региони по света“, добави Путин.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. СЛАВА НАЙ ВЕЛИК НА СВЕТА ВЛАДИМИР ПУТИН БЪЛГАРСКИЯ НАРОД СМЕ ГОРДИ ЧЕ СТЕ НАШИ РОДНИ ИСТИНСКИ БРАТЯ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ ПОБЕДЕ ЗА ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА ВОВЕКИ РУСИЯ ГОСПОДИ ПАЗИ Я НАТО ЕС САЩ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ МРАЗИМ ВИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *