Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Путин: Западът Излъга Русия, че НАТО няма да се разширява на изток, а сега е в Истерия! Излишна мелодрама!

„Западът излъга Русия, че инфраструктурата на НАТО няма да се премести на изток нито със сантиметър, а сега е в Истерия! Излишна мелодрама!“ Това заяви руският президент Владимир Путин.

„Искам още веднъж да обясня логиката на нашето поведение и нашите предложения към САЩ и НАТО: Както знаете, през 92 г. Западът ни обеща, че инфраструктурата на НАТО няма да се развива на изток нито със сантиметър към границите на Русия. Всички добре знаят това“, припомни руският държавен глава на пресконференция във вторник след разговорите в Кремъл с унгарския премиер Виктор Орбан. „И днес отново всички виждаме до къде се е разпростряло НАТО. Алиансът погълна Полша, Румъния, балтийските държави и опря плътно в границите на Руската федерация. Те казаха едно, а направиха друго“, добави Путин.

Президентът на Русия припомни, че преди няколко години САЩ най-безпринципно се оттеглиха от договора за противоракетна отбрана. „Дълго ги увещавахме да не го правят, защото този договор беше един от основополагащите гаранти за сигурността в света. Въпреки това САЩ излязоха, а сега пусковите установки за противоракетната им отбрана са разположени буквално под носа на Русия – в Румъния и в Полша“, заяви Владимир Путин. Той посочи, че в тези две НАТОвски страни има пускови установки МК-41, на които могат да се монтират ударни системи „Томахоук“, които покриват периметър от хиляди километри навътре в територията на Русия. „Е, това не е ли заплаха за нас?“, попита руският президент.

„В член 10 от договора от 1949 г. на НАТО е записано, че Алиансът, в съгласие с всички участници и членове на военната организация, може да приема и други европейски държави в НАТО. Може, но не е задължен“, каза руският президент. По думите му „Съвсем спокойно Съединени щати и НАТО могат да кажат на всяка държава, включително и на Украйна: „Ние искаме да гарантираме вашата сигурност, ценим и уважаваме вашето желание да членувате при нас, но не можем да ви приемем, защото имаме други, приети по-рано международни задължения. Като например това към руснаците.” „Какво от това би било непонятно или пък обидно за Украйна?”, изрази недоумение Путин.

Той е убеден, че „трябва да се намери начин да се гарантират интересите и сигурността на всички участници в настоящия спор: Украйна, държавите от ЕС и Русия. Но това може да се постигне не с истерии и повърхностно отношение, а само със сериозно, внимателно отношение на тези държави към документите, които предложи Русия.“ Skandalno,net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

5 кометара за Путин: Западът Излъга Русия, че НАТО няма да се разширява на изток, а сега е в Истерия! Излишна мелодрама!

 1. Анонимен Отговор

  03.02.2022 в 3:27

  ГОСПОД ДА ТЕ ПАЗИ БРАТСКА РУСИЯ КОЙТО ВДИГА РЪКА СРЕЩУ ТЕБ ЖИВ ДА НЕ ОСТАНЕ

 2. Анонимен Отговор

  03.02.2022 в 6:59

  АКО СЕ СТИГНЕ ДО ВОЙНА НЕ ЯДРЕНА ТОВА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ТЪЙ ЖЕЛАНОТО ОСВОБОЖДЕНИЕ НА ПОДСЪВЕТСКИТЕ РЕПУБЛИКИ ОТ ТЕРОРА НА НАТО ЕС САЩ СОРОС ИСКАМЕ СИ ЖИВОТА С РУСКИТЕ НИ ВЕЛИКИ И СВЯТИ БРАТЯ

 3. Анонимен Отговор

  03.02.2022 в 7:01

  ВСИЧКИ ПОДСЪВЕТСКИ РЕПУБЛИКИ С РАДОСТ ЩЕ СЕ ПРЕДАДЕМ НА БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ

 4. Анонимен Отговор

  03.02.2022 в 7:18

  СЛАВА ВЕЛИКА ГОРДА ПРАВОСЛАВНА СВЯТА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ НИКОГА СЪС НИКОГО НЯМА ДА ТЕ ЗАМЕНИМНАРОДИТЕ НА ПОДСЪВЕТСКИТЕ РЕПУБЛИКИ СИ ИСКАМЕ ЖИВОТА С ВАС СВЯТИ РУСКИ БРАТЯ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ ВСИЧКИ СМЕ НАБУТАНИ В НАТО И ЕС НЕЗАКОННО БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ И БЕЗ ДА НИ ПИТАТ ПРОДАЖНИТЕ ПРЕДАТЕЛСКИ ПРАВИТЕЛСТВА МАРИОНЕТКИ НА САЩ

 5. Анонимен Отговор

  03.02.2022 в 7:21

  СПАСЕТЕ ПОДСЪВЕТСКИТЕ РЕПУБЛИКИ РУСКИ БРАТЯ СВЕТОВНИ МИРОТВОРЦИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *