Путин: Една държава може да е или независима, или колония. Колониите Нямат Перспективи

Владимир Путин е убеден, че в съвременния свят държавите могат да бъдат или суверенни, или колонии, няма междинно положение.

„Светът се променя и то с много бързи темпове. И за да претендира за някакъв вид лидерство, не говоря само за глобално лидерство, а и за регионално или пък поне за такова върху собствената си територия, всяка страна, всеки народ, всяка етническа група трябва да си гарантира своя суверенитет“, каза руският президент на среща с млади предприемачи в четвъртък. „Защото днес няма междинно състояние: или страната е суверенна, или е колония“, обясни той.

Според Владимир Путин колониите нямат шанс да оцелеят в тежка геополитическа борба като днешната. „Ако една държава или група от държави не са в състояние да вземат независими, самостоятелни решения, това значи, че тази страна е колонизирана. И бидейки колония на друга страна, тя няма исторически перспективи, няма шансове да оцелее в такава тежка геополитическа борба, като днешната“, каза Путин. Той отбеляза, че не иска да назовава конкретни държави, „за да не обиди никого“, но добави, че геополитическата борба винаги е съществувала, просто в различните исторически периоди е протичала с различен интензитет.

Владимир Путин определи демографията като основен приоритет на неговото правителство и подчерта, че руснаците трябва да са повече и да са здрави. „Първата ни основна задача е Демографията. В Русия трябва да имаме повече хора и те трябва да са здрави“, каза той.

Русия няма да има затворена икономика, страната ни не възнамерява да се „огради със стени“, каза още руският президент по време на срещата с млади предприемачи. „Що се отнася до „затворената“ икономика, както казахте. Искам да се върна към това още веднъж. Никой няма намерение да гради затворена икономика. По времето на СССР ние сами се отделихме от световния пазар, създадохме т. нар. „желязна завеса“ – ние я спуснахме със собствените си ръце. Няма да правим това сега“, каза Путин. Той подчерта, че е „не само глупаво, но и невъзможно в днешния свят държава като Русия да се загражда със стени. И ние няма да строим такава ограда около нас“, каза руският президент. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. СЛАВА НАЙ ВЕЛИК НА СВЕТА ВЛАДИМИР ПУТИН ГОРДЕЕМ СЕ ЧЕ СИ НАШ ИСТИНСКИ РОДЕН БРАТ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ ИМАШ ОБИЧТА И НАДЕЖДАТА НА ЦЕЛИЯ СВЯТ БЪДИ ПРЕБЛАГОСЛОВЕН НАШ БРАТ МЕЧТАЕМ ДА ТЕ ПОСРЕЩНЕМ СКОРО В БЪЛГАРИЯ ТИ СИ МЕЧТАТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

  2. Мъдрост извира от всеки коментар на този човек. Как светът и конкретно голяма част от българите не оценяват този факт. Истината е,че „пещерната“ омраза замъглява съзнанието на много хора. Но докато това влиза в плановете на САЩ и Англия за доминация и за източване ресурси, каквото са правили всичките европейски държави по време на колониалния период, то такива като нас трябва да си дават сметка за всички негативи от колониалния ни статут, за което трябва да си политически сляп за да не видиш.Путин направи революция в статута на Русия, възвърна националната и гордост, укрепи икономиката и , разви и земеделието и други отрасли.Затова мястото му в историята за разлика от много американски президенти е осигурено.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *