Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Путин в Деня на Победата: Много държави Лъжат децата си за Войната и ВЪЗРАЖДАТ ФАШИЗМА! Това е много ОПАСНО!! (С ВИДЕО)

„Редица страни се опитват да изопачат истината за Великата Отечествена война. Възраждат едни забравени и много опасни идеологии и безсрамно лъжат своите деца за историческата истина“. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин в eмоционално слово пред участниците в парадa на Червения площад в Москва по случай Деня на Победата. „Днес уроците на Войната са актуални както никога досега“, изтъкна държавният глава на Русия по повод 74 г. от Победата.

Русия ще продължи да развива своя отбранителен потенциал, но остава отворена за сътрудничество с други страни в борбата със световния тероризъм, екстремизма и възраждащия се неонацизъм, каза още президентът Путин в словото си.

Поуките от Великата отечествена война все още са актуални и колективният отпор срещу носителите на смъртоносни идеи отново има определящо значение, отбеляза Путин. И продължи: Призоваваме всички страни да осъзнаят общата ни отговорност за създаване на ефективна, равна и справедлива за всички система за сигурност!

„Наш свят дълг е да защитим истинските герои от войната. В някои страни безсрамно лъжат своите деца за войната и превръщат в кумири, героизират хора, които, забравили за честта и човешкото достойнство, слугуваха на нацистите“, заяви президентът на Русия.

„Поздравявам ви с Деня на Победата – деня на нашата гордост и скръб, на нашата безгранична благодарност към защитниците на Отечеството, които разгромиха нацизма.

Днес всички те са на пиедестала на градиозната Победа. За нея те воюваха и се трудиха, преминаха по жертвения път на нечовешките изпитания, с непоколебима твърдост устояха в пъкъла на сраженията. Всички издържаха, отдадоха всичко, което можеха и извоюваха, изстрадаха Победата!

С всяка изминала година ние все повече, все по-остро чувстваме нравствената сила на този безпримерен подвиг, осъзнаваме непреходната ценност на този боен триумф на нашия народ. Именно той защити и спаси Родината, стана надежда и опора за цялото човечество и се превърна в основен освободител на народите на Европа“, заяви Путин.

Той подчерта, че победата над фашизма стои на специално място сред победите на руското оръжие. И я определи като „възмездие за нацистите за всичките им безчинства, защото те се изживяваха като висша раса и разпалиха страшна война“.

„На тази нагла сила се покориха много държави, а безнаказаността заслепи нацистите. Те мислеха, че по същия начин могат да подчинят и Съветския съюз – хилядолетната историческа Русия. Не стана!“, заяви Путин.

„Победата бе изкована от целия народ. Първият подъл и внезапен удар на нашествениците пое гарнизонът на Брестската крепост. Биха се до последния човек и оставипа на потомците надписи по стените на крепостта, от които и днес дъхът спира. Днес те за нас звучат като клетва и като завет: „Умирам, но не се предавам“.

И подвизите на руските войни в наши дни говорят за това, че този завет не е забравен. Тази клетва е приета на въоръжение от днешното поколение защитници на Отечеството и е основен залог за абсолютната надеждност и непобедимост на руското оръжие“, каза в словото си руският президент.

„Победата бе постигната с храбростта на участниците в отбраната на древните руски столици – Киев и Велики Новгород, смелостта на защитниците на Смоленск, Одеса, Севастопол, безпределната твърдост на жителите на блокирания Ленинград.

На всеки плацдарм, на всеки рубеж се извършваха подвизи с огромна духовна сила, често от съвсем млади хора. Неслучайно половината от удостоените със званието Герой на Съветския съюз са бойци под 25 години.

Мнозина отиваха на фронта направо от ученическата скамейка и останаха завинаги там, на предната линия, без да познаят щастието на любовта, семейството, радостта от раждането на деца…

Войниците на своята страна не пожалиха живота си за нейната свобода, за мирното бъдеще, за всеки от нас. Ние никога няма да забравим тяхното мъжество и саможертва, тази безмерна цена, с която бе платена Победата.

Прекланяме глава пред паметта на синовете, дъщерите, бащите, майките, дедите, съпругите, братята, сестрите, роднините, приятелите. Скърбим за ветераните, които вече не са сред нас“, каза Путин преди да обяви едноминутно мълчание в памет на загиналите.

„Паметта за Великата Отечествена война, за истината за нея – това са нашата съвест и отговорност.

Днес ние виждаме как в някои държави съзнателно изопачават събитията от войната и издигат като кумири онези, които, забравили за честта и човешкото достойнство, слугуваха на нацистите. А днес безсрамно лъжат своите деца и предават предците си.

Путин наблюдава парада заедно с ветераните и президента на Казахстан

Наш свят руски дълг е да защитим истинските герои. Ние се прекланяме пред всички ветерани от поколенията победители. Вие и вашите деца днес живеете в различни държави от бившия СССР, но подвигът, който извършихте заедно, не може и няма как да бъде разделен. Ние винаги ще ви почитаме, ще прославяме победата, която беше и остава една за всички“, подчерта Путин.

Нашият народ знае, какво е война. Тя донесе скърби за всяко семейство, неизчислими страдания. Ние нищо не сме забравили, помним всичко и свято тачим доблестта на войните на Победата. Именно в тяхна чест са военните ни паради, гърма на салютите и колоните на „Безсмъртния полк“.

Денят на Победата винаги сближава, сродява всички поколения, кара ни да отворим сърцата си един към друг.  Днес ние не крием своите чувства и тези искрени чувства обединяват цяла Русия. Ние се гордеем с нашата сплотеност, радваме се, че заедно с нас са нашите деца и внуци, че можем да им предадем святата памет за героичните дела на нашите бащи и деди и да сме сигурни, че техният подвиг, техните победи, ще живеят вечно“, завърши словото си руският президент.

Над 13 000 войници участваха в парада на Червения площад. Бяха показани над 130 единици военна техника.

Част от парада бяха и хиляди хора, носещи портрети на роднини, които са воювали през Втората световна война като войници в руската армия. Маршовете под наслов „Безсмъртния полк“ започнаха преди около седем години, като подобни маршове се провеждат в градове по целия свят, включително и в България.

ВИЖ ВИДЕОТО:

източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

3 кометара за Путин в Деня на Победата: Много държави Лъжат децата си за Войната и ВЪЗРАЖДАТ ФАШИЗМА! Това е много ОПАСНО!! (С ВИДЕО)

 1. Георги Енев Отговор

  09.05.2019 в 19:27

  Слава на братска Русия! Българският народ е признателен, независимо от продажните политици! Бъдещето ни е единствено в съюз с Русия!

 2. Анонимен Отговор

  10.05.2019 в 9:22

  ВЕЧНА СЛАВА И БЕЗСМЪРТИЕ БРАТЯ ОСВОБОДИТЕЛИ ОТ ВСИЧКИ РЕПУБЛИКИ НА С С С Р БЛАГОДАРИМ ВИ ВЕЛИКИ И СВЯТИ РУСКИ БРАТЯ ЗА ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМА НА ВСИЧКИ ВАС 27 МИЛИОНА ГОРДЕЕМ СЕ СЪС ВАС БРАТУШКИ И НИКОГА СЪС НИКОГО НЯМА ДА ВИ ЗАМЕНИМ ДОКАТО НИ ИМА НА ТОЗИ СВЯТ НАТО ЕС САЩ ГЕРБ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ТЕРОРИСТИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ ВИЕ ПРОКУДИХТЕ ДЕЦАТА НИ И УБИХТЕ БЪЛГАРИЯ ИСКАМЕ ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА ИСТОРИЯТА И ГЕРОИТЕ НИ ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ

 3. Анонимен 1 Отговор

  12.05.2019 в 1:28

  Каква е разликата между немския фашизъм и Руския комунизъм. И двете са социалистически системи. Разликата между руския социализъм и немския социализъм е тази, че немския социализъм беше социализъм само за немците и 2-3 техни съюзници. Останалите страни трябваше да бъдат „тор“ за немската раса, докато руският социализъм беше социализъм за целия свят. СССР не само, че не дискриминираше, но и помагаше на страните които бяха приели социализма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *