Проф. Р. Епщайн: От 2016 г. Гугъл и Фейсбук манипулират всички избори в САЩ в полза на Демократите-Глобалисти! (ВИДЕО)

0

През 2016 г. на президентските избори в САЩ Хилъри Клинтън е получила между 2,6 и 10.4 млн. гласа благодарение единствено и само на манипулации от Гугъл. Това заяви в съда д-р Робърт Епщайн, професор по психология, който от години изследва манипулациите на големите гиганти Гугъл, Фейсбук и Туитър. Целият разпит на проф. Робърт Епщайн Вижте във ВИДЕОТО в края на статията:

Проф. Робърт Епщайн

„Тези 2.6 милиона са първоначалният минимум, размерът е между 2.6 милиона и 10.4 милиона гласа, в зависимост от това колко агресивни са били в използването на техниките, които изучавам, като манипулиране на търсачките, ефектът на търсене по подразбиране, ефектът на машинно генерираните отговори и много други, които те контролират и никой не може да им продиводейства, те са без конкуренция, това са инструменти, които те имат изключително на свое разположение. През 2020 г.,ако Гугъл, Фейсбук и Туитър подкрепят същия кандидат, има 15 милиона гласа, които чакат и могат да бъдат задействани, без знанието на хората и без да останат доказателства, които властите да могат да проследят.“ Това казва в изслушване пред сенатската комисия д-р Робърт Епщайн, професор по психология, който от години изследва манипулациите на големите гиганти Гугъл, Фейсбук и Туитър по време на изборите в САЩ. Водещ на заседанието е републиканския сенатор Тед Круз. По време на изслушването д-р Епщайн декларира, че е голям поддръжник на Хилъри Клинтън и демократите.

– Д-р Епщайн, доколкото съм запознат с миналото Ви, Вие нито сте републиканец, нито сте консерватор. Това така ли е?

– Меко казано.

– Но в действителност Вие сте бивш главен редактор на „Психологията днес“, нали така? Вие сте уважаван академик. Вие сте свидетелствали пред тази комисия, че манипулацията на вота, извършена от Гугъл даде поне 2.6 милиона допълнителни гласа за Хилари Клинтън през 2016, така ли е?

– Така е.

– Така, искам да съм сигурен, че Ви разбирам, Вие лично подкрепяхте и гласувахте за Хилари Клинтън?

– Аз бях много силен публичен поддръжник на Хилари Клинтън, да.

– Така че Вие не сте разочарован, че хората гласуваха, но свидетелствате, че Гугъл, чрез умисъл в резултатите при търсене, е манипулирал гласоподавателите, без те да подозират това?

– В огромна степен, и това, което твърдя е, че вярвам в демокрацията, вярвам в свободните и честни избори, повече от всякаква лоялност към кандидат или партия.

– И продължавайки нататък, ако правилно разбирам Вашите показания, Вие казвате, че в  последващите избори Гугъл, Фейсбук и Туитър и манипулацията с главна буква, са успяли да манипулират 15 милиона гласа в президентските избори?

– През 2020 ако всички тези компании подкрепят същия кандидат, има 15 милиона гласа, които чакат и могат да бъдат задействани, без знанието на хората и без да останат доказателства, които властите да могат да проследят.

– Вие описвате напомнянето за участие в гласуването и казвате, че то не е било в услуга на обществото, а по-скоро е било манипулация. Можете ли да обясните как работи това, не съм сигурен, че всички го разбират в детайли?

– Разбира се. Ако в деня на изборите през 2016 Марк Зукърбърг например, е избрал да изпрати напомняне за участие в гласуването, да кажем само на демократите, а никой не би могъл да разбере дали го е направил, това би дало в този ден допълнително поне 450 000 вота на демократите и ние знаем това без всякакво съмнение от публикуваните данни на Фейсбук, защото те направиха експеримент, за който не казаха на никого, по време на изборите през 2010 и го публикуваха през 2012, в който са участвали 60 милиона Фейсбук потребители.

Те са изпратили напомняне за участие в гласуването, с което са накарали около 360 000 души повече да станат от дивана и да отидат да гласуват, които иначе биха си останали у дома. Това, което искам да кажа не е, че г-н Зукърбърг е изпратил това напомняне през 2016. Имам предвид, че той беше прекалено самоуверен, мисля, че Гугъл беше самоуверен, че всички тези компании бяха.

Не мисля, че той е изпратил това без поставени системи за наблюдение, за които ние никога няма да научим какво са правили тези компании, но съм сигурен, че през 2018 те бяха по-агресивни, имаме много данни в подкрепа на това, а през 2020 можете да се обзаложите, че всички тези компании ще участват,  а методите, които използват, са невидими, те са недоловими, и са по-мощни от всички ефекти, които някога съм наблюдавал в бихевиористичната наука, а аз съм се занимавал с нея почти 40 години.

– Знате, нашите колеги демократи в тази комисия често говорят за вредния ефект от големите пари и големите корпоративни долари. Това, което Вие свидетелствате е, че шепа милиардери от Силициевата долина и гигантски корпорации са способни да похарчат милиони долари, ако не и милиарди, колективно, масивно влияейки върху резултатите от изборите и за това не се държи сметка, Вие казахте, че не знаем, че нямаме начин да знаем дали Гугъл, Фейсбук или Туитър пращат на своите демократи или републиканци или колко пристрастни са, защото това е черна кутия, без прозрачност, или отчетност или друго, правилно ли Ви разбирам?

– Сенаторе, с цялото ми уважение, трябва да Ви поправя.

– Моля.

– Ако Марк Зукърбърг реши да изпрати напомняне за участие в гласуването само на демократите в изборния ден, това няма да му струва нито стотинка.

– Добре. Случайно да знаете кой беше най-големият финансов поддръжник на кампаниите на Хилари Клинтън през 2016?

– Мисля, че знам, но моля да ми припомните?

– Най-големият финансов поддръжник на кампанията на Хилъри Клинтън за изборите през 2016 беше компанията на Гугъл Алфабет.

– Добре.

– Които бяха нашите първи свидетели тук. Те бяха нейният донор номер едно и Вашите показания са, че чрез подвеждащите им методи на търсене те са вдигнали 2.6 милиона гласоподаватели в нейна полза. Бих помислил, че всеки, независимо на коя страна симпатизира, би трябвало да бъде дълбоко разочарован, от това че шепа милиардери от Силициевата долина имат такова влияние върху нашите избори – мълчаливо и подвеждащо да променят резултатите от изборния вот.

– Отново с уважение трябва да Ви поправя, че тези 2.6 милиона са само минималната основа, цифрата е между 2.6 милиона и 10.4 милиона, в зависимост от това колко агресивно използват техниките, които изучавам вече от шест и половина години.

– О, бихте ли повторили това отново, моля?

– Тези 2.6 милиона са първоначалният минимум, размерът е между 2.6 милиона и 10.4 милиона гласа, в зависимост от това колко агресивни са били в използването на техниките, които изучавам, като манипулиране на търсачките, ефектът на търсене по подразбиране, ефектът на машинно генерираните отговори и много други, които те контролират и никой не може да им продиводейства, те са без конкуренция, това са инструменти, които те имат изключително на свое разположение.

– Ако може да се изведе някакво водещо заключение от това изслушване, то трябва да е това. Благодаря на всички свидетели.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/qb61jIM6pbk

източник

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *