Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Проф. Людмил Георгиев: Западната „Демокрация“ е в своя последен стадий на Идиотизъм!

Нашата идиотска българска ситуация е само проекция на абсурдната Западна цивилизация, към която ние с готовност се „присъединихме“, рекламирайки този позорен акт като пореден „цивилизационен избор“ – глупости, тази цивилизация няма нищо общо с нашата, Българската цивилизация на Кирилицата и породеното от нея Православие! Имам предвид най-вече ситуацията през последните няколко месеца в прокламираната „Обетована земя“, тоест внушението, че Америка, че САЩ са образец на демокрацията, към която всички ние останали, по-ниско „развитите“ народи, по необходимост трябва да се стремим.

Веднага искам да кажа, че не симпатизирам нито на обикновения простак Доналд Тръмп, макар че той категорично преобърна света, който никога няма да бъде същия, нито на дементния Джо Байдън – човек с тежки психични проблеми, които тепърва ще унижават американския народ и ще поставят под съмнение тъкмо „американската демокрация“! Искам просто да кажа, че за всеки здравомислещ човек тази „демокрация“ очевидно се превръща в абсурдна приказка!…

Навремето един от най-големите американски мислители – футуролози, Алвин Тофлър, казваше, че „изборите в т.нар. демокрация са само всеобщ ритуал за колективно успокоение, тъй като от тях нищо не зависи – просто тази „демокрация“ е най-префиненият начин народът да си мисли, че той е този, който определя бъдещето си – нищо подобно, в крайна сметка“.

А друг един голям американски социален учен – Авраам Ноам Чомски казваше, че „пропагандата за демокрацията е това, което е тоягата за тоталитарните режими“. Защо припомням всичко това?

Може ли, уважаеми дами и господа, драги ми другарки и другари, при т.нар. „демокрация“ медиите, повтарям, медиите, а не официалните „демократични“ институции, да обявяват кой е спечелил изборите???

Вие разбирате ли крайната форма на идиотизъм, в който се намира т.нар. „западна демокрация“, идентифицирана най-вече с „американската демокрация“, в която медиите обявяват победителя в едни или други избори???

Що се отнася до нашия, европейския и особено българския контекст, поздравленията на европейските лидери, поздравленията на нашия президент Румен Радев и на премиера Бойко Борисов за „победата на Байдън“, оповестена единствено от медиите, е чиста форма на политическа шизофрения! Това е завършена форма на анти-демократично мислене и поведение, която тихомълком се съгласява с простия факт, че народите в т.нар. „западна демокрация“ нямат никакъв шанс за свобода, тъй като именно собствениците на големите медии, олигархията, могат да им кажат кой е спечелил и кой е загубил едни или други избори?!?

Оказва се, че и Алвин Тофлър, и Авраам Ноам Чомски, и десетки други обективни социални учени в тази Западна цивилизация, към които се присъединявам и аз много отдавна, в крайна сметка са прави в твърденията си, че това е просто „димна завеса, зад която се скриват реалните проблеми на свободата и човешкото достойнство“, както беше и е категоричен Чомски!…

Знам, уважаеми дами и господа, драги ми другарки и другари, че в идиотизма на „пандемията Ковид 19“ няма как да бъде промислен идиотизмът на илюзията, наречена „западна демокрация“! И точно заради това се бях отказал да пиша, но не спазих обещанието към самия мен, тъй като просто ми дойде повече от всеобщата простотия, в която живеем!…

Това е положението!…

проф. Людмил Георгиев, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

3 кометара за Проф. Людмил Георгиев: Западната „Демокрация“ е в своя последен стадий на Идиотизъм!

 1. Анонимен Отговор

  10.11.2020 в 15:22

  ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЛЮДМИЛ ГЕОРГИЕВ ДАНО ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИ ПРОГЛЕДНАТ

 2. 681 Отговор

  10.11.2020 в 18:03

  Да, професоре,всички ваши заключения са истина ,но Вие като социолог и човек следящ и изучаващ световните събития в развитие не знаехте ли какво ще се случи и у нас с идването на т.н.’ демокрация’? Сега всички като вас се вайкате и тюхкате за случващото се в което сте и Вие! Гледате разпадането на българското общество и унищожаването на държавата България,така ли нямахте смелост Вие знаещите и можещите да се противопоставите на профаните и простаците да налазят властта и да яхнат и окрадат 45 годишния труд на българите,построили една социална държава в която живяхте и вие.Омръзна ни от констатации и нищоправене .На един народ, за да пребъде му трябва силна партия със умен лидер готов на всичко.Историята го е доказала.Нищо ново под небето -нито държавите, нито политиците, нито бившите колонизатори, нито народите.Само методите за заробване са други!

 3. Тачо Отговор

  10.11.2020 в 21:37

  Абсолютно сте прав, професоре!
  Само добавете към прозренията на Тофлър и Чомски и тези на Франклин Делано Рузвелт:“Ако изборите променяха нещо, отдавна щяха да са забранени!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *