Проф. Иво Христов: 30 години пружината се натяга от Запад на Изток! Сега Русия Обърна посоката! (С ВИДЕО)

5

Вече 30 години САЩ и НАТО натягат пружината от запад на изток. Целта им е да притискат Русия, така че тя да отстъпва все по навътре към сърцето на своята територия и Хардленда. Така коментира напрежението по оста Русия – САЩ заради Украйна социолога и топ геополитически анализатор проф. Иво Христов. Ето какво още каза той в предаването „Лице в лице“ по bTV. Видео от интервюто можете да видите под статията.

Според проф. Христов с действията си през последните 3 десетилетия, разширявайки НАТО и разтягайки неговите територии по цяла Европа, Вашингтон е разрушил почти всички буфери за сигурност на Русия. НАТО първо погълна страните от Източна Европа, след което започна да включва и държави от бившия СССР – страните от Прибалтика, а сега се опитва да включи и Украйна и Грузия. При това, забележете, в нито една от включените в НАТО държави след 97 г. не се е провеждал референдум да питат народа съгласен ли е или не с такова присъединяване.

Последният удар, който Западът се надяваше да нанесе на Русия беше присъединяването към алианса на Беларус и Украйна – в опит да обкръжат Русия. Но тъй като цветната им революция в Беларус се провали, сега САЩ и партньори отново разчовъркаха Украйна. Украйна, която „солидарният Запад“ овладя още с преврата през 2014 г.

Русия беше притисната до стената. Тя беше пред дилемата или да обяви капитулация, или да започне да разтяга пружината наобратно – в западна посока“, каза проф. Христов.

За САЩ Украйна има една – единствена функция – тя служи за ръчкане на руската мечка фактически и юридически. Територията й е необходима на западняците единствено да инсталират там военни нападателни системи.

Доколко Алиансът се е приближил и застрашава руската сигурност отсъдете сами- изстреляна ракета от Харков, поразява Москва на петата минута, и същата изстреляна от Прибалтика отново за 5 минути стига до Санкт Петербург“, посочи той.

Затова Русия тръгна в настъпление и вероятно ще изтласка Запада от по-голямата част от Източна Европа – зад линията Загреб – Гданск. Кремъл в момента разполага с целия необходим инструментариум да го направи.

По темата за обсъждания във Вашингтон бъдещ стратегически съюз между Запада и Индия, проф. Христов коментира следното: „САЩ си търсят момче за бой, което да хвърлят срещу Китай. При назряващият конфликт, търговията на Китай трябва да бъде блокирана на подстъпите към Индийския океан, а комуникациите им през Южнокитайско море – отрязани. За това основна роля според американските планове трябва да играе Тайван. И точно по тази причина още тази година се очаква Пекин да си върне контрола над остров Тайван, като го присъедини. Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/-Mjhby2VPKA

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

5 КОМЕНТАРИ

  1. А ДАНО АМИН ИДВАЙТЕ БРАТУШКИ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД МЕЧТАЕМ ОТНОВО ДА СМЕ С РУСКИТЕ НИ БРАТЯ

    • По-хубаво да не идват, че адетите им са много лоши. Но им желая крайната победа!

  2. ХОРА БДЕТЕ БЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ХОРА СЪС СЪМНИТЕЛНИ УМСТВЕНИ СПОСОБНОСТИ

  3. В момента Русия се чувства така както Германия през 1940-41 г. Притисната от Великобритания и коварния Сталин, който въпреки договора замисля нападение, тя трябваше да нанесе ответен изпреварващ удар. Хитлер обърка нещата и не успя….за голямо съжаление тогава, тъй като днес щяхме да разделим Балканите с Хърватия. Днес ролите са разменени и Русия е в същото положение. Но така е когато не се следват уроците на геополитикато нито в Берлин, нито в Москва. Затова отвдъморското чудовище САЩ завладя света.

  4. Едно по-различно виждане на нещата от това на „Историка“. Вече на два пъти са се виждали от завоевателите сградите на Кремъл. Било е въпрос на дни да се мине по Червения площад. Какво се е случило – всички знаят. Русия не е губила война и няма да загуби – война за нейна територия. По тежък е въпросът с възстановяването на разрушената Украйна – там, така или иначе след края на специалната операция ще останат много руснаци и Русия няма как да ги изостави. Тогава финансовото бреме ще бъде ужасно. Но за всички в Европа в това число и за нас. Спомнете си началото на 90-те години когато в България нямаше гориво. Ние просто тичаме към повторението на тези събития – кой ще ни продаде дизел и бензин и на каква цена ? Затварянето на Лукойл е равнозначно на внезапна смърт за България. Те тогава да им е яко това на което седят в НС на нашите политици. Няма да има прошка – за никого – червени, нови демократи, пембени, стари герберасти – всички ще вървят!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *