Проф. Иво Христов: България и Румъния са предвидени за територия на кинфликта между „Мордор“ и „силите на светлината“ (С ВИДЕО)

6

„България не е много сложно да я управляваш. Едно посредствено общество не се управлява сложно.“ Това каза в интервю за БНР проф. Иво Христов, социолог, юрист и международен анализатор.

Казаното от държавния глава Румен Радев относно ПП и „политическата им шарлатания“ проф. Христов разчита като „дълго трупано недоволство и разочарование от това, което външни фактори са му наложили да подкрепя и въобще да прави. Това беше моментен, изпуснат гняв, който за негово съжаление намери вербален израз“. А колкото до ПП- това е „поредният спукан политически балон“ в годините след 2000-а досега, смята проф. Христов.
„Тези балони, тези политически проекти се пукат с все по-голяма скорост и честота. Срокът им на годност става все по-къс, а качеството – все по-ниско.“

Авторите на тези управленски проекти са „комбинация на българското задкулисие, което е в пълна зависимост и безсрамно слугува външния фактор“ – в какви съотношения е местното спрямо чуждото влияние във всеки от тези управленски проекти, е въпрос на конкретен разговор, каза още социологът. Според него проектът ПП е бил „съшит с бели конци, много несръчно, и изигран от неудачни актьори“, но е изпълнил основните си задачи – скъсване на отношенията с Русия, пълен отказ от претенциите ни към Македония и „окончателното затриване на българската енергетика“.

„И в този смисъл проектът ПП беше успешен, което им гарантира политическо възпроизводство в средносрочен план“.
По първите две точки нещата са изцяло изчистени, а по третата – енергетиката – все още сме забили спирачка преди пропастта, отбеляза Иво Христов.

В България никога в историческа перспектива не е имало култура на активна и упорита съпротива отдолу, която да налага отдолу решения на продажни управленски сили, посочи още Христов. Той смята, че в България в момента тече мълчалива съпротива сред населението, но ако дойде денят Х, нашето общество по-скоро няма да е готово да се съпротивлява.

Отказът, който получихме за Шенген, според проф. Христов е „черен геополитически знак“, който показва докъде ще бъде истинската Европа в средносрочна перспектива – „тя ще е там докъдето са били хабсбургските граници. Затова включиха Хърватска“.

„Ние на Европа сме й в кърпа вързани, така или иначе. Друг е въпросът за какво ще ни използва. В очертаващата се мащабна война с Русия тя има нужда от междинна, периферна територия – една ничия територия между „Мордор“ и „силите на светлината“. Тази функция ще се изпълнява от България и Румъния.“

Украйна е дългосрочен проект, подготвян много отдавна, не от 2014-а година, подчерта още в анализа си проф. Иво Христов.

„България и Румъния са във военностратегическия чадър на НАТО, на САЩ. Те са в опасна полоса на задълбочаващия се конфликт“, изтъкна той и прогнозира голямо разгаряне на конфликта съвсем скоро със замръзването на земята в Украйна.

Подготовката на мобилизираните в Русия завършва и виждаме, че вече тече тяхната инфилтрация в западна посока. При това не говорим само за 300-те хил. мобилизирани, а за много по-голямо количество професионална армия. Когато се задвижи такава маса от хора, въпросът е докъде ще стигне, къде ще спрат, допълни той.

Русия бавно „влиза в привичния за нея от историческа гледна точка режим на военен лагер“, а „влязат ли руснаците във военен режим, всичко е възможно“, коментира проф. Христов в предаването „Политически НЕкоректно“.

Отвъд „кресливите проамерикански платени псевдоелити в България“, които не са държали оръжие, все пак „факторите, от които зависи реалното вземане на решения за страната ни, засега държат предпазлива позиция и се опитват да минимизират щетите“, смята той.

„Пушечното месо на Източна Европа ще бъде хвърлено на украинския фронт, рано или късно“, песимист е Христов.

Той изрази позиция, че референдум за еврото е практически невъзможен и „това е геополитическо решение, което вече е взето“ не от нас.

ЕС влиза във все по-сериозна криза и трябва да преразпредели част от плащанията и огромните дългове на страните от Западна Европа. Българският финансов потенциал е мизерен, но тепърва Европа ще навлиза в дълга и системна криза и в такава отчаяна ситуация „жалкият български лев също ще им е от полза, трансформиран в евро„, мотивира се анализаторът.

„Нещата се необратими и вече се движат.“

Политическите сили у нас играят „особено танго“ – за пред публиката всички твърдят, че искат да направят правителство, но истината е, че нямат никакво желание. Надяват се, „ако може някакъв бушон да поеме пасивите на управление в педстоящите най-тежки зимни месеци“, както и шокиращият натиск от страна на САЩ във външнополитически план, описа политическата ситуация проф. Иво Христов.

Той изказа предположение, че партиите по-скоро се готвят в средносрочен политически хоризонт – за местните избори, които „гарантират окопаване на терена“.

Относно опита за преврат в Германия, проф. Христов каза, че има напрежение между проатлантическите наднационални брюкселски елити и старите аристократични континентални елити, които желаят по-независимо поведение на Европа. Защото в тази втора група са аристокрацията и индустриалците и те виждат, че ги приключват.

„Този процес на противопоставяне върви все по-сериозно. Германия е ключовата територия. Там се натиска на тази болезнена точка, за да бъдат предупредени всички останали.“

Цялото интервю на Петър Волгин с проф. Иво Христов Чуй Тук. ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/SL0Fpo_o5kI

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

6 КОМЕНТАРИ

  1. плановете на западните мас-они още не са избистрени докрай,но е вън от съмнение,че са наясно с отивашия си ес..както от 1000 г управляват света,правят революциите,коронясват папи и крале,чертаят граници и образуват държави,така и сега основна цел са ресурсите на русия и битката срещу православието..за целтта се ползува вартоломейчо..член на т.н икуменистко движение – за сближаване на католици и православни..той е враг на православието,виден международен ма.с.о.н и изпълнява поставена задача от свет.ма.с-ки елит – да обедини под шапката на цариградската патриаршия всички православни църкви и ги противопостави на руската православна църква..в укрия го направи успешно..изключителен българомразец-счита бг църква за филиал на руската и работи против нас-заедно с папата-също виден световен мас…

  2. Пр. Христов ,всички знаем коИ В Бг СА задкулисието,а именно ВСИЧКИ ОТ ЦК НА БКП ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ВЪВ ВСИЧКИТЕ ИМ ГЛАВНИ УПРАВЛЕНИЯ.ЗАЩО НЯМАШЕ ЛУСТРАЦИЯ АМИ ЗАЩОТО ТЕ ПЪРВИ ПРЕДАДОХА БЪЛГАРИЯ.

    • частично си прав..не всички станаха предатели,имаше и все още има много свестни между тях…за повечето е верно..не ги оправдавам,но бяха принудени..след като горби и съветското ръководство биха шута на българия и българите и недвусмислено заявиха,че повече няма да сме галеници и храненици,които само смучат,без да дават нищо,което си беше чисто оскърбление,какво друго оставаше на тия елити,освен да си търсят др.господар..но всички виждаме сега какъв е той…

  3. На българите им казват в прав текст, че за евтин газ, бензин, дизел …… вече и дума не може да става. За евтин ток и вода пък въобще. Ще им затварят тецовете. Счупиха им Чаирът и идва ред на АЕЦ-ът с новото краварско гориво,който или ще гръмне или няма кой да го подържа. Затварянето на рафинерията също е в дневния ред.Така че ако продължават да си траят им остава само да духат перките на ветрогенераторите, за да видят децата им що е то електричество.

    • ами турция за кого строи 3 нови аеца…техните нужди са задоволени в момента..предстои не само да молим…но и да пълзим..саксите хвърлят балканите на тях..

      • За бъдещите мюсюлмано-чифутски обитатели на българска територия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *