Проф. Иван Ангелов: Членството в ЕС и НАТО води България към Безвремие, Деградация и Колапс! От 6 партии в Парламента, 5 се кланят на Сорос!

6

Следя внимателно разговорите между партиите, които влизат в новия парламент. Част от тях са силно популистки, а друга част са крайно неадекватни и целят единствено да отложат съставянето на ново правителство. А това е безотговорна игра с националната сигурност и дори със съдбата на нашата държава.

От втория тип е, например, предложението на Бойко Борисов за свикване на Велико Народно Събрание и приемане на нова Конституция. Това е последното нещо от което България, най-бедната държава в Европейския Съюз, се нуждае в този момент. Особено по време на настоящата ковид- икономическа криза, която ще се задълбочава и ще ни води към все по-голяма бедност.

ПРОФ. ИВАН АНГЕЛОВ Е ЧЛЕН-КОРЕСПОНДЕНТ НА БЪЛГАРСКА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ

Очевидно е, че корумпираната и тотално дискредитирана ГЕРБ не може да състави ново правителство, защото всички останали партии в Народното събрание имат забрана от американското посолство да се коалират с тях. Но реално само БСП искрено не желае подобна коалиция. Невъзможността да съставят кабинет ГЕРБ си я признават вече открито. Бойко Борисов дори вчера си пусна отвода като депутат. Но това съвсем не значи, че не таи надежда, при благоприятно за него стечение на обстоятелствата през настоящата или следващата година, да се върне отново като премиер. Той смята, че е загубил битката, но не и войната. С откраднатите от държавата милиарди, с богатия си криминален и кадрови опит и притиснат до стената, този човек може да бъде много опасен! Затова час по скоро трябва да бъде съден и вкаран в затвора за стотиците си престъпления срещу народ и държава.

Според Конституцията новото правителство сега следва да се състави от партията на шоумена Слави Трифонов. Народът явно е решил, че след като 12 години си имахме мутро-премиер, сега е време да ни управлява шоу-премиер. Но на „Има такъв народ“ + останалите две от т. нар. „партии на протеста „ДБ“ и „“Изправи се, Мутри вън!“ не им достигат 29 депутатски гласа, за да съставят правителство. Трябва да отбележим, че и трите партии са спонсорирани от Сорос, а експертите им са взети „назаем“ от НПО-фондацията на милиардера-„филантроп“ Джордж Сорос „Америка за България“. И можем да си направим извода какви политики ще прокарват. Борисов щедро предложи на Слави Трифонов и присъдружните му партийки „свои“ депутати на заем с едничката отчаяна цел да не се стигне до служебен кабинет, назначен Президента. Защото се страхува от ревизия на управлението си, а явно с американците се е спогодил.

От партията на Слави Трифонов обаче му отказаха. Не зная дали Конституцията позволява такъв отказ.

По-важно обаче е друго: За да тръгнеш да съставяш правителство, се иска преди това да си изготвил и да разполагаш с някакъв макар и суров проект на УПРАВЛЕНСКА ПРОГРАМА.

Доколкото виждам обаче партията на Трифонов изглежда няма никакъв проект. А той не може да се състави за няколко дни. Това би била опасна импровизация с непредвидими последствия. Защото управлението на икономиката и на останалите области на обществения живот е много сложна дейност, в която се преплитат и влизат в конфликт частните интереси на 7 млн. българи.

Познавам предизборните платформи на всички значими партии, участвали в последните избори. Познавам и най-важните и най-спешни потребности на България.

Според мен, най-добра е предизборната платформа на БСП. Тя може да не допада на останалите – до една купени и продадени партии в Народното събрание, но е най-стройна, логична и изпълнима от икономическа гледна точка. Нещо повече- виждам платформата на БСП „Визия за България“ като единственият спасителен за България в този момент план.

Затова се обръщам към ръководствата на спечелилите изборите партии и ги моля, без излишна шумотевица, по инициатива на г-н Слави Трифонов да се договорят за съставяне на група от 7-8 уважавани наши професионалисти от различните сфери на държавното управление (юристи, икономисти, финансисти, инженери, агрономи, медици, педагози, дипломати, специалисти по сигурността и други), които да направят необходимите изменения и допълнения в платформата на БСП и на нейна база да съставят спешно един КОНСОЛИДИРАН ПРОЕКТ, приемлив за партиите, които ще стоят зад коалиционното правителство на г-н Трифонов. И този документ, изготвен на базата на „Визия за България“ на БСП да послужи за основа на програмата на правителството на партията  „Има такъв народ“, която г-н Трифонов да предложи чрез Президента на Народното събрание. Не го ли направи, това ще е сигурен знак, че Трифонов е маша на чужди западни колониални интереси и кукла на конци, не по-различна от Бойко Борисов.

Позоваването на БСП може да подразни някого. Напоследък упорито се тиражира една платена пропагандна небивалица: че БСП била „партия на статуквото“. Това не е вярно!  Несериозно е БСП да се поставя на една плоскост с ГЕРБ и с ДПС.

Питам: колко управленски документа през последните 12 години са  изработени и наложени от БСП? По време на цялото си 12-годишно управление ГЕРБ са изработили над 30 хил. подобни документа- нови закони, промени на закони и пр. Докато БСП може би е автор само на 10-20 от тях и то по време на краткотрайното коалиционно управление на Орешарски. През последните 12 години авторитарно управление на ГЕРБ, БСП е гласувала против тях по всички годишни бюджети и други важни държавни документи. Столетницата гласува десетки вотове на недоверие към правителствата на Борисов, осветли обществото за десетки престъпления на властта (спомнете си разследванията на Елена Йончева, например) води люта битка по всички флангове, като дори на два пъти напуска Народното събрание – последния път за 3 месеца.

Всичко предлагано от БСП  във и извън Народното събрание през последните 12 години беше отхвърляно от ГЕРБ. Тези яростни битки и конфронтации с ГЕРБ във и извън Парламента ли характеризират БСП като партия на статуквото, каквато е управляващата партия ГЕРБ?

Моля ръководствата на парламентарните партии: ОСВОБОДЕТЕ СЕ ОТ ЗАВИСИМОСТИТЕ СИ ПРЕД ЧУЖДИ ПОСОЛСТВА И ПОСТАВЕТЕ НАД ВСИЧКО СЪДБАТА НА СЕДЕМТЕ МИЛИОНА БЪЛГАРИ, ОСТАНАЛИ НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ!

Те чакат от вас бързи и решителни управленски действия, а не дребнави парламентарни игрички в полза на чужди сили. Над един милион от тях гладуват постоянно от години, а десетки хиляди от тях умират всяка година заради разбитата ни по западен образец здравна система.

Ние сме страната с най-висока обща и детска смъртност, най-ниска раждаемост, най-кратка продължителност на живота, най-неблагоприятна възрастова структура на населението, с най-масово разпространени нелечими болести. В 1900-та година българите сме наброявали около 3,5 млн. души, в 1988 г. – бяхме 9 млн., а сега сме около 6,9 млн. и към края на това столетие се очаква да се стопим отново до около 3,5 млн. души. ПО НАСЕЛЕНИЕ СЕ ВРЪЩАМЕ С 200 ГОДИНИ НАЗАД. Най-голям дял тогава ще имат циганите – 2 млн., следвани от турците – около 1 млн. и най-малко – около 500 хил. ще са българите. От държава с велик народ постепенно се превръщаме в название на географска територия. Но така е с колониите. Сегашните правителства на България се кланят на чужди посолства и работят не за народа си, а за тях. Те не правят почти нищо да смекчат надвисналата над главите ни демографска катастрофа. Време е България да върне своята независимост дори ако това минава през излизане от ЕС и НАТО. Видя се, че членството в тези съюзи ни води към безвремие, деградация и колапс.

РЕКОРДЬОРИ СМЕ В ЕВРОПА ПО ПРЕСТЪПНОСТ, КОРУПЦИЯ, БЕДНОСТ И КОНТРАСТ МЕЖДУ БЕДНИ И БОГАТИ. Skandalno.net

Проф. Иван Ангелов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

6 КОМЕНТАРИ

  1. Къде са другите медии. Истините могат да се видят само в този источник, истините, които могат да ни спасят, от хора, които са доказали своя разум, патриотизъм, политически усет и морал. Идете да видите каква помия се лее в други медии, помия и омраза. Благодарим Ви г-н Ангелов, но как да достигнат до вас тези, които не познават Skandalno, как???

  2. Имаме ли ние медии НЯМАМЕ.Позволих си една критична забележка в една от ежедневните статии в Поглед с МАКСИМИ. Бях изтрит светкавично. Продажно племе до мозъка на костите.

  3. Проф.Ангелов – гробокопачът на БАЛКАН БАНК!!!!!!!
    Защо още не си в затвора Професоре???…
    Стой си там в нафталина и не мисли че някой те е забравил, боклук крадлив и продажен комуноид!!!!!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *