Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Проф. Иван Ангелов: КАК СЕ СВАЛЯ ДИКТАТУРА!

В съвременната европейска история няма корумпиран диктаторски режим, който да е свален от власт само и благодарение на мирни улични протести.

Мирните протести в София и другите големи градове навъртяха 100 дни. Броя на българите, които все още се надяват със скандирания за оставки и с мирни шествия от Триъгълника на властта до Орлов мост да принудят управниците да подадат оставка, намалява все повече. На този фон управляващата хунта все повече наглее и сегиз-тогиз напомня, че датата на редовните избори (в края на март 2021 г.) наближава и е все едно дали те ще са предсрочни или редовни.

Това тяхно твърдение, разбира се, е голяма заблуда. Неслучайно ГЕРБ изтръпват и се изприщват при споменаването на предсрочни избори и служебен кабинет. Защото резултатът от изборите в България зависи не от вота на гражданите, а от този, който ги организира и брои бюлетините. Ако изборите бъдат организирани от обективен служебен кабинет, назначен от Президента Радев, както предвижда  Конституцията при оставка на Борисов, можем да се надяваме на прозрачни и честни избори. Ако обаче вотът се организира и съответно бюлетините се броят от сегашния престъпен режим, вотът на гражданите със сигурност ще бъде подменен и фалшифицират. Така ГЕРБ правят вече 11 години на всички парламентарни и местни избори. В ГЕРБ станаха майстори в манипулирането на изборите.

Злоупотребите при изборите през последните 10-12 години са хиляди. Наред с втълпения масов страх на хората, особено в селата и малките градове, където Хунтата наложи полуфеодални порядки, корпоративният натиск, купуването на гласове, подмяната на протоколи, фабрикуването на огромен брой недействителни бюлетини, лъжите и другите фалшификации са важен фактор за „изборните победи“ на ГЕРБ през последните десетина години. Борисов и мафиотската му шайка искат това да се случи и на предстоящите избори. Те станаха виртуозни лъжци на едро и дребно. Лъжата се превърна в стил на говорене и действие в ГЕРБ.

България стана европейски шампион по беззаконие, престъпност, корупция, лъжи, мафиотизация, по масова бедност, по неравенство в доходите на бедни и богати. За сметка на това обаче сме последни по всички позитивни показатели за развитие. България е на дъното на Европа. Доказвам това на 590 страници в моята последна книга „Защо сме последни в Европа“, публикувана преди месец от издателство „Захари Стоянов“.

Управниците ни от ГЕРБ и присъдружните им бандити прекрасно знаят какви престъпления са вършили и се страхуват, че като загубят властта, ще им потърсят наказателна отговорност. Част от тези хора може да прекарат зад решетките десетилетия. Защото бяха и са част от най-престъпното управление в съвременната ни история. Много от останалите функционери, глашатаи и слуги на властта на Мутрата от Банкя пък повече никога няма да припарят до политиката и други сфери на обществения живот у нас. Затова и се стремят на всяка цена да удължат престоя си във властта сега… докато могат. А битката им за това е на живот и смърт.

В същото време гербаджиите призовават да се протестира мирно и тихо по жълтите павета. Настояват протестиращите да не прибягват до насилие, докато самите те подмолно насърчават бруталното насилие на подвластната им полиция над мирни граждани. Прокуратурата си затваря очите пред това насилие и то остава ненаказано.

Свидетели сме на цинични разсъждения на управниците. Казват ни, че наличието на протестиращи по улиците било основното доказателство, че у нас има демокрация. Само болни мозъци може да измислят такава лъжа! Защото е тъкмо обратното. Масовите протести са доказателство за масови нарушения на управниците и масово недоволство на гражданите от псевдо-държавата, която същите са им организирали. Нормалните хора не протестират от щастие, когато има ред, законност и справедливост около тях. А и никое цивилизовано правителство не се гордее ако управляваната от него държава бъде обхваната от масови протести.

За сегашните ни управници Конституцията и законите са просто късове хартия. Те не струват дори колкото хартията на която са отпечатани. Управленския политически елит на ГЕРБ е лишен от елементарен морал, от съвест, от лично достойнство, от нормално благоприличие, от чувство за срам. Говори на невероятно груб каруцарско-селски език, който и автентичните отрудени селяни използват при разговор единствено с конете си.

Обиждат грубо всеки опозиционер, дръзнал да оспори тяхно решение. Обиждат се и помежду си. Назовават се с най-цинични думи, които ми е неудобно да цитирам. А обидените по този начин, заемащи най-високи постове, но без човешко достойнство, вместо да си подадат незабавно оставката от обида и отвращение, се преструват че нищо не се е случило. И дори си навеждат главичката, за да ги погалят. Питам се – имат ли достойнство и съвест тези хора! Питам теб и Цвета! Срам ме е, че ни управляват такива човекоподобни същества! Ние българите не го заслужаваме!

 

Ръководителят на Шайката обижда недопустимо ръководители на други съюзни държави, с които често се прегръща служебно. Поднася им лъжлива махленска информация за България и с това ги подвежда за погрешни решения против нашите национални интереси. Борисов и шайката му са лъгали от години ръководството на ЕНП до такава степен, че подведоха председателя на партията Манфред Вебер да произнесе карикатурната си реч в Европарламента при обсъждането на проекторезолюцията за България. Но дори този отчаян ход на господарите на Борисов в Европа не успя да накара всички парламентаристи на ЕНП да подкрепят ГЕРБ на 8 октомври. А всички останали фракции в Европарламента пък подкрепиха резолюцията против ГЕРБ.

Резолюцията на Европейския парламент, макар и силно разводнена от вмъкнати текстове на различни евро-лобита, и вътрешно противоречива, беше присъда срещу едноличната диктатура на ГЕРБ. А нашите управници отново тръгнаха да лъжат неосведомените българи, че Резолюцията била подъл удар срещу България. Нужно им е наистина голямо въображение, за да накарат хората да повярват, че утъняващите редици на клиентелисткото-мафиотското недоразумение ГЕРБ са равносилни на България. Всъщност ГЕРБ вече няма нищо общо с България. Тази резолюция защитава милионите българи срещу мафиотското управление на ГЕРБ.

Другата опорна лъжа на ГЕРБ е, че Резолюцията бил незадължаващ политически документ, без юридическа стойност. Че бил предизборна измислица на левицата, либералите и зелените в Европейския парламент, която скоро ще бъде забравена. „А ние, управниците на България ще я караме, както си знаем“.

Нахалството на ръководителите на ГЕРБ е безкрайно. Протестиращите от три месеца искат незабавна оставка на правителството и на Главния прокурор, а също и предсрочни избори, а Мутро-премиера им поднесе едно тъпо съчинение на бившия си псевдо-министър на правосъдието, което нито един изтъкнат юрист – конституционалист не подкрепя. И продължават да упорстват по налагането на тази абсурдна конституция като съставиха специална комисия в Народното събрание. А целта им е ясна – да удължат престоя си във властта. При все че са наясно, че народът не им вярва!

Борисов призна публично своята простотия в Оловно-цинковия завод в Кърджали през 2009 г. И го повтори многократно през годините. Дори се гордее че е прочел само една книга. Не е стъпвал в театър, опера или концертна зала. За 10-15 години не успя да научи 50-60 думи на английски език за елементарен личен разговор с чуждестранни държавни ръководители, което принципно му е абсолютно необходимо. ГЕРБ се подиграват с образованите. Наричат учените от БАН „феодални старци“. Лишават науката дори от минимално финансиране и превърнаха образованието и здравеопазването в стоки. Призовават учените и знаещите да късат дипломите си. Препоръчват на младите ни специалисти по електроника и информатика да стават овчари. Принуждават стотици хиляди талантливи млади хора да търсят професионална реализация в чужбина.

За 10 години Бойко Борисов още не е разбрал какви са функциите на министър-председателя на съвременна европейска държава. Вместо да задава стратегическите национални направления за социално-икономическо, външно-икономическо, духовно, демографско, екологично и друго развитие на България, и да се огражда с елита на нацията за съветници, се превърна в обикновен кантонер. Той следи за полагане на асфалта, за здравината на мантинелите по шосетата, за „отпушване на тапи“ по пътищата, за прокопаване на тунели, за изкопите на газопроводи, водопроводи, за вноса на боклуци от чужбина и т.н. За всеки средно интелигентен българин е обидно, че такъв човек е на кормилото на нашата държава.

На върха на държавата са неграмотни хора. По общите световни закони на бюрокрацията, за по-голяма лична управленска сигурност, те се ограждат на средно управленско равнище под себе си, с още по-некадърни. От години наричат тази некадърност – калинки. Средните калинки по същите съображения се заобикалят с подчинени – още по-некадърни калинки. И така до най-ниското равнище. Ето такива хора управляват България сега. Затова сме на социално-икономическото дъно на Европа. И го търпим вече с десетилетия.

Местните ни управници и някои техни приятели в Брюксел обвиняват Президента Радев, че не бил равноотдалечен от всички партии. Че не бил диалогичен с Бойко Борисов. Очевидно, по внушение на ГЕРБ от София, за да смекчат вината на Бойко, в Брюксел се опитаха да запишат в проекто-резолюцията на Европейския парламент, че Президентът Радев е също корумпиран, наравно с Премиера. Тази флагрантна лъжа обаче не мина. Защото финансова корупция има само там където се раздават ресурси. Президентът няма такива функции. Политическа корупция има само там, където има голяма власт. Президентът Радев няма и такава реална власт по конституция.

Представят конфликта между двамата като личен. Това не е вярно! Конфликтът им е концептуален. Те се различават в концепциите си по управлението на държавата; по насоките на нейното развитие; по строгото спазване на Конституцията и законите; по пренебрежителното си отношение към парламента; по изолирането на специализираните държавни институции от управлението, изместени тотално от произволната еднолична намеса на Борисов; по подчиняването на националните интереси над чуждестранните и т.н..

Ако Президентът Радев покани премиера Борисов на среща за какво ще си говорят? Те нямат обща тема за разговор. Макар че са българи, нямат общ концептуален език. Нямат обща ценностна система. Нямат общи възгледи за развитието на България, за ролята на държавата в управлението на икономиката и обществото, за ролята на частния и държавния сектор, за политиката по доходите и данъчната политика, за енергийната, инвестиционната и демографската политика, за ролята на световните финансови институции в нашето развитие и т.н.

Борисов се радва тези дни на една минимална промяна в рейтинга на Moody’s за финансите на България (фискална политика, публичен дълг, присъединяване към банковия съюз и други), който не засяга пряко живота на хората, а се оказа и че въпросният рейтинг е фалшив. Виж подробностите тук! А икономиката трябва да работи за подобряване живота на хората, а не за световните рейтингови агенции. Той дори не знае каква агенция е Moody’s – рейтингова или кредитна. Нарича я кредитна, каквато тя не е. Хвали се със символичната промяна в рейтинга на Moody’s, а не продумва и дума за масовата бедност, за мизерния живот на 1,5 млн. пенсионери, че сме на дъното на Европа по всички показатели. Този човек наистина няма представа за своите управленски отговорности пред българите.

Призовават Президента за диалогичност с Премиера. Ако някой бандит влезе във вашия дом и ви ограби, нима вие ще го поканите на диалог? Не мога да си представя какво ще е съдържанието на този диалог? Аз не бих го поканил, а бих настоявал за арестуването му и за наказателно преследване срещу него.

На теория е лесно да се каже: нужен е диалог между президент и премиер в името на националните интереси. И че инициативата за това трябвало да дойде от Президента. Друго е на практика. Бойко Борисов още в началото на своето управление изолира Президента от ръководството на страната. Не го канят дори на протоколни срещи при посещения на чуждестранни президенти у нас по покана на правителството. Не го поканиха на срещи с президенти на страни от ЕС по време на нашето ротационно Председателство. Не се консултираха с него предварително при въвеждането на извънредно положение и проектираното използване на армията във връзка с вирусната криза. Отхвърлят автоматично всички отлагателни вета на Президента по приети закони. Правителството бойкотира демонстративно от години държавните приеми на Президента по случай националния ни празник. И т.н. И т.н. Няма такава държава в Европа!

Много ми се иска протестите да доведат до промяна в системата на управление в България. Не просто до незабавна оставка и предсрочни избори. Или Бойко да си отиде и да го замести друг човек от същата категория. Една лична диктатура на полуграмотен човек с друг подобен на него.

Важно е какво ще стане след изборите. Ще настъпи ли коренна промяна в методите на управление. Ще се разкрият ли икономическите и други престъпления през последните 30 години. И особено за последните 10-12 години, за които още няма давност. Ще бъдат ли осъдени престъпниците. Ще почувстват ли хората, че се повишават доходите им и че нараства справедливостта. Ще се подобри ли здравеопазването, образованието, науката, културата, опазването на околната среда. Ще се обуздае ли демографската криза и демографското ограбване на България от богатите страни и т.н.

Това обаче не може да стане само с мирни разходки по жълтите плочки. В тях участват стотици хиляди хора из цяла България. Социолозите казват, че 60-65% от българите, включително и тези които не участват лично в протестите, ги подкрепят.

Тези мирни шествия обаче не са езика, който нашите крадливи, корумпирани, лъжливи, безсъвестни и мафиотизирани управници разбират. На престъпното многогодишно насилие на сегашните управници трябва да се отговори с нещо симетрично. Във всеки случай, не с проливане на кръв, но и не само с кротки разходки и скандирания до Орлов мост и обратно. Аз съм миролюбив човек по природа, но ние си имаме работа тук с хора, които не разбират от миролюбие. Те управляват вече 10 години с лъжи и насилие и разбират само от по-твърд език. Като че ли трябва да се търсят други решения, без да се пролива кръв.

Какви могат да са тези решения?

Почти всички големи, кардинални промени у нас през последните 150 години са ставали с решаващото участие на могъщи външни сили. Така ли ще бъде и сега? Можем ли да разчитаме на ЕС и НАТО. Ако съдим по досегашния исторически опит и по празната зала при обсъждането на Декларацията за България в Европейския Парламент на 8 октомври 2020 г., интересът към нашите проблеми там е символичен. Ако съдим по примитивното повърхностно слово на ръководителя на ЕНП Манфред Вебер, надеждите за реална помощ от ЕС за България са още по-малки. Резолюцията на Парламента е съзнателно разводнена и не е обещаваща. Те наблюдаваха масовите протести в България три месеца със широко затворени очи. И се преструваха, че у нас няма нищо тревожно. А проглушиха света със събитията в Беларус, макар че тази държава не е член на ЕС и срещу тях няма факти за престъпност, корупция, мафиотизация и други, каквито има срещу българските управници. А сега им налагат санкции, докато ЕНП защити корумпирания Бойко Борисов. Следователно надежда за помощ от ЕС няма. НАТО и ЕС ще се намесят само доколкото могат да ни използват като база в бъдещ конфликт с Русия. А за нас това може да се окаже опустошително при евентуален конфликт в бъдеще между НАТО и Русия.

Незабавно напускане на Народното събрание от фракциите на БСП и ДПС, с цел да се направи кворумът невъзможен, то да се саморазпусне и да се пристъпи към предсрочни избори. Вярвам, че БСП ще го направи. Нейната група и сега много често не се регистрира. Не съм обаче сигурен в поведението на ДПС. Официално са в опозиция, но когато е необходимо оказват решаваща помощ на ГЕРБ.

Прекратяване на странното поведение на двата големи български синдиката. Обявяването на национална стачка от КНСБ и КТ Подкрепа, особено в някои ключови производства, може да парализира икономиката и да доведе до бърза оставка на Правителството. Пасивното поведение на двата синдиката помага на Бойко Борисов в това решаващо време. България привлече вниманието на Европейския съюз и на световните медии със своята масова бедност, крещяща социална поляризация, емиграция на 2 млн. души, престъпност, корупция, мафиотизация, задаваща се демографска катастрофа, натиск върху медиите и т.н. Това обаче не прави впечатление на ръководствата на КНСБ и КТ Подкрепа. След намесата на Европейския парламент и острите публикации на най-реномирани световни медии, нямам обяснение за мълчанието на двата синдиката по престъпното управление на ГЕРБ,. Ръководителите на двата синдиката един ден ще трябва да отговарят за това си поведение. Ако се окаже че има договореност с тези престъпно корумпирани власти в такъв решителен момент за България, тази отговорност на синдикатите може да бъде много тежка.

С наближаването на зимата и оредяването на протестиращите поради умора и застудяване, някои хора разчитат на масово гласуване на изборите в края на март 2021 г., с цел да се неутрализират фалшификациите на ГЕРБ. Аз се радвам на повишената активност с протестите, но не съм сигурен дали ще се постигне 75-80% и повече участие в изборите, за да се неутрализира повишената активност на изборните фалшификации на ГЕРБ. Ако избирателите у нас и в чужбина не се явят масово да гласуват през март 2021 г. по посочените по-горе причини може да удължат престъпното управление на ГЕРБ. И тогава да се сърдят на себе си.

Като изключвам настоящите управници, препоръчвам на всички демократични партии, които ще участват в изборите, да осигурят тотален плътен контрол върху подготовката и провеждането на изборите и пълно паралелно преброяване. Да се поканят голям брой обективни наблюдатели от чужбина. Предварително да се обяви, че при наличието на фалшификации на изборните резултати от ГЕРБ, потвърдени и от международните наблюдатели, демократичните партии ще призоват българските граждани на бунт и ще настояват за спешни наказателни преследвания срещу нарушителите. Съзнавам че подобна мярка съдържа елемент на насилие, но то ще е предизвикано симетрично противодействие на продължаващото 10-годишно манипулиране на изборите от ГЕРБ, без ефикасни контрамерки на официалните правораздавателни власти в България.

ПРОФ. ИВАН АНГЕЛОВ

АКО ИСКАМЕ РАДИКАЛНА ПРОМЯНА В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СИ Я ИЗРАБОТИМ САМИ, А НЕ ДА РАЗЧИТАМЕ ОТНОВО НА НАШ ИЛИ ЧУЖДЕСТРАНЕН МЕСИЯ! Skandalno.net

Автор: Проф. Иван Ангелов, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

3 кометара за Проф. Иван Ангелов: КАК СЕ СВАЛЯ ДИКТАТУРА!

 1. Анонимен Отговор

  15.10.2020 в 0:16

  ПОЗДРАВЛЕНИЯ ПРОФЕСОР АНГЕЛОВ НАТО И ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ МУТРИ ГЕРБ ВЪН

 2. Ася Отговор

  15.10.2020 в 16:58

  Къде е Константин Тренчев? Помня последното му изказване, преди да напусне Подкрепа.
  Той заяви тогава че напуска синдиката, разочарован от волското търпение, незаинтересованост и малодушие на хората, които не желаят да се борят за правата си.
  Каза, че не може да направи нищо повече…

 3. Иванов Отговор

  17.10.2020 в 15:53

  Иване, диктатура се сваля с щурмуване на Бастилия или със залпове на Аврора.

  ПС. или както постъпиха в Румъния с Чаушеску.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *